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1.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, A. C. G. R.; RODRIGUES, J. P.; PETI, A. P. F.; SILVA, L. H. F.; MELO, I. S. de; MORAES, L. A. B. Optimization of actinomycin D production using response surface methodology as statistical tool. In: BRAZILIAN CONFERENCE ON NATURAL PRODUCTS, 6.; ANUAL MEETING ON MICROMOLECULAR EVOLUTION, SYSTEMATICS AND ECOLOGY, 32., 2017. Vitória. Annals... Vitória: UFES, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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2.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, J. P.; PETI, A. P. F.; FIGUEIRÓ, F. S.; ROCHA, I. S.; ACQUARO JUNIOR, V. R.; SILVA, T. G.; MELO, I. S. de; BEHLAU, F.; MORAES, L. A. B. Bioguided isolation, characterization and media optimization for production of Lysolipins by actinomycete as antimicrobial compound against Xanthomonas citri subsp. citri. Molecular Biology Reports, v. 45, n. 6, p. 2455?2467, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  31/08/2021
Data da última atualização:  31/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TREVISOLI, P. A.; MOREIRA, G. C. M.; BOSCHIERO, C.; CESAR, A. S. M.; PETRINI, J.; MARGARIDO, G. R. A.; LEDUR, M. C.; MOURÃO, G. B.; GARRICK, D.; COUTINHO, L. L.
Afiliação:  PRISCILA ANCHIETA TREVISOLI, ESALQ; GABRIEL COSTA MONTEIRO MOREIRA, ESALQ; CLARISSA BOSCHIERO, ESALQ; ALINE SILVA MELLO CESAR, ESALQ; JULIANA PETRINI, ESALQ; GABRIEL RODRIGUES ALVES MARGARIDO, ESALQ; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; GERSON BARRETO MOURÃO, ESALQ; DORIAN GARRICK, Massey University; LUIZ LEHMANN COUTINHO, ESALQ.
Título:  A missense mutation in the MYBPH gene is associated with abdominal fat traits in meat-type chickens.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Genetics, v. 12, n. 698163, 2021.
DOI:  10.3389/fgene.2021.698163
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Chicken is an important source of protein for human nutrition and a model system for growth and developmental biology. Although the genetic architecture of quantitative traits in meat-type chickens has been the subject of ongoing investigation, the identification of mutations associated with carcass traits of economic interest remains challenging. Therefore, our aim was to identify predicted deleterious mutation, which potentially affects protein function, and test if they were associated with carcass traits in chickens. For that, we performed a genome-wide association analysis (GWAS) for breast, thigh and drumstick traits in meat-type chickens and detected 19 unique quantitative trait loci (QTL). We then used: (1) the identified windows; (2) QTL for abdominal fat detected in a previous study with the same population and (3) previously obtained whole genome sequence data, to identify 18 predicted deleterious single nucleotide polymorphisms (SNPs) in those QTL for further association with breast, thigh, drumstick and abdominal fat traits. Using the additive model, a predicted deleterious SNP c.482C > T (SIFT score of 0.4) was associated (p-value < 0.05) with abdominal fat weight and percentage. This SNP is in the second exon of the MYBPH gene, and its allele frequency deviates from Hardy?Weinberg equilibrium. In conclusion, our study provides evidence that the c.482C > T SNP in the MYBPH gene is a putative causal mutation for fat deposition in meat-type chickens.
Palavras-Chave:  Gordura abdominal; Meat-type; MYBPH; Predicted deleterious SNPs.
Thesagro:  Carne; Frango de Corte; Genética Animal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22197 - 1UPCAP - DD
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