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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
16/01/2020 |
Data da última atualização: |
16/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FONSECA, A. M. DA; MENDES, A. M. DOS S.; MARTINS, V. E. P.; COLARES, R. P.; BRAZ FILHO, R.; CANUTO, K. M.; RIBEIRO, P. R. V.; TEIXEIRA, A. M. R.; PINTO, O. R. DE O.; ALCÓCER, J. C. A.; CAMPOS, O. S.; MARINHO, E. S. |
Afiliação: |
ALUÍSIO MARQUES DA FONSECA, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; ANTÔNIA MAYARA DOS SANTOS MENDES, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; VICTOR EMANUEL PESSOA MARTINS, InstituteofExactand Natural Sciences, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; REGILANY PAULO COLARES, Institute of Exactand Natural Sciences, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; RAIMUNDO BRAZ FILHO, Chemistry Department, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; ALEXANDRE MAGNO RODRIGUES TEIXEIRA, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; OLIENAIDE RIBEIRO DE OLIVEIRA PINTO, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; JUAN CARLOS ALVARADO ALCÓCER, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; OTHON SOUTO CAMPOS, Faculdade de Filosofia Dom Aureliano Matos, Universidade Estadual do Ceará; EMMANUEL SILVA MARINHO, Faculdade de Filosofia Dom Aureliano Matos, Universidade Estadual doCeará. |
Título: |
Pharmacological activity of the flavonoid pectolinarin from the leaves of Lantana camara (Verbenaceae). |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Development Research, Villipuram, v. 9, n. 9, artigo 16628, p. 29604-29609, Sept. 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Estudo Fitoquímico; Pectolinarin; Pectolinarina; Phytochemical Study. |
Thesagro: |
Flavonóide; Verbenaceae. |
Thesaurus Nal: |
Flavonoids. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208908/1/ART19115.pdf
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Marc: |
LEADER 01026naa a2200325 a 4500 001 2118844 005 2020-01-16 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFONSECA, A. M. DA 245 $aPharmacological activity of the flavonoid pectolinarin from the leaves of Lantana camara (Verbenaceae).$h[electronic resource] 260 $c2019 650 $aFlavonoids 650 $aFlavonóide 650 $aVerbenaceae 653 $aEstudo Fitoquímico 653 $aPectolinarin 653 $aPectolinarina 653 $aPhytochemical Study 700 1 $aMENDES, A. M. DOS S. 700 1 $aMARTINS, V. E. P. 700 1 $aCOLARES, R. P. 700 1 $aBRAZ FILHO, R. 700 1 $aCANUTO, K. M. 700 1 $aRIBEIRO, P. R. V. 700 1 $aTEIXEIRA, A. M. R. 700 1 $aPINTO, O. R. DE O. 700 1 $aALCÓCER, J. C. A. 700 1 $aCAMPOS, O. S. 700 1 $aMARINHO, E. S. 773 $tInternational Journal of Development Research, Villipuram$gv. 9, n. 9, artigo 16628, p. 29604-29609, Sept. 2019.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
29/11/2021 |
Data da última atualização: |
29/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SILVA, W. P. da; GOLDBECK, J. C.; MAIA, D. S. V.; EL HALAL, S. L. M.; COLUSSI, R.; ZAVAREZE, E. da R.; DIAS, R. G.; JACOB, R. G.; LENARDÃO, E. J. |
Afiliação: |
WLADIMIR PADILHA DA SILVA; JÚLIA COSWIG GOLDBECK; DARLA SILVEIRA VOLCAN MAIA; SHANISE LISIE MELLO EL HALAL; ROSANA COLUSSI; ELESSANDRA DA ROSA ZAVAREZE; ÁLVARO RENATO GUERRA DIAS; RAQUEL GUIMARÃES JACOB; EDER JOÃO LENARDÃO. |
Título: |
Antimicrobial activity of 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal against planktonic and biofilm Staphylococcus aureus cells and its application in biodegradable films. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Packaging and Shelf Life, v. 22 (2019) 100375 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aimed to evaluate the bioactivity of 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal against planktonic and biofilm cells of S. aureus and its use in biodegradable films. 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal demonstrated antimicrobial activity against planktonic (MIC=62.5 ± 0.5 μg.mL−1) and biofilm cells of S. aureus. Regarding barley starch films containing 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal, after 4 h of contact there was a difference of 5 log CFU.mL−1 in relation to control film (without additives). The films prepared with 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal and citral (its precursor) were more opaque and had lower tensile strength than the control film. However, the addition of the 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal in the film had lower effect on the water solubility and tensile strength than the addition of citral. 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal have activity against planktonic and biofilm cells of S. aureus and could be applied in biodegradable films as an alternative to inhibit the microbial growth on the surface of food, enhancing food safety. |
Palavras-Chave: |
Bioactivity; Food package; S aureus. |
Thesaurus NAL: |
Citronella; Essential oils. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01937naa a2200277 a 4500 001 2136789 005 2021-11-29 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, W. P. da 245 $aAntimicrobial activity of 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal against planktonic and biofilm Staphylococcus aureus cells and its application in biodegradable films.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThis work aimed to evaluate the bioactivity of 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal against planktonic and biofilm cells of S. aureus and its use in biodegradable films. 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal demonstrated antimicrobial activity against planktonic (MIC=62.5 ± 0.5 μg.mL−1) and biofilm cells of S. aureus. Regarding barley starch films containing 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal, after 4 h of contact there was a difference of 5 log CFU.mL−1 in relation to control film (without additives). The films prepared with 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal and citral (its precursor) were more opaque and had lower tensile strength than the control film. However, the addition of the 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal in the film had lower effect on the water solubility and tensile strength than the addition of citral. 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal have activity against planktonic and biofilm cells of S. aureus and could be applied in biodegradable films as an alternative to inhibit the microbial growth on the surface of food, enhancing food safety. 650 $aCitronella 650 $aEssential oils 653 $aBioactivity 653 $aFood package 653 $aS aureus 700 1 $aGOLDBECK, J. C. 700 1 $aMAIA, D. S. V. 700 1 $aEL HALAL, S. L. M. 700 1 $aCOLUSSI, R. 700 1 $aZAVAREZE, E. da R. 700 1 $aDIAS, R. G. 700 1 $aJACOB, R. G. 700 1 $aLENARDÃO, E. J. 773 $tFood Packaging and Shelf Life$gv. 22 (2019) 100375
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