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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  16/03/1995
Data da última atualização:  26/05/2006
Autoria:  PEREIRA, P. A. A.
Afiliação:  Embrapa Arroz e Feijão.
Título:  Técnicas de melhoramento da planta hospedeira para incrementar a fixação biológica do nitrogênio: o caso do feijoeiro.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  In: HUNGRIA, M.; ARAUJO, R. S. (Ed.). Manual de métodos empregados em estudos de microbiologia agrícola. Brasília, DF: EMBRAPA-SPI, 1994.
Páginas:  p. 327-335.
Série:  (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 46).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O método mais simples de melhoramento para aumentar a capacidade de fixação do feijoeiro e identificar 'landrances' (mistura de linhas puras que são cultivadas, ha longo tempo, pelos agricultores) com alta capacidade de fixação de N2 adaptadas para a região.
Palavras-Chave:  Fixação Biológica.
Thesagro:  Feijão; Melhoramento; Nitrogênio; Phaseolus Vulgaris; Planta Hospedeira.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAF/8933/1/doc_46.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF8933 - 1UMTPL - --631.46H936m1994.00046
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  05/01/2024
Data da última atualização:  05/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PASCHOAL, A. R.; FERNANDES, E. D. M.; SILVA, J. C.; LOPES, F. M.; PEREIRA, L. F. P.; DOMINGUES, D. S.
Afiliação:  A. R. PASCHOAL, UNIVERSIDADE TECNOLÓGICA FEDERAL DO PARANÁ; E. D. M. FERNANDES, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; J. C. SILVA, UNIVERSIDADE TECNOLÓGICA FEDERAL DO PARANÁ; F. M. LOPES, UNIVERSIDADE TECNOLÓGICA FEDERAL DO PARANÁ; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; D. S. DOMINGUES, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ.
Título:  CoffeebEST: an integrated resource for Coffea spp expressed sequence tags.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v. 13, n. 4, p. 10913-10920, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Coffee is one of the most important commodities in the world, and its production relies mainly on two species, Coffea arabica and Coffea canephora. Although there are diverse transcriptome datasets available for coffee trees, few research groups have exploited the potential knowledge contained in these data, especially with respect to fruit and seed development. Here, we present a comparative analysis of the transcriptomes of Coffea arabica and Coffea canephora with a focus on fruit development using publicly available expressed sequence tags (ESTs). Most of the fruit and seed EST data has been obtained from C. canephora. Therefore, we performed a fruit EST analysis of the 5 developmental stages of this species (18, 22, 30, 42, and 46 weeks after flowering) comprising 29,009 sequences. We compared C. canephora fruit ESTs to reference unigenes of C. canephora (7710 contigs and 8955 singletons) and C. arabica (15,656 contigs and 16,351 singletons). Additional analyses included functional annotation based on Gene Onthology, as well as an annotation using PlantCyc, a curated plant protein database. The Coffee Bean EST (CoffeebEST) is a public database available at http://bioinfo-02.cp.utfpr.edu.br/. This database represents an additional resource for the coffee scientific community, offering a user-friendly collection of information for non-specialists in coffee molecular biology to support experimental research on comparative and functional genomics.
Thesagro:  Coffea Arábica; Coffea Canephora.
Thesaurus NAL:  Bioinformatics; Expressed sequence tags; Fruits; Transcriptome.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160475/1/CoffeebEST.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1760 - 1UPCAP - DD
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