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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  28/03/2013
Data da última atualização:  08/07/2016
Autoria:  CORREA, C. M.; MICHAELSEN, R.; Ribeiro, M. E. R.; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B.; SCHMIDT, V.
Título:  Composição do leite e diagnóstico de mastite em caprinos.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 38, n. 3, p. 273-278, 2010.
Idioma:  Português
Conteúdo:  [Milk composition and mastitis diagnosis in goats]. Background: Milk is one of the most used foodstuffs by humans in their diet. The quality of goat milk is already regulated by Law, which takes into consideration its physical-chemical and microbiological composition parameters. Several factors contribute for the alteration of the physical-chemical and microbiological parameters of caprine milk. These include breed, age, lactation phase and diet, among others. The health status of animals may interfere in the quality of the milk produced, both regarding food safety and milk processing and, for that reason, the identification of mastitis-causing agents is important, so that prevention and control measures can be implemented. The present study aimed at analyzing the occurrence of mastitis and the milk composition of dairy goats in a semi-intensive production system. Materials, Methods & Results: In a private goat farm with a flock composed of 32 female animals of breeds such as Saanen and Anglo-Nubian, raised on a semi-confined system, the diagnosis of mastitis was made through methods such as California Mastitis Test (CMT), Somatic Cells Count (SCC) and bacterial isolation. A total of 136 milk samples were analyzed, which were individualized per teat. Additionally, the study determined the volume of milk produced individually and the chemical composition of milk samples (fat, raw protein, lactose and total solids). In 37 (27.2%) samples, subclinical mastitis caused by CNS was... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Caprino leiteiro; Composição do leite; Mastite; Ocorrência.
Thesagro:  Caprino; Leite de cabra; Mamite; Produção leiteira.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC26881 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDEZ, V. N. V.; ZANELA, M. B.; PINTO, A. T.; RIBEIRO, M. E. R. Qualidade do leite ecológico produzido em uma unidade de produção do Rio Grande do Sul. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 37, n.1 p.45-48, 2009.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, A. T.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; FERNANDEZ, V. N. V.; SANTOS, J. de O. Correlação entre os métodos infravermelho e ultra-som na determinação da composição química do leite de vacas da raça holandês na expointer 2007. Acta scientiae veterinarie, v. 36, n. 3, p. 273-276, 2008.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - C
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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3.Imagem marcado/desmarcadoKOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; LOPES, F. P. N.; COSTA JUNIOR, J. B. G.; PINTO, A. T. Consumo de derivados lácteos de búfala no Rio Grande do Sul parte I. perfil do consumidor. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 38., 2011, Florianópolis. Anais. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Medicina Veterinária, 2011. p. 1-3.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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4.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, F. P. N.; YAMADA, M.; KOLLING, G. J.; CANELLAS, L. C.; RIBEIRO, M. E. R.; PINTO, A. T. Contagem de células somáticas em colostro de búfalas na região metropolitana de Porto Alegre - RS. In: CONGRESSO SUL BRASILEIRO AVICULTURA, SUINOCULTURA E LATICÍNIOS, 2., 2010, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: AVISULAT, 2010. Disponível em: http://www.avisulat.com.br/
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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5.Imagem marcado/desmarcadoDUTRA, C. M. C.; SVIERK, B.; RIBEIRO, M. E. R.; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B.; SCHMIDT, V. Parâmetros de qualidade do leite de cabra armazenado sob frio. Arquivos do Instituro Biologico, São Paulo, v.81, n.1, p. 35-41, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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6.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, F. P. N.; KOLLING, G. J.; YAMADA, M.; CANELLAS, L. C.; RIBEIRO, M. E. R.; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B. Contagem de células somáticas em colostro de búfalas na região metropolitana de Porto Alegre ? RS. In: CONGRESSO SUL BRASILEIRO DE AVICULTURA, SUINOCULTURA E LATICÍNIOS, 2., 2010, Bento Gonçalves. Feira de equipamentos, serviços e tecnologias: resumos... Bento Gonçalves: AVISULAT, 2010. ID: 00077-00001.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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7.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, G. A. G.; PACHECO, M. G.; PINTO, A. T. M.; SANTOS, J. O.; SUARES, M. S.; VIRGÍNIO, J. F.; PARANHOS, B. A. J. Irradiação de larvas de Ceratitis capitata (Wied, 1824) (Diptera: Tephritidae) com raio X para sua utilização na multiplicação do parasitóide Diachasmimorpha longicaudata Asmead) (Hemiptera: Braconidae). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 13., 2013, Bonito. Faça bonito: use controle biológico: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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