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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  16/08/1993
Data da última atualização:  01/10/2010
Autoria:  PRABHU, A. S.; BEDENDO, I. P.
Título:  Principais doenças do arroz no Brasil.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Goiania: EMBRAPA-CNPAF, 1982.
Páginas:  31p.
Série:  (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 2).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Esta publicação foi elaborada com a finalidade de servir como guia prático para o reconhecimento das doenças mais comuns do arroz, em condições de campo, sendo direigida a Engenheiros agrônomos, Extensionistas e Agricultoroes. As informações aqui apresentadas basearam-se principalmente em observações feitas em lavouras do Brasil.
Palavras-Chave:  Brasil; Centro Nacional de Pesquisa de Arroz eFeijao(Goiania; Condições de campos; Cultura; Doenças; EMBRAPA; EMBRAPA-CNPAF; Escaldadura da folha; GO); Goiânia; Mancha estreita; Plant disease; Queima das bainhas.
Thesagro:  Arroz; Brusone; Controle Químico; Doença; Doença de Planta; Falso Carvão; Fungo; Nematoide; Oryza sativa; Ponta Branca; Queima das Glumelas.
Thesaurus Nal:  chemical control; Rice.
Categoria do assunto:  --
A Sistemas de Cultivo
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE32118 - 1EMBFL - --07195CNPAF07195
AI-SEDE32118 - 2EMBFL - --07195CNPAF07195
CNPAF1109 - 1UMTFL - --DOC 002CNPAF1982.doc02
CPAA16972 - 1EMBFL - --FOL2246FOL2246
CPAC18234 - 1EMBFL - --FOL3467FOL3467
CPACT2988 - 1EMBFL - PP002631982.00263
CPAMN12669 - 1EMBFL - PPFOL 2099-A002099-A
CPAMN12669 - 2EMBFL - PPFOL 2099-B002099-B
CPATSA48849 - 1EMBFL - PP0326703267
CPATU12164 - 1EMBFL - PP0803608036
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  06/05/2011
Data da última atualização:  29/02/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ZUCHI, J.; SEDIYAMA, C. S.; LACERDA FILHO, A. F. de; FRANCA NETO, J. B.; REIS, M. S.
Afiliação:  J. ZUCHI; C. S. SEDIYAMA; A. F. de LACERDA FILHO; JOSE DE BARROS FRANCA NETO, CNPSO; M. S. REIS.
Título:  Quality of soybean (glycine max (L.) Merrill) seed artificially cooled and stored in a conventional manner.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Informativo ABRATES, Brasília, DF, v. 21, n. 1, p. 242, abr. 2011. N. Especial, ref. 334. Edition of the Abstracts: 10th Conference of the International Society for Seed Science, Costa do Sauípe, Apr. 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The production of high quality seeds, in any company, requires an internal quality control program and it needs to be well established and well managed. Among the various processes by which soybean seeds are submitted, the storage period takes important role because of the tropical conditions in Brazil. The aim of this study was to evaluate the maintenance of physiological quality of soybean seeds artificially cooled and stored in a conventional manner. The experiment was settled at the seed company “Sementes Campo Verde LTDA”, located in Campo Verde, Mato Grosso state, latitude 15 ° 32 ‘48’ S’, longitude 55 ° 10’ 08’’ W and height 736 meters. Six seed lots of the cultivars Monsoy 8757, TMG 115 RR, and BRS Valiosa were evaluated in the study. They were cooled at 16 oC and those non-cooled were kept at approximately 23 oC. Each lot pile contained 360 bags of 40 kg of soy bean seeds. The seeds were cooled by a dynamic cooling process using an equipment from CoolSeed Company; model PCS 80, with 4-cooler-circuits, 130 kW of power and 225 amperes. The seeds were cooled after passing through the entire classification process. The experiment was installed in March 2009; each experimental plot contained nine experimental units (bags) for seed quality analysis, totaling 54 experimental units. Each lot pile was divided into three portions, basal, middle and top, and each portion consisting of three bags. The seed samples were taken at three storage periods (zero, 60 and 120 days of st... Mostrar Tudo
Thesagro:  Qualidade; Semente; Soja.
Thesaurus NAL:  Seed quality; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO32100 - 1UPCPL - PP
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