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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
10/03/2014 |
Data da última atualização: |
04/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RACHID, C. T. C. C.; SANTOS, A. L.; PICCOLO, M. C.; BALIEIRO, F. C.; COUTINHO, H. L. C.; PEIXOTO, R. S.; TIEDJE, J. M.; ROSADO, A. S. |
Afiliação: |
Caio T. C. C. Rachid, USP/UFRJ; Adriana L. Santos, UFRJ; Marisa C. Piccolo, USP; FABIANO DE CARVALHO BALIEIRO, CNPS; HEITOR LUIZ DA COSTA COUTINHO, CNPS; Raquel S. Peixoto, UFRJ; James M. Tiedje, Center for Microbial Ecology, Michigan State University, East Lansing, Michigan, United States of America; Alexandre S. Rosado, UFRJ. |
Título: |
Effect of sugarcane burning or green harvest methods on the brazilian cerrado soil bacterial community structure. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Plos One, v. 8, n. 3, e59342, Mar. 2013. |
DOI: |
https://doi.org/10.1371/journal.pone.0059342 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Brazilian Cerrado is one of the most important biodiversity reservoirs in the world. The sugarcane cultivation is expanding in this biome and necessitates the study of how it may impact the soil properties of the Cerrado. There is a lack of information especially about the impacts of different sugarcane management on the native bacterial communities of Cerrado soil. Therefore, our objective was to evaluate and compare the soil bacterial community structure of the Cerrado vegetation with two sugarcane systems. |
Palavras-Chave: |
Bacterial Community. |
Thesagro: |
Cerrado. |
Thesaurus Nal: |
sugarcane. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98847/1/Rachid-et-al-2013.pdf
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Marc: |
LEADER 01295naa a2200253 a 4500 001 1981944 005 2021-11-04 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1371/journal.pone.0059342$2DOI 100 1 $aRACHID, C. T. C. C. 245 $aEffect of sugarcane burning or green harvest methods on the brazilian cerrado soil bacterial community structure.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe Brazilian Cerrado is one of the most important biodiversity reservoirs in the world. The sugarcane cultivation is expanding in this biome and necessitates the study of how it may impact the soil properties of the Cerrado. There is a lack of information especially about the impacts of different sugarcane management on the native bacterial communities of Cerrado soil. Therefore, our objective was to evaluate and compare the soil bacterial community structure of the Cerrado vegetation with two sugarcane systems. 650 $asugarcane 650 $aCerrado 653 $aBacterial Community 700 1 $aSANTOS, A. L. 700 1 $aPICCOLO, M. C. 700 1 $aBALIEIRO, F. C. 700 1 $aCOUTINHO, H. L. C. 700 1 $aPEIXOTO, R. S. 700 1 $aTIEDJE, J. M. 700 1 $aROSADO, A. S. 773 $tPlos One$gv. 8, n. 3, e59342, Mar. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 135 | |
8. | | WANDELLI, E. V. Experiências agroflorestais do Estado do Amazonas. In: NASCIMENTO, A. S. do; CORDEIRO, Z. J. M.; PARIZOTTO, I. (Ed.). Arranjos agroflorestais e sistemas integrados de produção. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2010. 1 CD-ROM. (Embrapa Mandioca e Fruticultura. Documentos, 195).Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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10. | | WANDELLI, E. V. Serviços ambientais de sistemas agroflorestais. In: AMAZONAS. Governo do Estado. O valor dos serviços da natureza - subsídios para políticas públicas de serviços ambientais no Amazonas. Manaus: SDS/CECLIMA, 2010. p. 54-55.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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Registros recuperados : 135 | |
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