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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  25/02/2013
Data da última atualização:  28/02/2013
Tipo da produção científica:  Software
Autoria:  VAZ, G. J.; CORREA, J. L.; CINTRA, L. C.; FERREIRA, D. M.; PIEROZZI JUNIOR, I.
Afiliação:  GLAUBER JOSÉ VAZ, CNPTIA; JORGE LUIZ CORREA, CNPTIA; LEANDRO CARRIJO CINTRA, CNPTIA; DÁCIO MIRANDA FERREIRA, CNPTIA; IVO PIEROZZI JUNIOR, CNPTIA.
Título:  Agropedia brasilis. Versão 1.0.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Campinas: Embrapa Informática Agropecuária, 2012.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  liferay.tar.gz. portal-ext.properties. Manual Agropedia.pdf. Pastas 'Google Maps CE', 'Private Plugin Installer CE' e 'Web form CE'. Este documento.
Palavras-Chave:  Trabalho colaborativo.
Thesagro:  Gestão do Conhecimento.
Thesaurus Nal:  Computer software.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA17234 - 1UMTSW - CDAGROPEDIA_1.02013.00013
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  23/01/2023
Data da última atualização:  24/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SANTOS, Y. J. S.; CAMPOS, N. A.; BICCA, G. B.; SORA, G. T. S.; POLESI, L. F.; ALBERTE, T. M.; SANTOS, P. M.; GARCIA, R. H. S.; COLNAGO, L. A.; OLIVEIRA-FOLADOR. G.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Non-destructive determination of the oil content in peach palm (Bactris gasipaes) flour using NMR and NIR spectroscopies.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 43, e112322, 2023.
Páginas:  1 - 8
ISSN:  1678-457X
DOI:  https://doi.org/10.1590/fst.112322
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The oil from the fruit of peach palm or Pupunha (Bactris gasipaes) is an example of a material with low-cost and good antioxidant capacity. However, Conventional methods for measuring oil content are time-consuming, labor-intensive and use toxic chemicals. In this sense, the aim of this study was evaluated fast and non-destructive spectroscopy methods, such as Near Infrared (NIR) and Time-Domain Nuclear Magnetic Resonance (TD-NMR) (CPMG and ROSE pulse sequences), to quantify the oil content in pupunha flours collected in the amazon forest. For this, 93 samples were used and the results showed three distinct levels of oil in the samples: high, medium and low oil content. Furthermore, the determination coefficient (R2 ) reached values of 0.92, 0.92 and 0.70 for NIR, TD-NMR (ROSE) and TD-NMR (CPMG), respectively. Therefore, the NIR and TD-NMR (ROSE) methods demonstrate a higher prediction efficiency, with the NIR achieving 100% classification of the samples
Palavras-Chave:  Amazonian fruit; NIR; Oil content; TD-RMN.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18192 - 1UPCAP - DDPROCI.23/102023/12
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