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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoORÉFICE, R. L.; PEREIRA, M. de M.; MANSUR, H. S. Biomateriais: fundamentos e aplicações. Rio de Janeiro: Cultura Médica, c2006. 538 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, F. de A. R.; BAUER, F. C.; RODRIGUES POR DEUS, M. R. J.; LUDWIG, J.; ARIAS, E. R. A.; VERZIGNASSI, J. R.; PEREIRA, M. de M. Manejo químico de plantas daninhas na pré-semeadura de milho safrinha. CONGRESSO BRASILEIRO DA CIÊNCIA DAS PLANTAS DANINHAS, 28., 2012, Campo Grande, MS. Ciências das plantas daninhas na era da biotecnologia: anais. Campo Grande, MS: SBCPD, 2012. p.408-413

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, T. P. de; SPOSINA, W. V. F. K. A.; PEREIRA, M. de M.; GUIMARÃES, J. M. T.; SANTOS, M. A. dos; DIAS, M. C. Pesquisa de glicosideos cianogênicos em folhas verdes e secas de mandioca (Manihot esculenta Crantz), macaxeira e em derivados de mandioca. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DO ESTADO DO AMAZONAS, 5., 1996, Manaus. Anais... Manaus: Universidade do Amazonas, 1996. p. 253.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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4.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO FILHO, J. T. de; PEREIRA, M. de M. C.; COSTA, R. G.; FRAGA, A. B.; PACHECO, K. M. G.; ROCHA, L. P. da; SILVA, T. L. dos S; SILVA, N. V. da; HOLANDA, W. C. Avaliação de carcaça e cortes especiais em ovinos deslanados em Alagoas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  16/06/2021
Data da última atualização:  23/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  LYRA, M. do C. C. P. de; TAKETANI, R. G.; FREITAS, A. D. S. de; SILVA, C. E. R. S. e; MERGULHÃO, A. C. do E. S.; SILVA, M. L. R. B. da; ANTUNES, J. E. L. S.; ARAÚJO, A. S. F. de; GIACHETTO, P. F.
Afiliação:  MARIA DO CARMO CATANHO PEREIRA DE LYRA, IPA; RODRIGO G. TAKETANI; ANA DOLORES SANTIAGO DE FREITAS, UFRPE; CAROLINA E. R. S. E SILVA, UFRPE; ADÁLIA CAVALCANTI DO ESPÍRITO SANTO MERGULHÃO, IPA; MARIA LUIZA RIBEIRO BASTOS DA SILVA, IPA; JADSON E. L. S. ANTUNES, UFPI; ADEMIR SÉRGIO FERREIRA DE ARAÚJO, UFPI; POLIANA FERNANDA GIACHETTO, CNPTIA.
Título:  Structure and diversity of bacterial community in semiarid soils cultivated with prickly-pear cactus (Opuntia ficus-indica (L.) Mill.).
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 93, n. 3, e20190183, 2021.
DOI:  10.1590/0001-376520212019018
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Studies evaluating the structure and diversity of bacterial communities in arid environments including the rhizosphere of local and adapted plant species are important. Therefore, we used a sequencing of the 16S ribosomal RNA gene for describing the structure and diversity of soil bacterial community in three zones: Agreste, Transition and Sertão. The bacterial community was clustered in 9,838 OTUs in Agreste, 8,388 OTUs in the transition, and 14,849 OTUs for Sertão. Among the most abundant phyla, Proteobacteria and Acidobacteria were abundant in Agreste and Sertão, respectively, while Actinobacteria were abundant in Transition and Sertão. Specifi c taxa of Proteobacteria, in Agreste, and Actinobacteria, in Sertão, exhibited differences according to biotic and abiotic conditions. Thus, the structure and diversity of bacterial community were different in these areas and were infl uenced by environmental and soil conditions.
Palavras-Chave:  Bioma Caatinga; Caatinga biome; Comunidades microbianas; Diversidade; Diversity; Metagenômica.
Thesaurus NAL:  Metagenomics; Microbial communities.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223825/1/AP-Structure-diversity-bacterial-AABC-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA20925 - 1UPCAP - DD
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