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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  06/07/2016
Data da última atualização:  24/05/2017
Autoria:  SILVA, A. R. da; RÊGO, E. R. do; PESSOA, A. M. dos S.; RÊGO, M. M. do.
Afiliação:  ANDERSON RODRIGO DA SILVA, Instituto Federal Goiano; ELIZANILDA RAMALHOJ DO RÊGO, UFPB; ANGELA MARIA DOS SANTOS PESSOA, UFPB; MAÍLSON MONTEIRO DO RÊGO, UFPB.
Título:  Correlation network analysis between phenotypic and genotupic traits of chili pepper.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 4, p. 372-377, abr. 2016.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Análise de rede de correlação entre caracteres fenotípicos e genotípicos de pimenteiras.
Conteúdo:  The objective of this work was to build weighted correlation networks, in order to discover correlation structures and link patterns among 28 morphoagronomic traits of chili pepper related to seedling, plant, inflorescence, and fruit. Phenotypic and genotypic information of 16 Capsicum genotypes were analyzed. Correlation structures and link patterns can be easily identified in the matrices using the Fruchterman?Reingold algorithm with correlation network information. Both types of correlations showed the same general link pattern among fruit traits, with high broad-sense heritability values and high aptitude of the genotypes for agronomic and ornamental breeding. Leaf dimensions are correlated with a cluster of fruit traits. Correlation networks of chili pepper traits may increase the effectiveness of genotype selection, since both correlated traits and groups can be identified.
Palavras-Chave:  Correlation structure; Covariância genética; Estrutura de correlação; Link pattern; Melhoramento de plantas; Padrão de ligação.
Thesaurus Nal:  Capsicum; Genetic covariance; Plant breeding.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/145109/1/Correlation-network.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE59742 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/02/2009
Data da última atualização:  19/02/2009
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.
Afiliação:  Ronoel Luiz de Oliveira Godoy, CTAA; Sidney Pacheco, CTAA.
Título:  Uso de bals de buriti do brejo (Mauritia flexuosa L.) no combate a hipovitaminose A.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2008.
Série:  (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 143).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Buriti do brejo; Hipovitaminose A.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA9869 - 1UMTFL - --CTE 01432009.00015
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