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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  12/11/1996
Data da última atualização:  16/09/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PRATES, H. T.; BUTLER, L.; SCHAFFERT, R.; SANTOS, F. G.; RODRIGUES, J. A. S.; RASLAN, D. S.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS.
Título:  Extração, isolamento e caracterização de dhurrin em sorgo sem tanino resistente a pássaro.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 21., 1996, Londrina. Resumos... Londrina: IAPAR, 1996. p. 261.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Dhurrin tanino; Passaro; Pest; Resistance.
Thesagro:  Praga; Resistência; Sorghum Bicolor; Sorgo.
Thesaurus Nal:  tannins.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74263/1/Extracao-isolamento.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS1739 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  10/02/2017
Data da última atualização:  06/09/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FIORELLI, L.; ZALAMENA, J.; IWAMOTO, H.; ZIERO, H. D. D.; VIEIRA, J. L.; NETO, J. A.; MELO, G. W. B. de.
Afiliação:  Luis Fiorelli, CNPUV; Jovani Zalamena, CNPUV; Hissashi Iwamoto, CNPUV; Henrique Di D. Ziero, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho.; Jaqueline L. Vieira, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho.; José A. Neto, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho. E-mails: joseamoraisn@outlook.com; hissashi.mobile@gmail; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV.
Título:  Organic and mineral fertilizing for grapevine growth in south of Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1058, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The growth fertilizer recommendation for grapevine is mainly based on using mineral fertilizers, which only recommends the application of nitrogen. However, using organic fertilizers is getting more popular in agriculture. It benefits the environment because it is a natural process, promotes organic matter recycling, and also helps the edaphic fauna, as well as worms, beetles, fungi with beneficial bacteria. With the objective to compare the organic and the mineral fertilizer during the initial growth of the Paulsen 1103 (berlandieri x rupestres) rootstock and, posteriorly, the leaves nutritional composition and the production of dry matter from the branches of the Cabernet Sauvignon graft, it has been developed as an experiment in the field, at Embrapa Uva e Vinho dependencies, Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul, Brazil, in Neossolo Litólico soil, using an experimental design of random blocks with 5 repetitions, with the experimental plot constituted by 32 Paulsen 1103 rootstocks, planted in July 2013, with 2,5m spacing between lines and 1,3m between each rootstock and conducted in a vertical trellis system. The treatments by the application consisted of 20 kg ha-1 of N, as nitrate, using calcium nitrate sources 17% of N) and the organic compost (density of 0,6 kg L-1, 1,54% of N total with 0,1 % of N-NO3, 0,52% of P, 2,38% of K, 8% of Ca, 0,29% of Mg).
Palavras-Chave:  Grapevine growth; Mineral fertilizing; Videira.
Thesagro:  Adubacao; Fertilizante; Uva.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202805/1/39OIV2016-1058.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155291/1/39OIV2016-1058.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV17119 - 1UPCRA - DD
CNPUV18289 - 1UPCRA - DD19.02526
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