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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  24/02/1999
Data da última atualização:  24/02/1999
Autoria:  PELLEW, R. A.
Título:  The giraffe and its food resource in the Serengeti. I. Composition, biomass and production of available browse.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  African Journal of Ecology, v.21, p.241-267, 1983.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The quantification of the browse resource available to giraffe was undertaken as the first stage in the study of the relationship of the giraffe population and its food supply in the Serengueti woodlands. Techniques are described for estimating the seasonal standing crop biomass of available browse and its quarterly rate of production. The conversion of the mature Acacia woodland to a more open regeneration - grassland phase as a result of the combined effects of elephants and fire protection, has substantially increased the biomass of browse available to giraffe. The browse component of the wooded savanna ecosystem contributes significant to the total ecosystem production of edible forage, and in certain cases may even exceed the production of the grasslands. Because the browse production is suitained throughout the dry-season in the valley-bottom woodland type, a considerable biomass of myoung forage is available to giraffe throughout the year. Clipping to simulate the browsing action of giraffe sustains the high rate of forage production already stimulated by browsing, but the production rate steadily declines if the browsing stimulus is removed. The effect of browsing at current giraffe densities is to increase the rate of brose production.
Palavras-Chave:  Available browse; Broto tenro; Composicao; Composition; Food resource; Giraffe; Production; Recurso de alimento; Serengeti.
Thesagro:  Biomassa; Girafa; Produção.
Thesaurus Nal:  biomass.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP36701 - 1ADCSP - --SP36073607
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  10/02/2017
Data da última atualização:  30/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FONSECA, J. G. P. da; VAZ, F. A. S.; OLIVEIRA, M. A. L. de; PASSOS, L. P.; FREITAS, J. C.; EITERER, L. P.; MITTELMANN, A.; SILVA, J. J. da.
Afiliação:  JEMIMA GONÇALVES P. DA FONSECA, UFJF; FERNANDO A. S. VAZ, UFJF; MARCONE A. L. de OLIVEIRA, UFJF; LEONIDAS PAIXAO PASSOS, CNPGL; JOBER C. FREITAS, UFJF; LUCAS P. EITERER, UFMG; ANDREA MITTELMANN, CNPGL; JÚLIO J. DA SILVA, UFJF; UFMG.
Título:  Determinação simultânea dos ácidos cítrico e málico em folhas de azevem anual (Lolium multiflorum Lam.) por CZE-UV.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 18., 2016, Florianópolis. 2016.
Idioma:  Português
Thesagro:  Bromatologia; Fisiologia Vegetal; Forragicultura.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158216/1/Cnpgl-2016-EncNQuimAn-Determinacao.pdf
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Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL23179 - 1UPCAA - DD
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