Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  29/11/2010
Data da última atualização:  31/03/2014
Autoria:  OLIVEIRA, M. C. de S.; OLIVEIRA-SIQUEIRA, T. C. G.; NEO, T. A.; BRITO, L. G.; DAVID, E. B.; REGITANO, L. C. A.
Afiliação:  Marcia C. de S. Oliveira - CPPSE; Talita Neo - Graduação UFCSar; Luciana Correia de Almeida Regitano - CPPSE.
Título:  Atividade proteolítica dos produtos de excreção/secreção de larvas de Cochliomyia homonivorax.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 14.; SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO DE RICKETTSIOSES, 2., 2006, Ribeirão Preto. Anais... Ribeirão Preto: CBPV, 2006.
Páginas:  p. 194.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Cochliomyia homonivorax.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/49918/1/Resumo0001.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO14871 - 1UPCRA - PPSP-38393839
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/06/2020
Data da última atualização:  05/10/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  BASSINELLO, P. Z.; CASTRO, A. P. de; BORBA, T. C. de O.
Afiliação:  PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ADRIANO PEREIRA DE CASTRO, CNPAF; TEREZA CRISTINA DE OLIVEIRA BORBA, CNPAF.
Título:  Conventional breeding for rice grain quality.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: OLIVEIRA, A. C. de; PEGORARO, C.; VIANA, V. E. (ed.). The future of rice demand: quality beyond productivity. Switzerland: Springer Nature, 2020.
Páginas:  p. 333-348.
ISBN:  978-3-030-37509-6
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-3-030-37510-2_14
Idioma:  Inglês
Notas:  Chapter 14.
Conteúdo:  Cereals comprise a great proportion of crop production and are considered an essential food source for humankind. Plant breeding, since the 1970s, has been responsible for the development of a successful agriculture and can also be considered as a prosperous research. Improved varieties/cultivars are the raw material for agricultural development, and such fact can be perceived more clearly, when one considers that half of the world?s population rely on rice varieties as a main staple food. Despite its broad range of characteristics, grain quality can be linked to physical appearance, cooking and sensory properties, and nutritional value. Usually, the physical appearance can be decisive to the definition of market prices, and the cooking and sensory properties can support the establishment of a ?premium? variety. Regardless the importance of physical and chemical aspects of grain quality, until recently a limited relevance has been displayed toward micronutrient content of rice. Considering that rice plays an important role as a staple food resource, improving the nutritional value of this cereal can support initiatives to overcome micronutrient deficiency in developing countries.
Palavras-Chave:  Nutritional value.
Thesagro:  Arroz; Grão; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa; Qualidade; Valor Nutritivo.
Thesaurus NAL:  Breeding and Genetic Improvement; Cooking quality; Grain quality; Milling quality; Rice.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35895 - 1UPCPL - DD20202020
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional