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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  30/05/1997
Data da última atualização:  30/05/1997
Autoria:  PAVAN, M. A.; JACOMINO, A. P.
Afiliação:  IAPAR.
Título:  Root growth and nutrient contents of citrus rootstocks in an acid soil with varied pH
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Curitiba, PR: IAPAR/SBF, 1996
Páginas:  p.456
Idioma:  Inglês
Notas:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 14. REUNIAO INTERAMERICANA DE HORTICULTURA TROPICAL, 42, 1996, Curitiba, PR
Conteúdo:  The effects of the original soil pH (4.4) and adjusted to 5.0, 5.5, 6.0 and 6.5 with CaCO3, to 6.0 withMgCO3, to 5.5 with CaCO3 plus CaSO4, and CaSO4 at original pH (4.4) on the root growth and mineral contents of four citrus rootstocks (Volkamer lemon, Rangpur lime, Cleopatra mandarin, and Sunki mandarin) were determined in a nursery experiment. The soil was an Oxisol (Typic Haplorthox, U. S. Soil Taxonomy) with acid pH CaCl2 of 4.4., low base saturation and high Al saturation. Root growth increased with increasing soil pH adjusted with CaCO3, CaCO3 plus CaSO4, and CaSO4 treatments. The MgCO3 treatment had no effect on root growth. The citrus rootstocks growth followed the order: Volkamer =Rangpur lime > Cleopatra > Sunki. The Volkamer and Rangpur rootstocks showed the best performance in acid soil conditions and the highest response to lime. Sunki mandarin was the poorest rootstock under acid soil condition. The concentrations of N, P, K, Mg, Cu, and Zn in root and leaf tissues were unchanged with soil amendments, While ca increased and Mn decreased with increasing soil pH adjusted with CaCO3. Optimumroot growth was associated with the two soil acidity variables: decreased Al concentration and improved Ca nutrition.
Palavras-Chave:  Acid soil; Citros; Citrus sp; Congress; Congresso; Cultivar Cleopatra mandarin; Growth; Rangpur lime; Sunkin mandarin; Volkamer lemon.
Thesagro:  Crescimento; Ph; Rizoma; Solo Ácido.
Thesaurus Nal:  Citrus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF13853 - 1ADDPL - --634.0406081C444r1996000097
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  20/06/2017
Data da última atualização:  25/07/2017
Autoria:  TAVARES, S. A.; MATOS, M. J. L. F.; LANA, M. M.; SANTOS, F. F. dos; MELO, M. F. de.
Afiliação:  SELMA APARECIDA TAVARES, Emater-DF; MARIA JOSÉ L. F. MATOS, Emater-DF; MILZA MOREIRA LANA, CNPH; FAUSTO FRANCISCO DOS SANTOS, CNPH; MARIO FELIPE DE MELO, Emater-DF.
Título:  Hortaliça como comprar, conservar e consumir: almeirão.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2016.
Descrição Física:  1 Folder
Idioma:  Português
Thesagro:  Almeirão; Hortaliça folhosa.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160886/1/ALMEIRAO-CCCC-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH40477 - 1UMTFD - DD
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