Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  19/05/2022
Data da última atualização:  19/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FRASSON, M. F.; CARVALHO, S.; GREIBLER, L.; MENEGON, A. M.; SEVER, M. M.; PELLEGRIN, A. C. S. de; SIMÕES, R. R.; MELLO, R. de O.; NALERIO, E. S.
Afiliação:  MÔNICA FEKSA FRASSON, Universidad de Buenos Aires; SERGIO CARVALHO, UFSM; LETIERI GRIEBLER, UNOESC; ALIEI MARIA MENEGON, UFSM; MARCELO MACHADO SEVER, UFSM; ANA CAROLINA SANQUETTA DE PELLEGRIN, UFSM; ROBSON RODRIGUES SIMÕES, UFSM; RENIUS DE OLIVEIRA MELLO, UFSM; ELEN SILVEIRA NALERIO, CPPSUL.
Título:  Physicochemical properties and sensory evaluation of meat from feedlot lambs fed with wet brewery waste.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Research, Society and Development, v. 11, n. 4, e27011427475, 2022.
DOI:  http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v11i4.27475
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract Sheep meat presents variations in qualitative characteristics that influence consumer preference. These characteristics are influenced by ante-mortem factors, such as sex, breed, age at slaughter and feeding; and post-mortem factors, such as meat cooling and storage time and temperature. Twenty-four uncastrated Suffolk lambs were housed in individual corrals and received one of four treatments consisting of four levels of replacement of sorghum silage with wet brewery waste (WBW; 0; 33; 66 and 100% replacement). The diets were isoproteic and contained 18.8% crude protein. The weight and fat proportion in the carcass increased linearly (p≤0.05) while the muscle proportion decreased linearly (p≤0.05) as the WBW levels were increased in the diets. The proximate composition of the meat was not significantly influenced by the WBW levels (P>0.05), except for the ash content which increased linearly (p=0.0003). There was no influence (p>0.05) of the use of WBW on pH, cooking losses and lambs? meat texture profile. Shear force decreased linearly (p≤0.05). Regarding the meat color, lightness (L*) and redness (a*) were not influenced by the inclusion of WBW. Yellowness (b*) increased linearly (p=0.0038). Regarding the attributes related to lambs? sensory analysis, there was no effect (p> 0.05) of the inclusion of WBW in the diets. The use of WBW as bulky food replacing sorghum silage in confined feedlot lambs diet allows the main physical-chemical characteri... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial.
Thesagro:  Alimentação; Carne; Cordeiro.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143239/1/Physicochemical-properties-and-sensory-evaluation-of-meat-from-feedlot-lambs-fed-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14910 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  16/10/2001
Data da última atualização:  27/12/2018
Autoria:  REICHERT, L. J.; FLORES, C. A.; MEDEIROS, A. R.; MATTOS, M. L. T.; SIQUEIRA, O. J. W. de; MIGLIORINI, L. C.; OLIVEIRA, M. A. C. de.
Título:  Análise técnica e econômica do plantio direto de milho: propriedades familiares, Passo do Pilão Pelotas/RS.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 1999.
Páginas:  27p.
Série:  (Embrapa Clima Temperado. Documentos, 64).
ISSN:  1516-8840
Idioma:  Português
Conteúdo:  Participantes e locais e execucao de projeto; Equipe técnica; Instituições; Produtores; Microbacia hidrográfica do Passo do Pilão; Caracterizão da microbacia; metodologia; Resultados; Conclusões.
Palavras-Chave:  Aspectos econômicos; Microbacia hidrográfica.
Thesagro:  Agricultura Familiar; Milho; Plantio Direto.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT7443 - 1UMTFL - PP007421999.00742
CPACT7443 - 2UMTFL - PPMT DOC642013.00628
CPACT7443 - 3UMTFL - PPMT DOC642013.00629
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional