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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Territorial.
Data corrente:  03/06/2015
Data da última atualização:  29/09/2016
Autoria:  PONZONI, F. J.; PINTO, C. T.; LAMPARELLI, R. A. C.; ZULLO JUNIOR, J.; ANTUNES, M. A. H.
Afiliação:  FLÁRIO JORGE PONZONI, Inpe; CIBELE TEIXEIRA PINTO, Inpe; RUBENS AUGUSTO CAMARGO LAMPARELLI, Nipe/Unicamp; JURANDIR ZULLO JUNIOR, Cepagri/Unicamp; MAURO ANTONIO HOMEM ANTUNES, UFRRJ.
Título:  Calibração de sensores orbitais.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  São Paulo: Oficina de textos, 2015.
Páginas:  96 p.
Descrição Física:  il. color.
ISBN:  978-85-7975-167-7
Idioma:  Português
Conteúdo:  O livro explica de forma didática e objetiva os principais conceitos radiométricos, o funcionamento de sensores e os principais procedimentos de calibração. Inclui exemplos práticos detalhados, que abrangem desde a análise do local para a missão e os sensores utilizados até o trabalho de campo e o processamento de dados.
Palavras-Chave:  Calibração; Instrumento; Pesquisa geográfica; Satélites artificiais; Sensor; Sensor orbital.
Thesagro:  Sensoriamento Remoto.
Thesaurus Nal:  Calibration; Remote sensing; Satellites.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPM4518 - 1ADDLV - PP621.3678P819c2015.048
CNPTIA18857 - 1ADDLV - PP621.372PON2016.00010
CPATC24872 - 1ADDLV - PP631.367 8P819c2017.10
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  21/12/2022
Data da última atualização:  21/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  GAMA, M. A. S. da; GOTTSCHALK, L. M. F.; WILHELM, A. E.; OLIVEIRA, A. H.; BORGES, C. A. V.; PAULA, T. A.; FÉLIX, S. B.; FERREIRA, M. A.; ANTONIASSI, R.
Afiliação:  MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; AGNELLI HOLANDA OLIVEIRA, CTAA; CRISTIANO AMANCIO VIEIRA BORGES, CNPGL; TALITA A. PAULA, UFRPE; SILAS B. FÉLIX, UFRPE; MARCELO A. FERREIRA, UFRPE; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA.
Título:  Total phenolic content in milk from cows fed cactus (Opuntia stricta) cladodes as a partial substitute for sorghum silage in soybean oil-supplemented diets.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 28., 2022. Anais... Campinas: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2022. Evento online.
ISBN:  978-65-5465-011-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cactus cladodes (CC) contain numerous polyphenols (PP) with potential health benefits. We recently showed that associating CC with soybean oil (SO) in cows' diet markedly increased the cis-9, trans-11 CLA content in milk, probably through modulation of rumen microbiota by PP. Here, we investigated whether feeding CC to cows in our previous study increases total phenolic content (TFC) in milk. Twelve cows were used in a two-period study: a) Baseline (BL): all cows received a diet composed of sorghum silage (SS) and a concentrate without SO for 14 d; b) Treatment: cows received the following SO-supplemented diets for 21 d (n=4/group): Control: diet containing only SS as forage; CC1: CC replaced half of SS; CC2: same diet as in CC1, but CC and the concentrate were fed separately from SS. Milk samples were collected on the last day of BL period and weekly during treatment period, and were analysed for TFC using the Folin-Ciocalteu method. TFC numerically increased (P > 0.05) by 31% and 7.7% in CC1 and CC2 as compared to control (0.273 ± 0.03, 0.225 ± 0.03, and 0.209 ± 0.03 mg GAE/g of milk, respectively) at the end of treatment period. Cactus feeding promoted a moderate increase in milk TFC, which is expected to improve the nutraceutical value of milk.
Palavras-Chave:  Cactus cladodes; Cis 9; Nutraceutical value of milk; Rumen microbiota; Total phenolic content; Trans 11 CLA.
Thesaurus NAL:  Forage; Polyphenols.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150073/1/TotalPhenolicContent.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25936 - 1UPCPC - DD
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