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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  18/11/2013
Data da última atualização:  03/11/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BENEDETTI, S.; FOGAÇA, L. A.; ZIN, G.; PRUDÊNCIO, E. S.; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; PETRUS, J. C. C.
Afiliação:  SILVIA BENEDETTI, Universidade Federal de Santa Catarina; LARA ALEXANDRE FOGAÇA, Universidade Federal de Santa Catarina; GUILHERME ZIN, Universidade Federal de Santa Catarina; ELANE SCHWINDEN PRUDÊNCIO, Universidade Federal de Santa Catarina; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; JOSÉ CARLOS CUNHA PETRUS, Universidade Federal de Santa Catarina.
Título:  Recovery and concentration of isoflavones of tofu whey using the nanofiltration.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: MEMBRANE SEPARATION PROCESSES SYMPOSIUM, 2.; WORKSHOP ON GAS SEPARATION, 1.; WORKSHOP ON IONS SEPARATION AND PRE-TREATMENTS, 1., Rio de Janeiro, 2013. [Abstracts...]. Rio de Janeiro: UFRJ, 2013. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The tofu is a nutritious food produced from the hydro soluble extract of soybean. Among the production steps, a large volume of whey is eliminated during the pressing step. The tofu whey is characterized by high values of Chemical Oxygen Demand (COD) and Biochemical Oxygen Demand (BOD), considerable protein content, substantial sugars and minerals (coagulants) concentrations , besides presenting low molecular weight molecules as peptides, lipids, and some functional compounds such as isoflavones and oligosaccharides. The objective of this study was the use of tofu whey, using nanofiltration (NF) for concentration of isoflavones. Initially, the influence of pressure, temperature and tangential velocity during the process was evaluated. The experiments were carried out in duplicate at 6 bar, 28 °C and 0.3 ms-1 until reaching a volume reduction factor (VRF) of 4.5. The VRF was calculated as the ratio between the initial volume (L) of the tofu whey used in the feed and the final volume (L) of the concentrate after NF. The quantification of isoflavones was performed using High Performance Liquid Chromatography (HPLC) with photo diode array detector (Model 996) and automatic sample injector (Model 717 Plus) of WATERS ® (Milford, USA). It was used a reverse phase column (YMC Pack ODS-AM ®, 250 mm x 0.4 mm diameter) [1]. Throughout the nanofiltration process of tofu whey, a reduction in the permeate flux with time was observed, typical of membrane separation processes. Concerning th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Isoflavona.
Thesagro:  Nutrição humana; Soja.
Thesaurus Nal:  Food and Human Nutrition; Isoflavones; Soybeans.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO34862 - 1UPCPL - CDID 34861
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  30/08/2018
Data da última atualização:  02/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SAMUEL-ROSA, A.; DALMOLIN, R. S. D.; GUBIANI, P. I.; TEIXEIRA, W. G.; OLIVEIRA, S. R. de M.; VIANA, J. H. M.; TORNQUIST, C. G.; ANJOS, L.; SOUZA, J. J. L. L. de; RIBEIRO, E.; OTTONI, M.; MEDEIROS, P. S. C. de; REICHERT, J. M.; SIQUEIRA, D. S.; MARQUES JÚNIOR, J.; DEMATTÊ, J. A. M.; DOTTO, A. C.; COLLIER, L.; VASQUES, G. de M.; VALLADARES, G.; PEDRON, F. A.; PEDROSO NETO, J. C.; FILIPPINI ALBA, J. M.; OLIVEIRA, R. P. de; CAVIGLIONE, J. H.; MIGUEL, P.; SANTOS, H. G. dos; FLORES, C. A.; LEPSCH, I.; GRIS, D. J.; ROSIN, N. A.; MOURA-BUENO, J. M.
Afiliação:  ALESSANDRO SAMUEL-ROSA, UFSM; RICARDO S. D. DALMOLIN, UFSM; PAULO IVONIR GUBIANI, UFSM; WENCESLAU GERALDES TEIXEIRA, CNPS; STANLEY ROBSON DE MEDEIROS OLIVEIRA, CNPTIA; JOAO HERBERT MOREIRA VIANA, CNPMS; CARLOS G. TORNQUIST, UFRGS; LÚCIA ANJOS, UFRRJ; JOSÉ JOÃO L. L. DE SOUZA, UFRN; ELOI RIBEIRO, ISRIC; MARTA OTTONI, Serviço Geológico do Brasil; PAULA S. C. DE MEDEIROS, IBGE; JOSÉ MIGUEL REICHERT, UFSM; DIEGO S. SIQUEIRA, UNESP; JOSÉ MARQUES JÚNIOR, UNESP; JOSÉ A. M. DEMATTÊ, USP; ANDRÉ C. DOTTO, USP; LEONARDO COLLIER, UFG; GUSTAVO DE MATTOS VASQUES, CNPS; GUSTAVO VALLADARES, UFPI; FABRÍCIO A. PEDRON, UFSM; JOÃO C. PEDROSO NETO, EPAMIG; JOSE MARIA FILIPPINI ALBA, CPACT; RONALDO PEREIRA DE OLIVEIRA, CNPS; JOÃO HENRIQUE CAVIGLIONE, IAPAR; PABLO MIGUEL, UFPel; HUMBERTO GONCALVES DOS SANTOS, CNPS; CARLOS ALBERTO FLORES, CPACT; IGO LEPSCH, USP; DIEGO JOSÉ GRIS, UFSM; NÍCOLAS AUGUSTO ROSIN, UFSM; JEAN M. MOURA-BUENO, UFSM.
Título:  Bringing together Brazilian soil scientists to share soil data.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO SUL BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO, 12., 2018, Xanxerê. Solo, água, ar e biodiversidade: componentes essenciais para a vida: anais. Chapecó: Argos, 2018.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Wenceslau Teixeira.
Conteúdo:  Brazilian soil scientists have recently created a soil data repository using community-built standards and following open data policies in an attempt to address the issues mentioned above. The Free Brazilian Repository for Open Soil Data - febr -, accessible through www.ufsm.br/febr, is a centralized repository targeted at storing open soil data and serving it in a standardized and harmonized format, for various applications. This paper describes the features of febr and the opportunities that it creates for soil science.
Thesagro:  Dado; Solo.
Thesaurus NAL:  Databases; Soil.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA19703 - 1UPCPC - DD
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