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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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301.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, A. L. G. de; MINGOTTE, F. L. C.; COELHO, A. P.; LEMOS, L. B.; MELO, F. de B.; PRADO, R. de M. Agronomic performance of cowpea cultivars (Vigna unguiculata (L.) Walp) under application of limestone doses. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 16, n. 2, e8373, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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302.Imagem marcado/desmarcadoAQUINO, A. M. de; ASSIS, R. L. de; MACHADO, C. R. de L.; PRADO, R. B.; PINTO, M. S. V.; CESAR, L. F.; AMORIM, M. A. Articulação pelos ambientes de montanha brasileiros = Articulation by brazilian mountain environments. In: INTERNATIONAL MEETING OF THE LATIN AMERICAN AND CARIBBEAN NETWORK FOR RESEARCH AND INNOVATION IN MOUNTAIN ENVIRONMENTS, 1., 2022, Nova Friburgo. Experience reports = Relatos de experiências = Informes de experiencia. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2022. E-book. (Embrapa Solos. Documentos, 231). Relato 15 = Report 15.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Solos.

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303.Imagem marcado/desmarcadoTURETTA, A. P. D.; TONUCCI, R.; MATTOS, L. M. de; AMARO, G.; BALIEIRO, F. de C.; PRADO, R. B.; SOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, A. P. de. An approach to assess the potential of agroecosystems in providing environmental services. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 9, p. 1051-1060, set. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Cerrados; Embrapa Solos; Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Unidades Centrais.

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304.Imagem marcado/desmarcadoTURETTA, A. P. D.; BALIEIRO, F. de C.; ANDRADE, A. G. de; PRADO, R. B.; OLIVEIRA, A. P. de; DONAGEMMA, G. K.; MATTOS, L. M. de. Adaptive agriculture strategies to enhance ecosystem services provision in tropical mountain area in Brazil. In: EUROPEAN MOUNTAIN CONVENTION, 10., 2016, Bragança, Portugal. Mountains? vulnerability to climate change: how can people and territories adapt and mitigate its effects?: proceedings... Bragança: CIMO: Instituto Politécnico de Bragança, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Solos.

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305.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, W. F.; VENÂNCIO, J. B.; LOZANO, R. M. B.; PRADO, R. J. do; PEREIRA, R. de A.; CHAGAS, E. A. Aclimatização de cultivares de abacaxizeiro em diferentes substratos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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306.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. P. da; PRADO, R. de M.; WADT, P. G. S.; SILVA, F. C. da; VAZ, G. J.; MODA, L. R.; CAIONE, G. Accuracy measures for phosphorus in assessing the nutritional status of sugarcane using the comprehensive integrated diagnosis and recommendation system (DRIS). Journal of Plant Nutrition, v. 44, n. 9, p. 1287-1299, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Rondônia.

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307.Imagem marcado/desmarcadoPRADO, R. B.; SCHULER, A. E.; TURETTA, A. P. D.; FIDALGO, E. C. C.; GUIMARÃES, J. L. B.; DIEDERICHSEN, A.; SANTOS, D. G. dos; VEIGA, F.; ATANAZIO, R. Diretrizes para o monitoramento de PSA hídricos. In: FIDALGO, E. C. C.; PRADO, R. B.; TURETTA, A. P. D.; SCHULER, A. E. (Ed.). Manual para pagamento por serviços ambientais hídricos: seleção de áreas e monitoramento. Brasília, DF: Embrapa, 2017. cap. 4, p. 58-76.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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308.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, T. C. B. de; PRADO, R. de M.; TRASPADINI, E. I. F.; WADT, P. G. S.; PAULA, R. C. de; ROCHA, A. M. S. Efficiency of the CL, DRIS and CND methods in assessing the nutritional status of Eucalyptus spp. rooted cuttings. Forests, v. 10, n. 9, 786, Sept. 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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309.Imagem marcado/desmarcadoTRASPADINI, E. I. F.; WADT, P. G. S.; PRADO, R. de M.; ROQUE, C. G.; WASSOLOWSKI, C. R.; PEREZ, D. V. Efficiency of critical level and compositional nutrient diagnosis methods to evaluate boron nutritional status in soybean. Chilean Journal of Agricultural Research, v. 82, n. 2, p. 309-319, Apr./Jun. 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia; Embrapa Solos.

