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Registros recuperados : 60 | |
21. | | ANDRADE, A. C. S.; CUNHA, R.; REIS, R. B.; ALMEIDA, K. J. Quebra de dormencia em sementes de mutamba (Guazuma ulmifolia L.). In: SEMINARIO PANAMERICANO DE SEMILLAS, 15., WORKSHOP SOBRE MARKETING EM SEMENTES E MUDAS, 3., 1996, Gramado, Rs. Anais. [S.l]: CESM-RS, Federacion Latinoamericana de Asociaciones de Semillas, 1996. p.57. p.57 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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24. | | RIBEIRO, F. N. S.; ROCHA, L. M. T.; REIS, R. B.; MUNDIN, R. C.; FAIAD, M. G. R. Avaliacao da germinacao de sementes de tomate (Lycopersicon esculentum). In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DE EMBRAPA RECURSOS GENETICOS E BIOTECNOLOGIA, 5., 2000, Brasilia, DF. Anais... Brasilia: Embrapa Recursos Geneticos e Biotecnologia, 2000. p.58. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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26. | | SOUSA, M. A. F.; SOUZA, C. W.; REIS, R. B.; EIRA, M. T. S.; FRANÇA DANTAS, M. S. Grau de umidade e conservação de sementes de Coffea arábica. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 6., 2001, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2001. p. 75. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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27. | | SOARES, F. Q.; SOUSA, M. A. F.; RIBEIRO, F. N. S.; REIS, R. B.; EIRA, M. T. S. Longevidade de sementes de Coffea arabica e Coffea canephora. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 7., 2002, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2002. p. 85. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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28. | | KO, H. J. F.; REIS, R. B.; GONCALVES, L. C.; RODRIGUES, J. A. S.; RODRIGUES, N. M.; SOUSA, B. M. Consumo voluntário e digestibilidade aparente da matéria seca, matéria orgânica, energia e parede celular das silagens de quatro genótipos de girassol (Helianthus annus). Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia., Belo Horizonte, v. 57, n. 5, p. 616-622, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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29. | | RIBEIRO, F. N. S.; EIRA, M. T. S. da; REIS, R. B. dos; GUERREIRO FILHO, O.; FAZUOLI, L. C. Criopreservação de sementes de Coffea racemosa. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 3., 2003, Porto Seguro. Resumos... Brasília, DF: Embrapa Café, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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30. | | MOURTHE, M. H. F.; REIS, R. B.; LOPES, F. C. F.; GAMA, M. A. S. da; SOUZA, R. C. Desempenho, composição do leite e metabolitos sanguíneos de vacas Holandês x Gir manejadas em pastagem de Brachiaria brizantha cv. Marandu e suplementadas com grão de soja tostado. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia, v. 64, n. 5, p. 1223-1231, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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31. | | JUNQUEIRA FILHO, G. N.; VERNEQUE, R. da S.; LEMOS, A. de M.; SILVA, H. C. M. da; REIS, R. B. Fatores Fisiologicos e de Meio Sobre a Idade a Primeira Cria de Vacas Mesticas Leiteiras do Sistema de Producao do CNPGL/EMBRAPA. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.27, n.1, p.143-151,jan.1992 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Unidades Centrais. |
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32. | | JUNQUEIRA FILHO, G. N.; VERNEQUE, R. da S.; LEMOS, A. de M.; SILVA, H. C. M. da; REIS, R. B. Fatores fisiológicos e de meio sobre o intervalo de partos de vacas mestiças leiteiras do sistema de produção do CNPGL/Embrapa. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.27, n.1, p.163-170, jan. 1992. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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33. | | JUNQUEIRA FILHO, G. N.; VERNEQUE, R. da S.; LEMOS, A. de M.; SILVA, H. C. M. da; REIS, R. B. Fatores fisiologicos e de meio sobre a producao de leite por vacas mesticas leiteiras no CNPGL/EMBRAPA. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v. 27, n. 1, p. 153-162, jan. 1992. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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34. | | FAIAD, M. G. R.; EIRA, M. T. S.; WETZEL, M. M. V. S.; REIS, R. B.; PEREIRA NETO, L. G. Monitoring Phaseolus vulgaris seed germplasm long term stored at Embrapa Genetic Resources and Biotechnology, Brazil. In: SIMPOSIO DE RECURSOS GENETICOS PARA A AMERICA LATINA E CARIBE-SIRGEALC, 3., 2001, Londrina. Anais... Londrina: IAPAR, 2001. p.522-524 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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35. | | SOUZA, R. C. D.; REIS, R. B.; LOPES, F. C. F.; LEÃO, J. M.; MOURTHÉ, M. H. F. Productive parameters, metabolic and economic viability of dairy cows supplemented with different levels of urea in diets based on sugarcane. Journal of Animal Science, v. 92, p. 803, 2014. Supplement. Edição dos abstracts do Joint Annual Meeting, 2014, Kansas City. