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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  24/02/2016
Data da última atualização:  25/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOARES, M.; FRACALOSSI, D. M.; FREITAS, L. E. L. de; RODRIGUES, M. S.; REDIG, J. C.; MOURIÑO, J. L. P.; SEIFFERT, W. Q.; VIEIRA, F. do N.
Afiliação:  MARIANA SOARES, UFSC; DEBORA MACHADO FRACALOSSI, UFSC; LUIZ EDUARDO LIMA DE FREITAS, CNPASA; MARYSOL SASNTOS RODRIGUES, UFSC; JOSELLE CURSINO REDIG, UFSC; JOSE LUIZ PEDREIRA MOURINO, UFSC; WALTER QUADROS SEIFFERT, UFSC; FELIPE DO NASCIMENTO VIEIRA, UFSC.
Título:  Replacement of fish meal by protein soybean concentrate in practical diets for Pacific white shrimp.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 44, n. 10, p. 343-349, out. 2015.
ISSN:  1806-9290
DOI:  10.1590/S1806-92902015001000001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the performance of Litopenaeus vannamei fed different levels (0, 25, 50, 75, and 100%) of soybean protein concentrate (63.07% crude protein, CP) to replace fish meal-by product (61.24% CP). The study was conducted in clear water in fifteen 800 L tanks equipped with aeration systems, constant heating (29 ºC), and daily water exchange (30%). Each tank was stocked with 37.5 shrimp/m3 (3.03±0.14 g). Feed was supplied four times a day, at 6% of the initial biomass, adjusted daily. After 42 days, the weight gain of shrimp fed diets with 0 and 25% protein replacement was higher than that observed in shrimp fed 100% replacement, and there were no differences among those fed the other diets. Feed efficiency and survival did not differ among shrimp fed different protein replacements. There was a negative linear trend for growth parameters and feed intake as protein replacement with soybean protein concentrate increased. Fish meal by-product can be replaced by up to 75% of soybean protein concentrate, with no harm to the growth of Pacific white shrimp.
Thesagro:  Camarão; Nutrição; Proteína; Soja.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140022/1/CNPASA-2015-soares.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA331 - 1UPCAP - DDCNPASA-SP742015.074
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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  05/04/2017
Data da última atualização:  06/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MCCOUCH, S. R.; WRIGHT, M. H.; TUNG, C.-W.; MARON, L. G.; MCNALLY, K. L.; FITZGERALD, M.; DECLERCK, G.; AGOSTO-PEREZ, F.; KORNILIEV, P.; GREENBERG, A. J.; NAREDO, M. E. B.; MERCADO, S. M. Q.; HARRINGTON, S. E.; SHI, Y.; BRANCHINI, D. A.; FALCAO, P. R. K.; LEUNG, H.; EBANA, K.; YANO, M.; EIZENGA, G.; SINGH, N.; MCCLUNG, A.; MEZEY, J.
Afiliação:  SUSAN R. MCCOUCH, Cornell University, Ithaca; MARK H. WRIGHT, Cornell University, Ithaca; CHIH-WEI TUNG, Cornell University, Ithaca; LYZA G. MARON, Cornell University, Ithaca; KENNETH L. MCNALLY, IRRI; MELISSA FITZGERALD, IRRI; GENEVIEVE DECLERCK, Cornell University, Ithaca; FRANCISCO AGOSTO-PEREZ, Cornell University, Ithaca; PAVEL KORNILIEV, Cornell University, Ithaca; ANTHONY J. GREENBERG, Cornell University, Ithaca; MA. ELIZABETH B. NAREDO, IRRI; SHEILA MAE Q. MERCADO, IRRI; SANDRA E. HARRINGTON, Cornell University, Ithaca; YUXIN SHI, Cornell University, Ithaca; DARCY A. BRANCHINI, Cornell University, Ithaca; PAULA REGINA KUSER FALCAO, CNPTIA; HEI LEUNG, IRRI; KOWARU EBANA, IRRI; MASAHIRO YANO, National Institute of Agrobiological Sciences; GEORGIA EIZENGA, USDA–ARS; NAMRATA SINGH, Cornell University, Ithaca; ANNA MCCLUNG, USDA–ARS; JASON MEZEY, Cornell University, Ithaca.
Título:  Open access resources for genome-wide association mapping in rice.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Nature Communications, p. 1-13, Feb, 2016.
DOI:  10.1038/ncomms10532
Idioma:  Inglês
Notas:  Article number:10532.
Conteúdo:  Increasing food production is essential to meet the demands of a growing human population, with its rising income levels and nutritional expectations. To address the demand, plant breeders seek new sources of genetic variation to enhance the productivity, sustainability and resilience of crop varieties. Here we launch a high-resolution, open-access research platform to facilitate genome-wide association mapping in rice, a staple food crop. The platform provides an immortal collection of diverse germplasm, a high-density single-nucleotide polymorphism data set tailored for gene discovery, well-documented analytical strategies, and a suite of bioinformatics resources to facilitate biological interpretation. Using grain length, we demonstrate the power and resolution of our new high-density rice array, the accompanying genotypic data set, and an expanded diversity panel for detecting major and minor effect QTLs and subpopulation-specific alleles, with immediate implications for rice improvement.
Palavras-Chave:  Biologia computacional; Dados genótipicos.
Thesagro:  Genoma.
Thesaurus NAL:  Alleles; Bioinformatics; Chromosome mapping; genes; Genetic improvement; Genetic resources; Genome.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158621/1/open-access.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA19213 - 1UPCAP - DD
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