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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
13/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SILVA, J. M. R. da; CASTRO, R. |
Afiliação: |
FRANCISCO AMORIM, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Petrolina-PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; JORGE MANUEL RICARDO DA SILVA, Instituto Superior de Agronomia - Universidade de Lisboa, Lisboa, Portugal; ROGÉRIO DE CASTRO, Instituto Superior de Agronomia - Universidade de Lisboa, Lisboa, Portugal. |
Título: |
Growth and yield performance of Cabernet Sauvignon submitted to variations of concentration and application techniques of hydrogen cyanamide in the tropical region of Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 41. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Wine grape cultivars (Vitis vinifera L.) used in the tropics require special management techniques to regulate the production and to obtain grapes with adequate quality level. The use of chemicals to help in overcoming dormancy and to promote uniform budburst is a wide-spread practice in warm climates regions. In temperate countries grow fruit crops require exposure to chilling to overcome the dormant period of the buds (Erez et al., 2008), that does not happen in tropical conditions. The aim of this work was to evaluate the effects of the application, painted or sprayed, and the concentration of hydrogen cyanamide on the vegetative and yield performances of Cabernet Sauvignon grapevines in the conditions of soil and climate of the San Francisco Valley, Brazil. The experiment was carried out in Lagoa Grande county, Pernambuco, Brazil (9º2?S, 40º11?W), during the 2007 harvest season, when 10, 5 and 2% of hydrogen cyanamide were applied by foam paint roller or by sprayer (this system involved an employee wearing backpack sprayer (model JACTOPJH20) with wands 50 cm in length using a type JA2 nozzle), compared with a control modality (without application). |
Palavras-Chave: |
Cabernet Souvignon; Cianamida; Região tropical; Região tropical do Brasil. |
Thesagro: |
Regulador de crescimento; Uva; Vinho; Viticultura. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152829/1/Giuliano-p41-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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100. | | PEREIRA, G. E.; HOFFMANN, A.; GARRIDO, L. da R.; SILVEIRA, S. V. da (ed.). Cuidados com a matéria-prima, processos de elaboração, controle da contaminação e de perigos em vinhos e sucos. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011. 130 p. (Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 7). Programa de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Suco de Uva - PAS.Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
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