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1.Imagem marcado/desmarcadoMESQUITA, E. C. M.; PEREIRA, G. C. da S.; SERRA, J. L.; LIMA, J. B. A.; NASCIMENTO, A. R.; CUNHA, R. L. Avaliação físico-química e perfil do consumidor de méis comercializados no município de Zé Doca-MA. In: REUNIÃO ANUAL DA SBPC, 64., São Luis, 2012. Ciência, cultura e saberes tradicionais para enfrentar a pobreza. São Luís: SBPC: UFMA, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  23/05/2011
Data da última atualização:  30/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  NOBILE, P. M.; WATTEBLED, F.; QUECINI, V. M.; GIRARDI, C. L.; LORMEAU, M.; LAURENS, F.
Afiliação:  PAULA MACEDO NOBILE, INRA; FABRICE WATTEBLED, UNIVERSITÉ DES SCIENCES ET TECHNOLOGIES DE LILLE; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; CESAR LUIS GIRARDI, CNPUV; MARYLINE LORMEAU, INRA; FRANÇOIS LAURENS, INRA.
Título:  Identification of a novel α-L-arabinofuranosidase gene associated with mealiness in apple.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Journal of Experimental Botany, London, v. 62, v. 12, p. 4309-4321, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In order to investigate the genetic bases of the physiological syndrome mealiness that causes abnormal fruit softening and juice loss in apples, an integrative approach was devised, consisting of sensory, instrumental, biochemical, genetic, and genomic methods. High levels of activity of a-L-arabinofuranosidase (a-AFase), a hydrolase acting on the pectic component of the cell walls, were found in individuals exhibiting the mealiness phenotype in a segregating population. The expression levels of the previously uncharacterized apple AF gene MdAF3 are higher in fruits from plants consistently showing mealiness symptons and high a-AFase activity. The transcription of MdAF3 is differentially regulated in distinct genomic contexts and appears to be independent of ethylene. Thus, it is likely to be controlled by endogenous developmental mechanisms associated with fruit ripening. The use of integrative approaches has allowed the identification of a novel contributor to the mealiness phenotype in apple and it has been possible to overcome the problems posed by the unavailability of near-isogenic lines to dissect the genetic bases of a complex physiological trait in woody perennial species.
Palavras-Chave:  Expressão gênica.
Thesagro:  Distúrbio fisiológico; Fruticultura; Genética; Maçã.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/39812/1/NOBILE-JExperBotany-v62n12p4309-2011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV13119 - 1UPCAP - DDOnline
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