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310.Imagem marcado/desmarcadoPOLITI, L. S.; FLORES, R. A.; SILVA, J. A. S. DA.; WADT, P. G. S.; PINTO, P. A DA C.; PRADO, R. DE M. Estado nutricional de mangueiras determinado pelos métodos DRIS e CND. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campina Grande, v. 17, n. 1, p. 11-18, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Algodão.

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311.Imagem marcado/desmarcadoFIDALGO, E. C. C.; PRADO, R. B.; RESENDE, A. S. de; CURCIO, G. R.; CHAER, G. M.; BONNET, A.; CORREIA, M. E. F. Estratégia metodológica para o monitoramento. In: PRADO, R. B.; FIDALGO, E. C. C.; BONNET, A. (Ed.). Monitoramento da revegetação do COMPERJ: etapa inicial. Brasília, DF: Embrapa, 2014. cap. 2, p. 37-48. 11 p.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Solos.

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312.Imagem marcado/desmarcadoFIDALGO, E. C. C.; PRADO, R. B.; RESENDE, A. S. de; CURCIO, G. R.; CHAER, G. M.; BONNET, A.; CORREIA, M. E. F. Estratégia metodológica para o monitoramento. In: PRADO, R. B.; FIDALGO, E. C. C.; BONNET, A. (Ed.). Monitoramento da revegetação do COMPERJ: etapa inicial. Brasília, DF : Embrapa, 2014. p. 37-47.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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313.Imagem marcado/desmarcadoCALDERANO FILHO, B.; CHAGAS, C. da S.; PRADO, R. B.; PEREZ, D. V.; BENITES, V. de M.; FREITAS, P. L. de; GONCALVES, A. O.; SILVA, J. de S. Levantamento semidetalhado dos solos da microbacia do Barro Branco, município de São José do Ubá, Estado do Rio de Janeiro. Rio de janeiro: Embrapa Solos, 2005. 113 p. il. color. (Embrapa Solos. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 81). Contém 1 mapa. Escala 1:10.000.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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314.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, E.; GRAÇA, J. P. da; PORTO, C.; PRADO, R. M.; HOFFMANN-CAMPO, C. B.; MEYER, M. C.; NUNES, E. de O.; PILAU, E. J. Unraveling Asian Soybean Rust metabolomics using mass spectrometry and Molecular Networking approach. Scientific Reports, v. 10, n. 138, 2020. 11 p.

Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Suínos e Aves.

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315.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, E.; GRAÇA, J. P. da; PORTO, C.; PRADO, R. M. do; NUNES, E. de O.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; MEYER, M. C.; PILAU, E. J. Untargeted metabolomics analysis by UHPLC-MS/MS of soybean plant in a compatible response to Phakopsora pachyrhizi infection. Metabolites, v. 11, n. 3, 179, 2021. 15 p.

Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Suínos e Aves.

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316.Imagem marcado/desmarcadoTURETTA, A. P. D.; FIDALGO, E. C. C.; PRADO, R. B.; MONTEIRO, J. M. G.; PEDREIRA, B. da C. C. G.; SCHULER, A. E.; DUARTE, G. T. Agricultural practices and ecosystem services provision to ensure the food, water and energy security. In: ECOSYSTEM SERVICES PARTNERSHIP WORLD CONFERENCE, 10., 2019, Hannover. Book of abstract. Wageningen: Foundation for Sustainable Development 2019. p. 26-27. ESP10 CONFERENCE.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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317.Imagem marcado/desmarcadoDONAGEMMA, G. K.; MACEDO, J. R. de; PRADO, R. B.; SCHULER, A. E.; CESÁRIO, F. V.; RANGEL, L. de A.; BALIEIRO, F. de C. Agregação de um Cambissolo de Trajano de Morais-RJ influenciada por diferentes usos agrícolas. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 18., 2010, Terezina, PI. Novos caminhos para a agricultura conservacienista no Brasil: anais. Terezina, PI: SBCS, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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318.Imagem marcado/desmarcadoDONAGEMMA, G. K.; MACEDO, J. R. de; PRADO, R. B.; SCHULER, A. E.; CESÁRIO, F. V.; RANGEL, L. de A.; BALIEIRO, F. de C. Agregação de um Latossolo Amarelo influenciada por diferentes usos, no município de São Francisco de Itabapoana-RJ. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 18., 2010, Teresina. Novos caminhos para a agricultura conservacionista no Brasil. Teresina: Embrapa Meio-Norete: Universidade Federal do Piauí, 2010. 5 p.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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319.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, I. I. F.; FARIAS, T. A.; PRADO, R. Q.; RAMOS, C. A. N.; ARAÚJO, F. R.; ROSINHA, G. M. S.; OLIVEIRA, C. E.; MADRUGA, C. R. Clonagem e expressão do gene omp2 de anaplasma marginale. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 2., 2006, Campo Grande, MS. Anais [da]... 2. ed. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2006. 1 p. 1 CD-ROM. CNPGC.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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320.Imagem marcado/desmarcadoPRADO, R. B.; PALDES, R. M. A.; LIMA, R. A. de; TURETTA, A. P. D.; FIDALGO, E. C. C.; SCHULER, A. E. (org.). Catálogo de projetos da Embrapa sobre serviços ecossistêmicos e ambientais na paisagem rural brasileira. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2015. 97 p. (Embrapa Solos. Documentos, 181).

