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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
06/10/2009 |
Data da última atualização: |
06/10/2009 |
Autoria: |
MEDEIROS, A. A. de; VIEIRA, R. de M.; GUEDES, F. X.; PAZ, F. das C. A. |
Afiliação: |
ALDO ARNALDO DE MEDEIROS; ROBSON DE MACÊDO VIEIRA; FLORISVALDO XAVIER GUEDES; FRANCISCO DAS CHAGAS ÁVILA PAZ. |
Título: |
Ecosiologia do algodoeiro. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Natal: EMPARN, [2008]. |
Descrição Física: |
1 Folder |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Cultura do algodão. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/01/2007 |
Data da última atualização: |
18/04/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
ANDRADE, S. A. C.; BARROS NETO, B. de; NÓBREGA, A. C.; AZOUBEL, P. M. |
Afiliação: |
PATRICIA MOREIRA AZOUBEL, CPATSA. |
Título: |
Evaluation of water and sucrose diffusion coefficients during osmotic dehydration of jenipapo (Genipa americana L.). |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Engineering, Barking, v. 78, p. 551-555, 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The apparent diffusion coefficients for sucrose and water during osmotic dehydration of jenipapos were determined. Long time experiments (up to 60 h) were carried out in order to determine equilibrium concentrations inside jenipapos, whereas short time experiments (up to 4 h) were performed to provide detailed information on kinetics of water loss and solids gain at the beginning of osmotic treatment. According to the result, mass transfer rates for water and solutes, as well as the apparent diffusion coefficients for sucrose showed to be dependent on sucrose concentration in osmotic solution. The immersion time did not have significant effect (p>0.05) over the diffusion coefficients for sucrose and water. |
Palavras-Chave: |
Difusão aparente; Perda de água. |
Thesagro: |
Desidratação Osmótica; Jenipapo; Sacarose. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/34619/1/OPB1344.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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