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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36. | | MOURTHE, M. H. F.; LOPES, F. C. F.; REIS, R. B.; BARROS, P. A. V. DE; GAMA, M. A. S. da; ALMEIDA, M. M. DE. Indices de qualidade nutricional da gordura do leite de vacas Holandes x Gir manejadas em pastagem de Brachiaria suplementada com quantidades de grãos de soja tostados. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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37. | | NOBRE, M. M.; COELHO, S. G.; HADDAD, J. P. A.; CAMPOS, E. F.; LANA, A. M. Q.; REIS, R. B.; SATURNINO, H. M. Avaliação da incidência e fatores de risco da retenção de placenta em vacas mestiças leiteiras. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 64, n. 1, p. 101-107, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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38. | | SOUZA, R. C.; REIS, R. B.; LOPES, F. C. F.; MOURTHE, M. H. F.; LANA, A. M. Q.; BARBOSA, F. A.; SOUSA, B. M. Efeito da adição de teores crescentes de ureia na cana-de-açúcar em dietas de vacas em lactação sobre a produção e composição do leite e viabilidade econômica. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 67, n. 2, p. 564-572, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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39. | | RIBEIRO, F. N. S.; SOUSA, M. A. F.; SOARES, F. Q.; SOUZA, C. W.; REIS, R. B.; EIRA, M. T. S. Conservação de sementes de Coffea arabica racemosa em banco de germoplasma. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 7., 2002, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2002. p. 80. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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40. | | LOPES, F. C. F.; MOURTHÉ, M. H. F.; REIS, R. B.; GAMA, M. A. S. da; RIBEIRO, A. C. de C. L.; DUQUE, A. C. A. Degradabilidade ruminal do capim-braquiária em vacas Holandês x Zebu a pasto recebendo suplementação com concentrado contendo níveis crescentes de grão de soja tostado. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 60 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
16/04/2015 |
Data da última atualização: |
05/08/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, P. A. V. de; ANGNES, G.; NICOLOSO, R. da S.; HIGARASHI, M. M. |
Afiliação: |
PAULO ARMANDO VICTORIA DE OLIVEIRA, CNPSA; UFSC; RODRIGO DA SILVEIRA NICOLOSO, CNPSA; MARTHA MAYUMI HIGARASHI, CNPSA. |
Título: |
Greenhouse gas emissions on the treatment of swine slurry by composting. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON EMISSIONS OF GAS AND DUST FROM LIVESTOCK, 2012, Saint-Malo. [Proceedings?]. Saint-Brieuc: INRA; Le Rheu: IFIP-Institut du Porc, 2013. EMILI 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edited by Mélynda Hassouna and Nadine Guingand. |
Conteúdo: |
The treatment of swine manure through composting is seen as an alternative to minimize environmental impact and im prove nutrient recycling. However, the degradation of organic matter during the composting process promotes greenhouse gas emissions (GHG: CO2, CH4, N2O), NH3 and water vapor. The objective of this study was to measure the flux of these gases to perform the mass balance (DM, TN, C and P) of composting piles. Three compost piles (3 m3, initial mass .935 kg of sawdust and slurry) were mounted inside PVC tunnels with controlled ventilation (flow 1.526 m3 /h). We evaluated temperatures and humidity (Datalogger TESTO 174H) inside and outside the tunnels and inside the biomass (TESTO Mod. 926, Type T), performed physical-chemical analysis of compost and measured GHG, NH3 and water vapor emissions every 4 min through infra red photoacoustic spectroscopy (INNOVA 1412). The average temperature observed in the biomass during composting was 45.53 ± 5.48ºC. The average H2O balance error (between input and output) recorded was 5.52%. Gaseo us losses of N-NH3 and N-N2O totaled 1.21 kg, representing 10.4% of the original 11.63 kg of N applied in the compost piles. NH3represented 78% of measured total N gaseous losses(NH3+N2O). The total C emitted as CH4 and CO2 gases totaled 80.96 kg, representing 40.2% of the original 201.28 kg of TOC in compost piles (sawdust+slurry). CO2 emission accounted for 97% of total C losses. Considering the global warming potential (GWP) of each GHG, 615.3 kg of CO2 eq were emitted duringcomposting. CO2 emissions accounted for 46.8% of total CO2 eq emission, while CH4 and N2O represented 11.1 and 42.2%, respectively. Mitigation of CH4, and especially N2 O emissions, during composting is critical due to the higher GPW of the se gases. The