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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
31/10/2003 |
Data da última atualização: |
10/06/2011 |
Autoria: |
MEDEIROS, J. da C.; FREIRE, E. C.; QUEIROZ, J. C. de; SANTOS, J. W. dos; DEL` ACQUA, J. M.; SENHORELO, W. L. P.; ANDRADE, F. P. de; SANTANA, J. C. F.; ASSUNÇÃO, J. H. de; ALVES, I.; FERNANDES, J. I.; CASTRO, R. de; BARBOSA, K. de A. |
Título: |
Resultados da pesquisa como algodão em Goiás-safra 2000/2001. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Campina Grande: Embrapa Algodão, 2001. |
Páginas: |
125 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Introdução; Resultados das pesquisa efetuadas na safra 200/2001; Programa de manejo cultural; Programa de Difusão de Tecnologia. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Goiás. |
Thesagro: |
Algodão; Gossypium Hirsutum; Pesquisa. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; cotton; research. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01061nam a2200361 a 4500 001 1875299 005 2011-06-10 008 2001 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aMEDEIROS, J. da C. 245 $aResultados da pesquisa como algodão em Goiás-safra 2000/2001. 260 $aCampina Grande: Embrapa Algodão$c2001 300 $a125 p. 520 $aIntrodução; Resultados das pesquisa efetuadas na safra 200/2001; Programa de manejo cultural; Programa de Difusão de Tecnologia. 650 $aBrazil 650 $acotton 650 $aresearch 650 $aAlgodão 650 $aGossypium Hirsutum 650 $aPesquisa 653 $aBrasil 653 $aGoiás 700 1 $aFREIRE, E. C. 700 1 $aQUEIROZ, J. C. de 700 1 $aSANTOS, J. W. dos 700 1 $aDEL` ACQUA, J. M. 700 1 $aSENHORELO, W. L. P. 700 1 $aANDRADE, F. P. de 700 1 $aSANTANA, J. C. F. 700 1 $aASSUNÇÃO, J. H. de 700 1 $aALVES, I. 700 1 $aFERNANDES, J. I. 700 1 $aCASTRO, R. de 700 1 $aBARBOSA, K. de A.
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Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
15/03/2024 |
Data da última atualização: |
15/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SILVA, A. P. F.; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; FELIX, S. B.; MONTEIRO C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V. DE; SANTOS, D. C. DOS; FERREIRA, M. A. DE. |
Afiliação: |
CAMILA S. DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; ERICK ALEXANDRE M. SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; EMÍLIA F. RIBEIRO, Universidade Federal Rural de Pernambuco; SILAS B. FELIX, Universidade Federal Rural de Pernambuco; CAROLINA C. F. MONTEIRO, Universidade Estadual de Alagoas; ROBERT E. MORA-LUNA, Pontificia Universidad Católica de Chile; JÚLIO CESAR V. DE OLIVEIRA, Instituto Agronômico de Pernambuco; DJALMA C. DOS SANTOS, Instituto Agronômico de Pernambuco; MARCELO A. DE FERREIRA, Universidade Federal Rural de Pernambuco. |
Título: |
Full-fat corn germ improves the performance and milk fat yield of Girolando cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes as forage sources. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 56, art. 104, 2024. |
Páginas: |
9 p. |
DOI: |
10.1007/s11250-024-03947-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We investigated the effects of replacing ground corn with full-fat corn germ (FFCG) on milk production, milk composition, and nutrient use in cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes. Ten multiparous Girolando cows (average body weight 500 ± 66 kg, 90 ± 15 days in milk) were distributed in a replicated 5 × 5 Latin Square and assigned to five dietary treatments containing 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of full-fat corn germ in substitution to ground corn. Full-fat corn germ increased fat-corrected milk yield by 2.2 kg/day and the synthesis of fat, lactose, and total solids in milk by 94.4, 60.0, and 201.10 g/day, respectively (p < 0.05). Cows fed corn germ quadratically increased (p < 0.05) dry matter intake by 1.01 kg/day, with the intake of crude protein and total digestible nutrients following the same pattern. Conversely, the substitution of corn for full-fat corn germ linearly reduced (p < 0.05) the total non-fiber carbohydrate intake from 5.79 to 4.40 kg/d. Except for ether extract and non-fiber carbohydrates, full-fat corn germ did not alter (p > 0.05) nutrient digestibility. Cows fed corn germ excreted less (p < 0.05) urea-N in milk and urine N. These results demonstrate that full-fat corn germ can partially replace ground corn to enhance the milk production efficiency of crossbred cows fed cactus cladodes and sugarcane bagasse. Furthermore, including sugarcane bagasse in FFCG-supplemented diets prevents milk fat depression in cows fed cactus cladodes. |
Palavras-Chave: |
Co product; Lipid supplementation; Opuntia Sp. |
Thesaurus NAL: |
Milk fat. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02467naa a2200301 a 4500 001 2162853 005 2024-03-15 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s11250-024-03947-7$2DOI 100 1 $aSILVA, A. P. F. 245 $aFull-fat corn germ improves the performance and milk fat yield of Girolando cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes as forage sources.$h[electronic resource] 260 $c2024 300 $a9 p. 520 $aWe investigated the effects of replacing ground corn with full-fat corn germ (FFCG) on milk production, milk composition, and nutrient use in cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes. Ten multiparous Girolando cows (average body weight 500 ± 66 kg, 90 ± 15 days in milk) were distributed in a replicated 5 × 5 Latin Square and assigned to five dietary treatments containing 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of full-fat corn germ in substitution to ground corn. Full-fat corn germ increased fat-corrected milk yield by 2.2 kg/day and the synthesis of fat, lactose, and total solids in milk by 94.4, 60.0, and 201.10 g/day, respectively (p < 0.05). Cows fed corn germ quadratically increased (p < 0.05) dry matter intake by 1.01 kg/day, with the intake of crude protein and total digestible nutrients following the same pattern. Conversely, the substitution of corn for full-fat corn germ linearly reduced (p < 0.05) the total non-fiber carbohydrate intake from 5.79 to 4.40 kg/d. Except for ether extract and non-fiber carbohydrates, full-fat corn germ did not alter (p > 0.05) nutrient digestibility. Cows fed corn germ excreted less (p < 0.05) urea-N in milk and urine N. These results demonstrate that full-fat corn germ can partially replace ground corn to enhance the milk production efficiency of crossbred cows fed cactus cladodes and sugarcane bagasse. Furthermore, including sugarcane bagasse in FFCG-supplemented diets prevents milk fat depression in cows fed cactus cladodes. 650 $aMilk fat 653 $aCo product 653 $aLipid supplementation 653 $aOpuntia Sp 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 700 1 $aSILVA, E. A. M. 700 1 $aRIBEIRO, E. F. 700 1 $aFELIX, S. B. 700 1 $aMONTEIRO C. C. F. 700 1 $aMORA-LUNA, R. E. 700 1 $aOLIVEIRA, J. C. V. DE 700 1 $aSANTOS, D. C. DOS 700 1 $aFERREIRA, M. A. DE 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 56, art. 104, 2024.
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