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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  31/10/1994
Data da última atualização:  20/03/2014
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  UTUMI, M. M.; GODINHO, V. de P. C.; PRADO, E. E. do; RAMALHO, A. R.; CASTRO, E. da M. de; BRESEGHELLO, F.
Afiliação:  MARLEY MARICO UTUMI, CPAF-RO; VICENTE DE PAULO CAMPOS GODINHO, CPAF-RO; Eloi Elias do Prado, Embrapa Rondônia; ANDRE ROSTAND RAMALHO, CPAF-RO; Emílio da Maia de Castro, Embrapa Arroz e Feijão; FLAVIO BRESEGHELLO, CNPAF.
Título:  Avaliação de genótipos de arroz (Oryza sativa L.) no Estado de Rondônia - safra 1999/2000.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2001.
Páginas:  15 p.
Série:  (Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 189).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho é relatar a realização de alguns ensaios de melhoramento de arroz, buscando identificar, avaliar e selecionar linhagens e cultivares para indicação de plantios comerciais no estado de Rondônia.
Palavras-Chave:  Arroz de sequeiro; Arroz de terras altas; Rondônia.
Thesagro:  Arroz; Genótipo; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/99764/1/cot189-arroz.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF6903 - 1UPCFL - DD20012001
CPAF-RO16965 - 1UMTFL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  01/09/2017
Data da última atualização:  05/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PALHARES, J. C. P.; MORELLI, M.; COSTA JUNIOR, C.
Afiliação:  JULIO CESAR PASCALE PALHARES, CPPSE; Marcela Morelli, FMVZ/USP; Ciniro Costa Junior, Instituto de Manejo e Certificação Florestal e Agrícola.
Título:  Impact of roughage-concentrate ratio on the water footprints of beef feedlots.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Agricultural Systems, v. 155, p. 126-135, 2017.
ISSN:  0308-521X
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.agsy.2017.04.009
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to determine the water footprint of beef feedlots up to the farm gate and evaluate the impact of roughage-concentrate ratio on the green water footprint. The study purpose was to provide strategic insights about nutritional management and water used that have a positive impact reducing water demand and increasing water efficiency. A regional bottom-up approach of the beef feedlot production was applied and water footprint methodology was used as the primary method. We included green and blue volumetric water footprint. Sensitivity assessment was done to explore differences in agricultural performance. Total water footprint ranged from 1935 to 9673 m3 kg− 1 of meat. The results are demonstrating the variability in water footprint that can exist from farm to farm. Green water represented on average 84.5% and blue water 15.4% of the footprint value. The farms with larger amounts of concentrate in the diet had high footprint values and the differences in feed composition have a significant effect on the water footprint. The average water footprint of the current crop yield was 5814 L kg− 1 of meat. With a reduction of 25% in the current crop yields, it was 7.416 L kg− 1 of meat and with an increase of 25% in the current crop yields, 4677 L kg− 1 of meat. These results show that increasing agricultural productivity has positive impacts on reducing the water footprint. The results show that the water footprint values of feedlots ar... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Blue water; Green water.
Thesaurus NAL:  Nellore.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24093 - 1UPCAP - DDPROCI-2017.00033PAL2017.00161
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