presence of pathogenic microorganisms (Escherichia coli and coli form bacteria) was observed in the input slurry, but those microorganisms were not detected in the final compost. It was possible to accurately measure and verify gas emissions with the association of direct measurements and mass balance. MenosThe treatment of swine manure through composting is seen as an alternative to minimize environmental impact and im prove nutrient recycling. However, the degradation of organic matter during the composting process promotes greenhouse gas emissions (GHG: CO2, CH4, N2O), NH3 and water vapor. The objective of this study was to measure the flux of these gases to perform the mass balance (DM, TN, C and P) of composting piles. Three compost piles (3 m3, initial mass .935 kg of sawdust and slurry) were mounted inside PVC tunnels with controlled ventilation (flow 1.526 m3 /h). We evaluated temperatures and humidity (Datalogger TESTO 174H) inside and outside the tunnels and inside the biomass (TESTO Mod. 926, Type T), performed physical-chemical analysis of compost and measured GHG, NH3 and water vapor emissions every 4 min through infra red photoacoustic spectroscopy (INNOVA 1412). The average temperature observed in the biomass during composting was 45.53 ± 5.48ºC. The average H2O balance error (between input and output) recorded was 5.52%. Gaseo us losses of N-NH3 and N-N2O totaled 1.21 kg, representing 10.4% of the original 11.63 kg of N applied in the compost piles. NH3represented 78% of measured total N gaseous losses(NH3+N2O). The total C emitted as CH4 and CO2 gases totaled 80.96 kg, representing 40.2% of the original 201.28 kg of TOC in compost piles (sawdust+slurry). CO2 emission accounted for 97% of total C losses. Considering the global warming potential (GWP) of each GHG... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Global warming potential; Manure treatment; Swine manure. |
Thesaurus NAL: |
gas emissions. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122452/1/final6699.pdf
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Marc: |
LEADER 02880nam a2200205 a 4500 001 2013711 005 2019-08-05 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, P. A. V. de 245 $aGreenhouse gas emissions on the treatment of swine slurry by composting.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON EMISSIONS OF GAS AND DUST FROM LIVESTOCK, 2012, Saint-Malo. [Proceedings?]. Saint-Brieuc: INRA; Le Rheu: IFIP-Institut du Porc, 2013. EMILI 2012.$c2012 500 $aEdited by Mélynda Hassouna and Nadine Guingand. 520 $aThe treatment of swine manure through composting is seen as an alternative to minimize environmental impact and im prove nutrient recycling. However, the degradation of organic matter during the composting process promotes greenhouse gas emissions (GHG: CO2, CH4, N2O), NH3 and water vapor. The objective of this study was to measure the flux of these gases to perform the mass balance (DM, TN, C and P) of composting piles. Three compost piles (3 m3, initial mass .935 kg of sawdust and slurry) were mounted inside PVC tunnels with controlled ventilation (flow 1.526 m3 /h). We evaluated temperatures and humidity (Datalogger TESTO 174H) inside and outside the tunnels and inside the biomass (TESTO Mod. 926, Type T), performed physical-chemical analysis of compost and measured GHG, NH3 and water vapor emissions every 4 min through infra red photoacoustic spectroscopy (INNOVA 1412). The average temperature observed in the biomass during composting was 45.53 ± 5.48ºC. The average H2O balance error (between input and output) recorded was 5.52%. Gaseo us losses of N-NH3 and N-N2O totaled 1.21 kg, representing 10.4% of the original 11.63 kg of N applied in the compost piles. NH3represented 78% of measured total N gaseous losses(NH3+N2O). The total C emitted as CH4 and CO2 gases totaled 80.96 kg, representing 40.2% of the original 201.28 kg of TOC in compost piles (sawdust+slurry). CO2 emission accounted for 97% of total C losses. Considering the global warming potential (GWP) of each GHG, 615.3 kg of CO2 eq were emitted duringcomposting. CO2 emissions accounted for 46.8% of total CO2 eq emission, while CH4 and N2O represented 11.1 and 42.2%, respectively. Mitigation of CH4, and especially N2 O emissions, during composting is critical due to the higher GPW of the se gases. The presence of pathogenic microorganisms (Escherichia coli and coli form bacteria) was observed in the input slurry, but those microorganisms were not detected in the final compost. It was possible to accurately measure and verify gas emissions with the association of direct measurements and mass balance. 650 $agas emissions 653 $aGlobal warming potential 653 $aManure treatment 653 $aSwine manure 700 1 $aANGNES, G. 700 1 $aNICOLOSO, R. da S. 700 1 $aHIGARASHI, M. M.
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