|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cocais. |
Data corrente: |
15/07/2015 |
Data da última atualização: |
22/09/2016 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
FERREIRA, M. das G. R.; COSTA, C. J.; PINHEIRO, C. U. B.; SOUZA, E. R. B. de; CARVALHO, C. O. de. |
Afiliação: |
MARIA DAS GRACAS RODRIGUES FERREIRA, CPACP; CAROLINE JACOME COSTA, CPACT; CLÁUDIO URBANO BITTENCOURT PINHEIRO, UFMA; ELI REGINA BARBOZA DE SOUZA, UFG; CECÍLIA OLIVEIRA DE CARVALHO, UEA. |
Título: |
Buriti. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: LOPES, R.; OLIVEIRA, M. do S. P. de; CAVALLARI, M. M.; BARBIERI, R. L.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. da. (Ed.). Palmeiras nativas do Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2015. |
Páginas: |
p.155-180 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Buriti. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 00579naa a2200181 a 4500 001 2019828 005 2016-09-22 008 2015 bl --- 0-- u #d 100 1 $aFERREIRA, M. das G. R. 245 $aBuriti. 260 $c2015 300 $ap.155-180 650 $aBuriti 700 1 $aCOSTA, C. J. 700 1 $aPINHEIRO, C. U. B. 700 1 $aSOUZA, E. R. B. de 700 1 $aCARVALHO, C. O. de 773 $tIn: LOPES, R.; OLIVEIRA, M. do S. P. de; CAVALLARI, M. M.; BARBIERI, R. L.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. da. (Ed.). Palmeiras nativas do Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cocais (CPACP) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
31/01/2002 |
Data da última atualização: |
31/10/2018 |
Autoria: |
SILVA, R. G. da; PRADO, I. N. do; MATSUSHITA, M.; SOUZA, N. E. de. |
Afiliação: |
Regiane Gregório da Silva, Capes fellow; Ivanor Nunes do Prado, Universidde Estadual de Maringá - UEM/Departamento de Zootecnia; Makoto Matsushita, Universidade Estadual de Maringá - UEM/ Departamento de Química; Nilson Evelázio de Souza, Universidade Estadual de Maringá - UEM/ Departamento de Química. |
Título: |
Dietary effects on muscle fatty acid composition of finished heifers. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 37, n. 1, p. 95-101, jan. 2002 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Efeitos de dietas sobre a composição em ácidos graxos de novilhas terminadas em confinamento. |
Conteúdo: |
The effects of diet on Longissimus muscle fatty acid composition was determined using 24 crossbred heifers of Simmental vs. Nelore and Limousin vs. Nelore. The experimental diets were: 1) corn and yeast (CY); 2) corn, cottonseed meal + meat and bones meal (CMB); 3) cassava hull and yeast (CHY); 4) cassava hull, cottonseed meal + meat and bones meal (CHMB). Feeding CHMB diets resulted in lower lipid and higher cholesterol contents (P<0.05) for both crosses. Most of the identified fatty acids were monounsaturated, and the highest percentage was found to oleic acid (C18:1w9), with values ranging from 32.54 to 46.42%. Among the saturated fatty acids the palmitic acid (C16:0) showed the highest percentage, with its contents ranging between 19.40 and 32.44%. The highest polyunsaturated/saturated fatty acid ratio was of 0.30, and the lowest was of 0.08. Feeding CY diets resulted in lower cholesterol and higher polyunsaturated fatty acid contents of the Longissimus muscle. |
Palavras-Chave: |
ácidos graxos insaturados; ácidos graxos saturados; Músculos; rations. |
Thesagro: |
Ração. |
Thesaurus NAL: |
muscles; saturated fatty acids; unsaturated fatty acids. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/21228/1/pab20_246.pdf
|
Marc: |
LEADER 01850naa a2200265 a 4500 001 1106118 005 2018-10-31 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, R. G. da 245 $aDietary effects on muscle fatty acid composition of finished heifers. 260 $c2002 500 $aTítulo em português: Efeitos de dietas sobre a composição em ácidos graxos de novilhas terminadas em confinamento. 520 $aThe effects of diet on Longissimus muscle fatty acid composition was determined using 24 crossbred heifers of Simmental vs. Nelore and Limousin vs. Nelore. The experimental diets were: 1) corn and yeast (CY); 2) corn, cottonseed meal + meat and bones meal (CMB); 3) cassava hull and yeast (CHY); 4) cassava hull, cottonseed meal + meat and bones meal (CHMB). Feeding CHMB diets resulted in lower lipid and higher cholesterol contents (P<0.05) for both crosses. Most of the identified fatty acids were monounsaturated, and the highest percentage was found to oleic acid (C18:1w9), with values ranging from 32.54 to 46.42%. Among the saturated fatty acids the palmitic acid (C16:0) showed the highest percentage, with its contents ranging between 19.40 and 32.44%. The highest polyunsaturated/saturated fatty acid ratio was of 0.30, and the lowest was of 0.08. Feeding CY diets resulted in lower cholesterol and higher polyunsaturated fatty acid contents of the Longissimus muscle. 650 $amuscles 650 $asaturated fatty acids 650 $aunsaturated fatty acids 650 $aRação 653 $aácidos graxos insaturados 653 $aácidos graxos saturados 653 $aMúsculos 653 $arations 700 1 $aPRADO, I. N. do 700 1 $aMATSUSHITA, M. 700 1 $aSOUZA, N. E. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 37, n. 1, p. 95-101, jan. 2002
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|