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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/01/1997
Data da última atualização:  06/09/2019
Autoria:  IMAÑA-ENCINAS, J.; PAULA, J. E. de; KLEINN, C.
Afiliação:  José Imaña-Encinas, Universidade de Brasília - UnB/Departamento de Engenharia Florestal; José Elias de Paula, Universidade de Brasília - UnB/Departamento de Botânica; Christoph Kleinn, University Freiburg.
Título:  Wood biomass of one gallery forest.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 4, p. 421-427, abr. 1995.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Biomassa lenhosa de uma floresta de galeria.
Conteúdo:  On a study in a gallery forest at the small stream Dos Macacos situated at Santo Antonio do Descoberto, GO, Brazil, an area of one hectare was analysed. On 1.741 trees the wood volume with bark and the dry wood biomass of stems and branches was determined for trees with a DBH greater than 5 cm. 117 species were identified. The total volume was 181,996 m3/ha corresponding to 132 tons of dry wood. The results could form a base for management plans, utilizing these resources on a sustainable yield basis.
Palavras-Chave:  Forest productivity; Natural forest; Produtividade florestal.
Thesagro:  Floresta Nativa; Inventário Florestal.
Thesaurus Nal:  forest inventory.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/19402/1/pab01_abr_95.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE19402 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  17/12/2019
Data da última atualização:  13/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BERNARDO, A. P. da S.; SILVA, A. C. M. da; FRANCISCO, V. C.; RIBEIRO, F. A.; NASSU, R. T.; CALKINS, C. R.; NASCIMENTO, M. da S.; PFLANZER, S. B.
Afiliação:  Ana Paula da Silva Bernardo, UNICAMP; Astrid Caroline Muniz da Silva, UNICAMP; Vanessa Cristina Francisco, UNESP; Felipe A. Ribeiro, University of Nebraska; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; Chris R. Calkins, University of Nebraska; Maristela da Silva do Nascimento, UNICAMP; Sérgio Bertelli Pflanzer, UNICAMP.
Título:  Effects of freezing and thawing on microbiological and physical-chemical properties of dry-aged beef.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 161, 108003, mar. 2020.
Páginas:  9 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2019.108003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the effects of freezing, prior to and after dry aging, on the microbiological and physical-chemical quality of beef. Strip loins (n = 24) from 12 carcasses were assigned to four treatments: non-frozen dry aging (Dry); dry aging, steak fabrication, freezing and slow thawing (Dry + ST); freezing, fast thawing (FT; 20 °C/15 h) and dry aging (FT + Dry); freezing, slow thawing (ST; 4°C / 48h) and dry aging (ST + Dry). Freezing conditions were - 20°C/28 days and dry aging conditions were 2°C/70% relative humidity, for 28 days. Freezing prior to dry aging did not affect the microbial counts compared to Dry. However, FT + Dry and ST + Dry increased (16%) total process loss (P < .05) compared to Dry and Dry+ST. Moreover, freezing changed volatile compounds profile. Thus, freezing prior to dry aging was not a feasible process due to increased process loss, while freezing after dry aging was considered a viable alternative to preserve the steaks without compromising beef physical-chemical traits.
Palavras-Chave:  Dry-aged beef; Microbiological beef quality.
Thesaurus NAL:  Freezing; Thawing; Volatile compounds.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213573/1/EffectsFreezingThawing-OK.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25008 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00016BER2020.00059
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