Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  04/05/2017
Data da última atualização:  22/02/2018
Autoria:  RAUPP, A. A. A.; GASTAL, M. F. da C.
Afiliação:  EMBRAPA-UEPAE Pelotas; EMBRAPA-UEPAE Pelotas.
Título:  Soja: melhoramento e experimentação regional de cultivares na região sudeste do Rio Grande do Sul.
Ano de publicação:  1975
Fonte/Imprenta:  Pelotas: EMBRAPA-UEPAE Pelotas, 1975.
Páginas:  32 p.
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho apresentado na III Reunião Conjunta de Pesquisa da Soja, Porto Alegre, 1975.
Thesagro:  Melhoramento; Soja.
Thesaurus Nal:  Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO37648 - 1ADDFL - PP0022000220
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Florestas.
Data corrente:  03/06/2019
Data da última atualização:  30/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MORALES, M. M.; MARCÍLIO, M. R.; SILVA, B. R. da; SARTORI, W. W.; FERREIRA, A.; CAPAREDA, S. C.
Afiliação:  MARINA MOURA MORALES, CNPF; Marcia Regina Marcílio, Universidade Federal de Mato Grosso; BRUNO RAFAEL DA SILVA, CPAMT; Wyllian Winckler Sartori, Universidade Federal de Mato Grosso; ANDERSON FERREIRA, CPAMT; Sergio C. Capareda, Texas A&M University.
Título:  Elucidating the chemical properties and potential applications of wood vinegars produced by controlled thermal treatments.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 6, n. 5, p. 545-560, May 2019.
DOI:  10.22161/ijaers.6.5.71
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ? Wood vinegar (WV) has been used for ages as fertilizer and antimicrobial agent, but its impacts on ecosystems are not well understood. Our objective was to investigate potential uses for WVs made from biomass resources and evaluate conditions for possible agronomic, chemical/pharmaco-chemical purposes and potential impact on the environment. We studied four woods vinegars made by slow pyrolysis using: Cambara (WVCam), Eucaliptus (WVEuc) at 350ºC for 72 h, Nim (WVNim) and Nim mixed with fresh Nim leaves and branches, soaked into WVNim (WVMix) at 120ºC for 40 h. WVs from WVMix, WVEuc and WVCam demonstrated significant potential chemical products, while WVNim for pharmaceutical purposes. WVs can be used to partially substitute fertilizers and chemicals, most especially WVMix. Soil bacteria tests suggest a concentration of 0.8% or less for WVs application in soils. No WVs tested presented risk for environmental and human health due to absence of carcinogenic poly-aromatic hydrocarbons (PAHs).
Palavras-Chave:  Ácido pirolenhoso; Controlled pyrolysis; Pirólise controlada; Pyroligneous acid.
Thesagro:  Biomassa.
Thesaurus NAL:  Biomass.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198040/1/2019-Marina-IJAERS-Elucidating.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56818 - 1UPCAP - DD
CPAMT1351 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional