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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
20/06/2000 |
Data da última atualização: |
20/06/2000 |
Autoria: |
sARMENTO, S. B. S.; REIS, M. M.; FERREIRA, M, M. C.; CEREDA, M. P.; PENTEADO, M. V. C.; ANJOS, C. B. dos. |
Afiliação: |
ESALQ; Universidade Estadual de Campinas; Universidade Estadual Paulista. |
Título: |
Physical physicochemical and functional properties of cassava starc chemometric analysis |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, v.2, n.1,2, p.131-137, Campinas,1999 |
ISBN: |
15167275 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The chemical composition and the physical, physicochemical and functional properties of starch extracted from industrial cassava cultivars at different times after planting were studied using a chemometric method. The exploratory analysis of the original data by the Principal Component Analysis "PCA" showed a separation amongst the cultivars and a correlation between the influence of age and the properties that characterize the starch. The PCA separated the cultivar Branca de Santa Catarina from the others (Mico, Fibra e IAC 12-829), the starch granule structure being the main factor for this cultivar having distinct characteristics. Considering the plant age at harvest time, only the starch extracted from plants that were in their 10 month was different from the others (16 and 24 months). |
Palavras-Chave: |
Fecula de mandioca; PCA; Propriedades; Quimiometria. |
Thesaurus Nal: |
cassava starch; chemometrics. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Registros recuperados : 9 | |
6. | | SANTANA, C. M. M. de; OLIVEIRA, M. E. A.; MOURA, A. F.; REIS, M. M. dos; NASCIMENTO, M. do P. S. C. B. Quebra de impermeabilidade de sementes de Piptadenia moniliformis Nenth. (Angico-de-bezerro), Samanea saman (Jacq.) Merr. (Bordao-de-velho) e Caesalpinia ferrea Mart. ex tul., (Pau-ferro). In: PLANTAS DO NORDESTE WORKSHOP GERAL, 1., 1996, Recife. Anais... Kew: Royal Botanic Gardens, 1999. p. 118.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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7. | | AZEVEDO, L. C. de; REIS, M. M.; PEREIRA, G. E.; ROCHA, G. O. da; SILVA, L. A.; ANDRADE, J. B. de. A liquid chromatographic method optimization for the assessment of low and high molar mass carbonyl compounds in wines. Journal of Separation Science, Weinheim, v. 32, p. 3432-3440, 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | RODRIGUES, C. A. G.; KANO, C.; CRISCUOLO, C.; GARCON, E. A. M.; MIRANDA, J. R.; FRANZIN, J. P.; PINTO, D. M.; PINTO, V. G. B.; ALVAREZ, I. A.; TRUZZI, L. G.; REIS, M. M. Agricultura e turismo na paisagem de Monte Alegre do Sul. In: CRISCUOLO, C. (ed.). Atlas escolar de Monte Alegre do Sul no Circuito das Águas Paulista. Brasília, DF: Embrapa, 2024. 225 p. p. 81-147. ODS 4.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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9. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SAMUELSSON, L. M.; BARBOSA, L. C. G. S.; MONARETTO, T.; MORAES, T. B.; BUARQUE, V. L. M.; HIGUERA-PADILLA, A. R.; COLNAGO, L. A.; SILVA, S. L.; REIS, M. M.; FONSECA, A. C.; ARAÚJO, C. S. S.; LEITE, B. G. S.; ROQUE, F. A.; ARAÚJO, L. F. Characterization of chicken muscle disorders through metabolomics, pathway analysis, and water relaxometry: a pilot study. Poultry Science, v. 99, n. 11, 2020. 6247-6257Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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