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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
18/08/2005 |
Data da última atualização: |
17/08/2018 |
Autoria: |
BASSETTO, E.; JACOMINO, A. P.; PINHEIRO, A. L. |
Afiliação: |
Eliane Bassetto, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Esalq/Departamento de Produção Vegetal; Angelo Pedro Jacomino, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Esalq/Departamento de Produção Vegetal; Ana Luiza Pinheiro, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Esalq/Departamento de Produção Vegetal. |
Título: |
Conservation of 'Pedro Sato' guavas under treatment with 1-methylcyclopropene. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 5, p. 433-440, maio 2005 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Conservação de goiabas ?Pedro Sato? tratadas com 1-metilciclopropeno. |
Conteúdo: |
The search for techniques that extend shelf life of guava (Psidium guajava) fruits, and reduce its postharvest losses is desirable. The objective of this work was to evaluate the effects of concentrations of competitive ethylene antagonist 1-methylcyclopropene (1-MCP) on conservation of 'Pedro Sato' guava fruits. Treatments consisted of 0, 100, 300 or 900 nL L-1 of 1-MCP for 3 hours followed by storage at 25ºC, and 10ºC with 90±5% RH. The application of 900 nL L-1 1-MCP for 3 hours was efficient in delaying loss of skin color, and in keeping fruit firmness at both storage temperatures. The 300 nL L-1 of 1-MCP concentration was efficient in delaying skin color loss only when fruits were stored at 10ºC. The effect of 1-MCP was quite significant on the reduction of rot incidence at both storage temperatures. The respiratory rate was lower in fruits treated with 300 and 900 nL L-1 of 1-MCP during storage at 25ºC. The product was efficient in delaying the ripening of fruits, and the concentration of 900 nL L-1 showed the best effect. |
Palavras-Chave: |
conservation; postharvest. |
Thesagro: |
Conservação; Pós-Colheita; Psidium Guajava; Temperatura. |
Thesaurus Nal: |
temperature. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107866/1/Conservation.pdf
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Marc: |
LEADER 01814naa a2200241 a 4500 001 1115430 005 2018-08-17 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBASSETTO, E. 245 $aConservation of 'Pedro Sato' guavas under treatment with 1-methylcyclopropene. 260 $c2005 500 $aTítulo em português: Conservação de goiabas ?Pedro Sato? tratadas com 1-metilciclopropeno. 520 $aThe search for techniques that extend shelf life of guava (Psidium guajava) fruits, and reduce its postharvest losses is desirable. The objective of this work was to evaluate the effects of concentrations of competitive ethylene antagonist 1-methylcyclopropene (1-MCP) on conservation of 'Pedro Sato' guava fruits. Treatments consisted of 0, 100, 300 or 900 nL L-1 of 1-MCP for 3 hours followed by storage at 25ºC, and 10ºC with 90±5% RH. The application of 900 nL L-1 1-MCP for 3 hours was efficient in delaying loss of skin color, and in keeping fruit firmness at both storage temperatures. The 300 nL L-1 of 1-MCP concentration was efficient in delaying skin color loss only when fruits were stored at 10ºC. The effect of 1-MCP was quite significant on the reduction of rot incidence at both storage temperatures. The respiratory rate was lower in fruits treated with 300 and 900 nL L-1 of 1-MCP during storage at 25ºC. The product was efficient in delaying the ripening of fruits, and the concentration of 900 nL L-1 showed the best effect. 650 $atemperature 650 $aConservação 650 $aPós-Colheita 650 $aPsidium Guajava 650 $aTemperatura 653 $aconservation 653 $apostharvest 700 1 $aJACOMINO, A. P. 700 1 $aPINHEIRO, A. L. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 40, n. 5, p. 433-440, maio 2005
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/02/2016 |
Data da última atualização: |
06/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MACHADO, D. de S.; COSTA, NETO, J. R. da; MELO, M. D.; RODRIGUES, H. C. de A.; SOUZA, H. A. de; GUEDES, F. L. |
Afiliação: |
