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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
04/05/2017 |
Data da última atualização: |
22/02/2018 |
Autoria: |
RAUPP, A. A. A.; GASTAL, M. F. da C. |
Afiliação: |
EMBRAPA-UEPAE Pelotas; EMBRAPA-UEPAE Pelotas. |
Título: |
Soja: melhoramento e experimentação regional de cultivares na região sudeste do Rio Grande do Sul. |
Ano de publicação: |
1975 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: EMBRAPA-UEPAE Pelotas, 1975. |
Páginas: |
32 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalho apresentado na III Reunião Conjunta de Pesquisa da Soja, Porto Alegre, 1975. |
Thesagro: |
Melhoramento; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 00561nam a2200169 a 4500 001 2069188 005 2018-02-22 008 1975 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aRAUPP, A. A. A. 245 $aSoja$bmelhoramento e experimentação regional de cultivares na região sudeste do Rio Grande do Sul. 260 $aPelotas: EMBRAPA-UEPAE Pelotas$c1975 300 $a32 p. 500 $aTrabalho apresentado na III Reunião Conjunta de Pesquisa da Soja, Porto Alegre, 1975. 650 $aSoybeans 650 $aMelhoramento 650 $aSoja 700 1 $aGASTAL, M. F. da C.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
03/06/2019 |
Data da última atualização: |
30/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MORALES, M. M.; MARCÍLIO, M. R.; SILVA, B. R. da; SARTORI, W. W.; FERREIRA, A.; CAPAREDA, S. C. |
Afiliação: |
MARINA MOURA MORALES, CNPF; Marcia Regina Marcílio, Universidade Federal de Mato Grosso; BRUNO RAFAEL DA SILVA, CPAMT; Wyllian Winckler Sartori, Universidade Federal de Mato Grosso; ANDERSON FERREIRA, CPAMT; Sergio C. Capareda, Texas A&M University. |
Título: |
Elucidating the chemical properties and potential applications of wood vinegars produced by controlled thermal treatments. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 6, n. 5, p. 545-560, May 2019. |
DOI: |
10.22161/ijaers.6.5.71 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
? Wood vinegar (WV) has been used for ages as fertilizer and antimicrobial agent, but its impacts on ecosystems are not well understood. Our objective was to investigate potential uses for WVs made from biomass resources and evaluate conditions for possible agronomic, chemical/pharmaco-chemical purposes and potential impact on the environment. We studied four woods vinegars made by slow pyrolysis using: Cambara (WVCam), Eucaliptus (WVEuc) at 350ºC for 72 h, Nim (WVNim) and Nim mixed with fresh Nim leaves and branches, soaked into WVNim (WVMix) at 120ºC for 40 h. WVs from WVMix, WVEuc and WVCam demonstrated significant potential chemical products, while WVNim for pharmaceutical purposes. WVs can be used to partially substitute fertilizers and chemicals, most especially WVMix. Soil bacteria tests suggest a concentration of 0.8% or less for WVs application in soils. No WVs tested presented risk for environmental and human health due to absence of carcinogenic poly-aromatic hydrocarbons (PAHs). |
Palavras-Chave: |
Ácido pirolenhoso; Controlled pyrolysis; Pirólise controlada; Pyroligneous acid. |
Thesagro: |
Biomassa. |
Thesaurus NAL: |
Biomass. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198040/1/2019-Marina-IJAERS-Elucidating.pdf
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Marc: |
LEADER 01871naa a2200265 a 4500 001 2109567 005 2019-10-30 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.22161/ijaers.6.5.71$2DOI 100 1 $aMORALES, M. M. 245 $aElucidating the chemical properties and potential applications of wood vinegars produced by controlled thermal treatments.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $a? Wood vinegar (WV) has been used for ages as fertilizer and antimicrobial agent, but its impacts on ecosystems are not well understood. Our objective was to investigate potential uses for WVs made from biomass resources and evaluate conditions for possible agronomic, chemical/pharmaco-chemical purposes and potential impact on the environment. We studied four woods vinegars made by slow pyrolysis using: Cambara (WVCam), Eucaliptus (WVEuc) at 350ºC for 72 h, Nim (WVNim) and Nim mixed with fresh Nim leaves and branches, soaked into WVNim (WVMix) at 120ºC for 40 h. WVs from WVMix, WVEuc and WVCam demonstrated significant potential chemical products, while WVNim for pharmaceutical purposes. WVs can be used to partially substitute fertilizers and chemicals, most especially WVMix. Soil bacteria tests suggest a concentration of 0.8% or less for WVs application in soils. No WVs tested presented risk for environmental and human health due to absence of carcinogenic poly-aromatic hydrocarbons (PAHs). 650 $aBiomass 650 $aBiomassa 653 $aÁcido pirolenhoso 653 $aControlled pyrolysis 653 $aPirólise controlada 653 $aPyroligneous acid 700 1 $aMARCÍLIO, M. R. 700 1 $aSILVA, B. R. da 700 1 $aSARTORI, W. W. 700 1 $aFERREIRA, A. 700 1 $aCAPAREDA, S. C. 773 $tInternational Journal of Advanced Engineering Research and Science$gv. 6, n. 5, p. 545-560, May 2019.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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