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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
05/06/1997 |
Data da última atualização: |
05/06/1997 |
Autoria: |
OMPRAKASH, M.; RAO, R. R.; RAJU, M. R. |
Afiliação: |
College of Agriculture Rajendranagar, Hyderabad. |
Título: |
Effect of ethrel and potassium permanganate on Post harvest changes in banana fruits. |
Ano de publicação: |
1985 |
Fonte/Imprenta: |
The andhra agriculture journal, v. 32, n. 1, p. 13-16, 1985. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Post-harvest treatment of ethrel (dipping in ethrel solution and exposing to ethylene gas) and potassium permanganate (dipping only) at 500, 1000 and 1500 ppm were given separate'y to Dwarf Cavendish banana fruits to study their effect on ripening shelf life and quality. Early ripening and colour development were observed in fruits treated with ethrel 1500 ppm. (in both dip and exposing to gass methods). On the other hand delayed ripening and prolonged shelf life of fruits was observed with potassium permanganate 1500 ppm. Minimum weight loss of fruits in storage was noticed in both ethrel and potassium permanganate treated fruits at 1500 ppm. Rotting of fruits was delayed with potassium permanganate 1500 ppm. Pulp to skin weight ratio and quality traits (TSS,total sugar and Brix acid ratio) were improved in fruits treated with ethrel 1500 ppm. |
Palavras-Chave: |
Armazenagem; Permaganato de potassio; Postharvest; Potassium permanganante. |
Thesagro: |
Banana; Maturação; Musa sp; Polpa; Pós-Colheita. |
Thesaurus Nal: |
pulp; ripening; storage. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01613naa a2200289 a 4500 001 1647904 005 1997-06-05 008 1985 bl --- 0-- u #d 100 1 $aOMPRAKASH, M. 245 $aEffect of ethrel and potassium permanganate on Post harvest changes in banana fruits. 260 $c1985 520 $aPost-harvest treatment of ethrel (dipping in ethrel solution and exposing to ethylene gas) and potassium permanganate (dipping only) at 500, 1000 and 1500 ppm were given separate'y to Dwarf Cavendish banana fruits to study their effect on ripening shelf life and quality. Early ripening and colour development were observed in fruits treated with ethrel 1500 ppm. (in both dip and exposing to gass methods). On the other hand delayed ripening and prolonged shelf life of fruits was observed with potassium permanganate 1500 ppm. Minimum weight loss of fruits in storage was noticed in both ethrel and potassium permanganate treated fruits at 1500 ppm. Rotting of fruits was delayed with potassium permanganate 1500 ppm. Pulp to skin weight ratio and quality traits (TSS,total sugar and Brix acid ratio) were improved in fruits treated with ethrel 1500 ppm. 650 $apulp 650 $aripening 650 $astorage 650 $aBanana 650 $aMaturação 650 $aMusa sp 650 $aPolpa 650 $aPós-Colheita 653 $aArmazenagem 653 $aPermaganato de potassio 653 $aPostharvest 653 $aPotassium permanganante 700 1 $aRAO, R. R. 700 1 $aRAJU, M. R. 773 $tThe andhra agriculture journal$gv. 32, n. 1, p. 13-16, 1985.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
16/01/2013 |
Data da última atualização: |
25/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LUZ, L. R. Q. P. da; PORTELA, J. C.; CINTRA, F. L. D.; CARVALHO, H. W. L. de; ANJOS, J. L. dos; MELO, P. de O. |
Afiliação: |
LUCIA RAQUEL QUEIROZ PEREIRA DA LUZ, CNPS; JEANE C. PORTELA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO SEMI-ÁRIDO; FERNANDO LUIS DULTRA CINTRA, CPATC; HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; JOEZIO LUIZ DOS ANJOS, CPATC; PABLO DE OLIVEIRA MELO, CPATC. |
Título: |
Toposseqüência de solos cultivada com milho no estado de Sergipe. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 19., 2012, Lages. Conservação do solo e da água no Brasil: preceitos e ações no ensino, na pesquisa e na extensão: anais. [S.l.]: SBCS, 2012. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O oeste de Sergipe vem se destacando na produção de milho numa extensa área de solos férteis com boas características edáficas. A potencialidade e extensão dos solos, bem como a necessidade de introdução de técnicas agrícolas e avaliação dos resultados das pesquisas ali desenvolvidas tanto para seu melhor aproveitamento agrícola, quanto para a preservação ambiental, justificam o estudo pormenorizado da área. O objetivo deste trabalho foi estudar uma toposseqüência de solos característica da região, cultivados com milho em regime dependente de chuvas, buscando interpretar sua dinâmica a fim de aportar subsídios para seu melhor manejo, visando a sustentabilidade dos cultivos desenvolvidos. Foram descritos e amostrados cinco perfis de solos em toposseqüência numa encosta de relevo suave ondulado. Características morfológicas, físicas e químicas foram estudadas tanto entre os horizontes do perfil, quanto entre os perfis ao longo do relevo. A variabilidade observada reflete as condições impostas pelo posicionamento dos solos na paisagem, sobretudo no que se refere às condições de infiltração de água e drenagem diferenciada. |
Palavras-Chave: |
Carira; Espodossolo. |
Thesagro: |
Cambissolo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74311/1/trab-8046-111.pdf
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Marc: |
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Embrapa Solos (CNPS) |
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