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  06/07/2020
Data da última atualização:  24/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  OLIVEIRA, J. M. de; ALENCAR, E. R. de; BLUM, L. E. B.; FERREIRA, W. F. de S.; BOTELHO, S. de C. C.; RACANICCI, A. M. C.; LEANDRO, E. dos S.; MENDONÇA, M. A.; MOSCON, E. S.; BIZERRA, L. V. A. dos S.; SILVA, C. R. da.
Afiliação:  JULIANA MARTINS DE OLIVEIRA, UnB, Brasília-DF; ERNANDES RODRIGUES DE ALENCAR, UnB, Brasília-DF; LUIZ EDUARDO BASSAY BLUM, UnB, Brasília-DF; WALLAS FELIPPE DE SOUZA FERREIRA, UnB, Brasília-DF; SILVIA DE CARVALHO CAMPOS BOTELHO, CPAMT; ALINE MONDINI CALIL RACANICCI, UnB, Brasília-DF; ELIANA DOS SANTOS LEANDRO, UnB, Brasília-DF; MARCIO ANTÔNIO MENDONÇA, UnB, Brasília-DF; EDER STOLBEN MOSCON, UnB, Brasília-DF; LINCOLN VICENTE ARAÚJO DOS SANTOS BIZERRA, UnB, Brasília-DF; CAROLINE ROSA DA SILVA, UnB, Brasília-DF.
Título:  Ozonation of Brazil nuts: Decomposition kinetics, control of Aspergillus flavus and the effect on color and on raw oil quality.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  LWT - Food science and technology, v. 123, 109106, 2020.
ISSN:  0023-6438
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.109106
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the decomposition kinetics of ozone gas for preservation of Brazil nuts, the effect on Aspergillus flavus and possible effects on color and on raw oil quality. With regards to the saturation process, an exponential reduction of the saturation time was observed, while the saturation concentration increased linearly in the porous medium as the initial gas concentration was increased. Ozone half-life in the Brazil nuts at 25 °C was equivalent to 4.20 min. As for the effect of ozone on A. flavus, at the concentration of 8.88 mg L−1, for 240 min, the gas was able to cause a reduction in the count of microorganisms greater than 3.10 log cycles. Changes in the structure of the microorganisms and color of the colonies were also evidenced. Ozonation did not alter the quality of Brazil nut oil or its lipid profile. From the obtained results, it was concluded that: the initial ozone concentration influences the time and saturation concentration; ozone efficiently inactivates A. flavus in Brazil nuts; and in the conditions adopted for the present study, ozone does not affect the quality of the raw oil, including the lipid profile.
Palavras-Chave:  Half-life time; Lipid profile; Mato Grosso; Qualitative alterations; Saturation time.
Thesaurus NAL:  Biological half-life; Ozonation.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214386/1/2020-cpamt-sccb-ozonation-brazil-nuts-decompostion-control-aspergillus-effect-color-oil-quality.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMT1514 - 1UPCAP - DD
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