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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/04/2024
Data da última atualização:  23/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RIBEIRO, W. R.; ALMEIDA, A. de S.; FERREIRA, A. L.; SILVA, R. M.; ALVES, T. M.; GERALDINE, A. M.; SILVA, J. F. A. e; PINHEIRO, P. V.; LOBO JUNIOR, M.
Afiliação:  WILLIAM RAFAEL RIBEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ANDRESSA DE SOUZA ALMEIDA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; AMANDA LOPES FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ROMULO MOREIRA SILVA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; TAVVS MICAEL ALVES, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; ALAERSON MAIA GERALDINE, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; JOSE FRANCISCO ARRUDA E SILVA, CNPAF; PATRICIA VALLE PINHEIRO, CNPAF; MURILLO LOBO JUNIOR, CNPAF.
Título:  Building a hyperspectral library of common bean diseases.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL EPIDEMIOLOGY WORKSHOP, 13., 2024, Foz do Iguaçu. Book of abstracts. Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Fitopatologia, 2024.
Páginas:  p. 102.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sensors attached to unmanned aerial vehicles can detect diseased plants before they become symptomatic, according to differences in their reflectance. Despite the advances in hardware and methods for detecting infections with remote sensing, using these tools to scout common bean diseases is still incipient. The objectives of this study were: 1) to evaluate the effectiveness of a hyperspectral sensor in the diagnosis of common bean diseases; 2) verify differences in the spectral signatures in different genotypes with healthy or infected plants; and 3) to investigate if mulch used in no-tillage can influence the spectral signatures.
Thesagro:  Doença de Planta; Feijão; Phaseolus Vulgaris; Sensoriamento Remoto; Tecnologia.
Thesaurus Nal:  Beans; Hyperspectral imagery; Plant diseases and disorders.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/265559/1/IEW-2024-p102.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF37019 - 1UPCRA - DD20242024
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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  03/08/2017
Data da última atualização:  03/08/2017
Autoria:  SILVA, T. C. da; ROCHA, J. D'A. M.; MOREIRA, P.; SIGNOR, A.; BOSCOLO, W. R.
Afiliação:  Thiberio Carvalho da Silva, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Joana D’Arc Mauricio Rocha, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Pedro Moreira, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Altevir Signor, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Wilson Rogerio Boscolo, Universidade Estadual do Oeste do Paraná.
Título:  Fish protein hydrolysate in diets for Nile tilapia post-larvae.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p. 485-492, jul. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Hidrolisado proteico de peixe em dietas para pós-larvas de tilápia-do-nilo.
Conteúdo:  The objective of this work was to determine the apparent digestibility coefficient (ADC) of crude protein, crude energy, fat, and dry matter of fish protein hydrolysate (FPH), made of by-products of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) and whole sardines (Cetengraulis edentulus), and to evaluate the productive performance and muscle fiber growth of Nile tilapia post-larvae. Two trials were conducted, the first one to determine the digestibility in 120 fingerlings (70.0±2.0 g), and the second one to evaluate the productive performance of 375 post-larvae, with three days of age, which were distributed in 25 aquaria with 30 L of useful volume. Five diets were prepared based on vegetable ingredients, to which fish were included at 0, 2, 4, 6, and 8% FPH. For the evaluation of muscle growth, eight fish of each experimental unit were used. The ADC values found were: 98.29% for dry matter; 99.28% for crude protein; and 99.13% for gross energy. The best zootechnical response for the productive performance resulted from the treatment with the inclusion of fish hydrolysate at 4.75%. The diets affected the frequency of the muscle fiber diameters, mainly the growth by hyperplasia. FPH can be efficiently used, and its inclusion at 4.75% is indicated in the diets for Nile tilapia in the post-larvae stage.
Palavras-Chave:  Peptídeos.
Thesagro:  Digestibilidade; Farinha de peixe; Nutrição animal; Oreochromis niloticus; Piscicultura.
Thesaurus NAL:  Cetengraulis edentulus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162366/1/Fish-protein-hydrolysate.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61529 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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