Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  11/08/2010
Data da última atualização:  04/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MELO, L. C.; PAIVA, B. A. R.; VIEIRA, W. F.; PEREIRA, H. S.; DEL PELOSO, M. J.; CABRERA DIAZ, J. L.; WENDLAND, A.; PEREIRA FILHO, I. A.; MOREIRA, J. A.; FARIA, L. C. de; COSTA, J. G. C. da; PONTES JÚNIOR, V. A.
Afiliação:  LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; BRUNA ALÍCIA RAFAEL DE PAIVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; WELLINGTON FERNANDES VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; JOSE LUIS CABRERA DIAZ, CNPAF; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF; ISRAEL ALEXANDRE PEREIRA FILHO, CNPMS; JOSE ALOISIO ALVES MOREIRA, CNPAF; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF; VILMAR DE ARAUJO PONTES JUNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS.
Título:  Genetic parameters in yield recurrent selection familes in carioca type beans.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 53, p. 272-273, 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objectives of this work were: to estimate genetic parameters; to evaluate families from recurrent selection breeding programs, comprising carioca type beans from Embrapa Rice and Beans Research Center, and to select superior families for the obtainment of lines to intercross to form new selecting populations.
Thesagro:  Feijão; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris; Seleção recorrente.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/64158/1/Genetic-parameters.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS22979 - 1UPCPL - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/12/2014
Data da última atualização:  24/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FAGERIA, N. K.; NASCENTE, A. S.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF.
Título:  Management of soil acidity of South American soils for sustainable crop production.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Advances in Agronomy, v. 128, p. 221-275, 2014.
ISSN:  0065-2113
DOI:  10.1016/B978-0-12-802139-2.00006-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A burgeoning global population is creating unprecedented demands on agriculture to produce ever-increasing amounts of food, fiber, and fuel. In this context, South America has the largest land area in the world that can be used to meet food and fiber demand. In addition, South America also has the largest amount of fresh or potable water globally and favorable climatic conditions throughout the year, which further enhances the role of this continent in providing world food supply. The Brazilian Cerrado, or savanna, a total area of about 205 million ha of acid soils is a good case in point. Similarly, Colombia, Bolivia, Venezuela, Peru, and Ecuador also have large land areas, which can be utilized for crop production. However, the major soils of this continent are acidic and infertile. Hence, liming and fertilizer application are essential. Soil acidity is mainly caused by leaching of bases from soil profile, soils may be acidified with acid deposition from the atmosphere, use of ammoniacal fertilizers, by proton generation in the soil, mineralization of organic matter, intensive crop cultivation, and from N2 fixation by legumes. Important indices that are used in correcting soil acidity for maximizing crop yields are pH, base saturation, aluminum saturation, acidity saturation, calcium saturation, magnesium saturation, and potassium saturation. Sometimes, calcium/magnesium ratio, calcium/potassium ratio, and magnesium/potassium ratio are also used as soil acidity indices in ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Acidez do solo; Agricultura sustentável; Fertilidade do solo; Manejo do solo.
Thesaurus NAL:  Soil management; Soil pH; Soil types; South America; Sustainable agriculture.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF33102 - 1UPCAP - PP2014.0712014.071
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional