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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  05/01/2020
Data da última atualização:  06/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, J. P. F.; MAGESTE, A. C.; CAMPOS, N. DA S.; SOUSA, R. A. DE; FRANCISQUINI, J. A.; PERRONE, I. T.; CARVALHO, A. F. DE; NUNES, R. M.; MARTINS, M. F.; SILVA, P. H. DA F. DA.
Afiliação:  João Pablo Fortes PEREIRA; Ana Carolina MAGESTE; Náira da Silva CAMPOS; Rafael Arromba de SOUSA; Júlia d'Almeida FRANCISQUINI; Ítalo Tuler PERRONE; Antônio Fernandes de CARVALHO; Renato Moreira NUNES; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL; Paulo Henrique da Fonseca da SILVA.
Título:  Calcium partition in Minas Padrão cheese and its bioaccessibility during ripening time.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 39, n. 4, p. 859-866, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1590/fst.12518
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nutritionally, cheese and other dairy products have been highlighted especially as a calcium source. Access to minerals is dependent on variables related to diet, lifestyle, and also the health status. This study aimed to evaluate the bioaccessibility and calcium partition in Minas Padrão cheese over its ripening period for experimentally obtained samples. The cheese of the study has been manufactured using two different technologies (A and B). Also to evaluate the evolution of pH over cheese ripening and the influence of calcium partitions in its bioaccessibility along the cheese ripening period. The mean values found for total calcium content were (549 mg⋅100 g-1 – A and 644 mg⋅100 g-1 – B). For calcium in the aqueous phase on average 460 mg⋅100 g-1 – A and 404 mg⋅100 g-1 – B. These and other changes found are possibly due to physicochemical and biochemical changes, especially with respect to pH variations. Calcium bioaccessibility decreased in the beginning and then incresed in the end of the ripening period. The results obtained in this work hopefully may allow further studies and the development of products in which calcium bioaccessibility might be indicated on the product`s label accordingly to its ripening time.
Thesaurus Nal:  Calcium; Cheeses; Minerals.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208143/1/Artigo-Marta-Minas-Padrao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24936 - 1UPCAP - DD
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21.Imagem marcado/desmarcadoSUCKOW, U. M. S.; BIANCONI, G. V.; CARNEIRO, D. C.; MIKICH, S. B. Levantamento dos quirópteros de três fragmentos florestais do Município de São Pedro do Ivaí, PR. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 6., 2007, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2007. 1 CD-ROM. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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22.Imagem marcado/desmarcadoROCHA-MENDES, F.; MIKICH. S. B.; BIANCONI, G. V.; PEDRO, W. A. Mamíferos do município de Fênix, Paraná, Brasil: etnozoologia e conservação. Separata de: Revista Brasileira de Zoologia, Curitiba, v. 22, n. 4, p. 991-1002, dez. 2005.
Tipo: --
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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23.Imagem marcado/desmarcadoPAROLIN, L. C.; LACHER JUNIOR, T. E.; BIANCONI, G. V.; MIKICH, S. B. Frugivorous bats as facilitators of natural regeneration in degraded habitats: a potential global tool. Acta Oecologica, v. 111, 103748, Aug. 2021. 8 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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24.Imagem marcado/desmarcadoCAETANO, F. R.; SIMEONE, M. L.; HANSEL, F. A.; BIANCONI, G. V.; MIKICH, S. B. Rendimento da extração de óleos essenciais de frutos quiropterocóricos maduros e imaturos. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 5., 2006, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2006. 1 CD-ROM (Embrapa Florestas. Documentos, 132). EVINCI. Resumo 022.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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25.Imagem marcado/desmarcadoMIKICH, S. B.; BIANCONI, G. V.; PAROLIN, L. C.; ALMEIDA, A. de. Serviços ambientais prestados por morcegos frugívoros na recuperação de áreas degradadas. In: PARRON, L. M.; GARCIA, J. R.; OLIVEIRA, E. B. de; BROWN, G. G.; PRADO, R. B. (Ed.). Serviços ambientais em sistemas agrícolas e florestais do Bioma Mata Atlântica. Brasília, DF : Embrapa, 2015. p. 248-256. Capítulo 20.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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26.Imagem marcado/desmarcadoMIKICH, S. B.; BIANCONI, G. V.; MAIA, B. H. L. N. S.; TEIXEIRA, S. D. The use of the essential oil of chiropterochoric fruits for the attraction of fruit-eating bats and forest recovery. In: WORKSHOP ON SEED DISPERSAL & FRUGIVORY IN ASIA, 2004, Xishuangbanna, Beijing. Workshop... Beijing: National Natural Science Foundation of China, 2004. p. 29.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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27.Imagem marcado/desmarcadoMIKICH, S. B.; PAROLIN, L. C.; BIANCONI, G. V.; HANSEL, F. A.; LACHER JUNIOR, T. The use of essential oils to attract fruit-eating bats and improve forest restoration. In: WORLD CONFERENCE ON ECOLOGICAL RESTORATION, 7.; CONGRESO IBEROAMERICANO Y DEL CARIBE DE RESTAURACIÓN ECOLÓGICA, 5.; CONFERÊNCIA BRASILEIRA DE RESTAURAÇÃO ECOLÓGICA, 1., 2017, Foz do Iguassu. Linking science and practice for a better world: book of abstracts. Londrina: Sociedade Brasileira de Restauração Ecológica, 2017. p. 186-187.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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28.Imagem marcado/desmarcadoMAIA, B. H. L. N. S.; MIKICH, S. B.; BIANCONI, G. V.; TEIXEIRA, S. D. The use of essential oils of chiropterochoric fruits for the attraction of fruit-eating bats: a potential tool for the recovery of forest ecosystems. In: JORNADAS ARGENTINAS DE MASTOZOOLOGIA, 19., 2004, Puerto Madryn. Resumenes. [S.l.: s.n.], 2004. v. 1. p. 57.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
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29.Imagem marcado/desmarcadoBIANCONI, G. V.; SUCKOW, U. M. S.; CRUZ-NETO, A. P.; MIKICH, S. B. Use of fruit essential oils to assist forest regeneration by bats. Restoration Ecology, v. 20, n. 2, p. 211-217, Mar. 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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30.Imagem marcado/desmarcadoSUCKOW, U. M. S.; PAROLIN, L. C.; BIANCONI, G. V.; MIKICH, S. B.; SIMEONE, M. L. F. Testes com óleos essenciais e morcegos frugívoros em cativeiro. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 7., 2008, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2008. 1 CD-ROM. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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