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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  16/01/2020
Data da última atualização:  16/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FONSECA, A. M. DA; MENDES, A. M. DOS S.; MARTINS, V. E. P.; COLARES, R. P.; BRAZ FILHO, R.; CANUTO, K. M.; RIBEIRO, P. R. V.; TEIXEIRA, A. M. R.; PINTO, O. R. DE O.; ALCÓCER, J. C. A.; CAMPOS, O. S.; MARINHO, E. S.
Afiliação:  ALUÍSIO MARQUES DA FONSECA, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; ANTÔNIA MAYARA DOS SANTOS MENDES, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; VICTOR EMANUEL PESSOA MARTINS, InstituteofExactand Natural Sciences, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; REGILANY PAULO COLARES, Institute of Exactand Natural Sciences, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; RAIMUNDO BRAZ FILHO, Chemistry Department, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; ALEXANDRE MAGNO RODRIGUES TEIXEIRA, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; OLIENAIDE RIBEIRO DE OLIVEIRA PINTO, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; JUAN CARLOS ALVARADO ALCÓCER, AcademicMaster'sDegree in SociobiodiversityandSustainable Technologies, Universidade da Integração Internacional e da Lusofonia Afro-Brasileira; OTHON SOUTO CAMPOS, Faculdade de Filosofia Dom Aureliano Matos, Universidade Estadual do Ceará; EMMANUEL SILVA MARINHO, Faculdade de Filosofia Dom Aureliano Matos, Universidade Estadual doCeará.
Título:  Pharmacological activity of the flavonoid pectolinarin from the leaves of Lantana camara (Verbenaceae).
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  International Journal of Development Research, Villipuram, v. 9, n. 9, artigo 16628, p. 29604-29609, Sept. 2019.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Estudo Fitoquímico; Pectolinarin; Pectolinarina; Phytochemical Study.
Thesagro:  Flavonóide; Verbenaceae.
Thesaurus Nal:  Flavonoids.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208908/1/ART19115.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT16353 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  29/11/2021
Data da última atualização:  29/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, W. P. da; GOLDBECK, J. C.; MAIA, D. S. V.; EL HALAL, S. L. M.; COLUSSI, R.; ZAVAREZE, E. da R.; DIAS, R. G.; JACOB, R. G.; LENARDÃO, E. J.
Afiliação:  WLADIMIR PADILHA DA SILVA; JÚLIA COSWIG GOLDBECK; DARLA SILVEIRA VOLCAN MAIA; SHANISE LISIE MELLO EL HALAL; ROSANA COLUSSI; ELESSANDRA DA ROSA ZAVAREZE; ÁLVARO RENATO GUERRA DIAS; RAQUEL GUIMARÃES JACOB; EDER JOÃO LENARDÃO.
Título:  Antimicrobial activity of 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal against planktonic and biofilm Staphylococcus aureus cells and its application in biodegradable films.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Packaging and Shelf Life, v. 22 (2019) 100375
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to evaluate the bioactivity of 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal against planktonic and biofilm cells of S. aureus and its use in biodegradable films. 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal demonstrated antimicrobial activity against planktonic (MIC=62.5 ± 0.5 μg.mL−1) and biofilm cells of S. aureus. Regarding barley starch films containing 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal, after 4 h of contact there was a difference of 5 log CFU.mL−1 in relation to control film (without additives). The films prepared with 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal and citral (its precursor) were more opaque and had lower tensile strength than the control film. However, the addition of the 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal in the film had lower effect on the water solubility and tensile strength than the addition of citral. 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal have activity against planktonic and biofilm cells of S. aureus and could be applied in biodegradable films as an alternative to inhibit the microbial growth on the surface of food, enhancing food safety.
Palavras-Chave:  Bioactivity; Food package; S aureus.
Thesaurus NAL:  Citronella; Essential oils.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22069 - 1UPCAP - DD
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