DIEGO DE SOUSA MACHADO, Graduação - UESPI - Teresina, PI, Brasil; JOSÉ ROSAL DA COSTA NETO, Graduação - Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE; MARIA DIANA MELO, Graduação - UVA - Sobral, CE; HELEN CRISTINA DE ARRUDA RODRIGUES, UESPI - Teresina, PI; HENRIQUE ANTUNES DE SOUZA, CNPC; FERNANDO LISBOA GUEDES, CNPC. |
Título: |
Acúmulo de nitrogênio e proteína bruta em cultivares de milho com doses de nitrogênio. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 10., 2015, Teresina. [Anais...]. Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2015. 3 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Resumo: Objetivou-se avaliar níveis de nitrogênio em diferentes cultivares de milho e os efeitos nos teores de proteína bruta e acúmulo de nitrogênio, cultivados em condições controladas em Teresina (PI). O ensaio foi conduzido em telado (50% de luminosidade) pertencente ao Colégio Técnico de Teresina, sendo avaliados os genótipos: BRS Gorutuba, BRS 4104 (Biofortificado), AL Piratininga, BRS Caimbé, Vitorinha (UFLA) e AL Bandeirantes com a aplicação de três doses: zero (testemunha), 50 e 100 kg ha-1 de nitrogênio, cuja fonte utilizada foi a ureia, perfazendo um delineamento em blocos casualizados em fatorial (genótipos x doses) com 3 blocos. O cultivar AL Piratininga apresentou maior acúmulo de nitrogênio na folha e massa seca total. O cultivar BRS Caimbé apresentou maior teor de proteína bruta na folha. A aplicação de 100 kg ha-1 de nitrogênio proporcionou maiores teores de proteína bruta. [Accumulation of nitrogen and crude protein in maize cultivars with levels of nitrogen]. Abstract: The objective was to evaluate nitrogen levels in different cultivars of maize in content of protein and nitrogen accumulation in plant, under controlled conditions in Teresina, State of Piauí, Brazil. The test was conducted in a greenhouse belonging to the College Teresina Technician, being evaluated genotypes: BRS Gorutuba, BRS 4104 (Biofortified), AL Piratininga, BRS Caimbé, Vitorinha (UFLA) and AL Bandeirantes with the application of three doses: zero (control), 50 and 100 kg ha-1 of nitrogen, whose source was urea, in a randomized block design in a factorial (genotype x doses) with 3 blocks. The cultivar AL Piratininga showed greater accumulation of nitrogen in leaf and total dry mass. The BRS Caimbé showed higher crude protein content in the leaf. The application of 100 kg ha-1 of nitrogen provided higher crude protein. MenosResumo: Objetivou-se avaliar níveis de nitrogênio em diferentes cultivares de milho e os efeitos nos teores de proteína bruta e acúmulo de nitrogênio, cultivados em condições controladas em Teresina (PI). O ensaio foi conduzido em telado (50% de luminosidade) pertencente ao Colégio Técnico de Teresina, sendo avaliados os genótipos: BRS Gorutuba, BRS 4104 (Biofortificado), AL Piratininga, BRS Caimbé, Vitorinha (UFLA) e AL Bandeirantes com a aplicação de três doses: zero (testemunha), 50 e 100 kg ha-1 de nitrogênio, cuja fonte utilizada foi a ureia, perfazendo um delineamento em blocos casualizados em fatorial (genótipos x doses) com 3 blocos. O cultivar AL Piratininga apresentou maior acúmulo de nitrogênio na folha e massa seca total. O cultivar BRS Caimbé apresentou maior teor de proteína bruta na folha. A aplicação de 100 kg ha-1 de nitrogênio proporcionou maiores teores de proteína bruta. [Accumulation of nitrogen and crude protein in maize cultivars with levels of nitrogen]. Abstract: The objective was to evaluate nitrogen levels in different cultivars of maize in content of protein and nitrogen accumulation in plant, under controlled conditions in Teresina, State of Piauí, Brazil. The test was conducted in a greenhouse belonging to the College Teresina Technician, being evaluated genotypes: BRS Gorutuba, BRS 4104 (Biofortified), AL Piratininga, BRS Caimbé, Vitorinha (UFLA) and AL Bandeirantes with the application of three doses: zero (control), 50 and 100 kg ha-1 of nitr... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Acúmulo de nitrogênio; Fertilization; Maize. |
Thesagro: |
Fertilidade do solo; Genótipo; Milho; Proteína bruta; Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
Crude protein; Genotype; Nitrogen. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141867/1/CNPC-2015-Acumulo-de-nitrogenio.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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