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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  15/03/2016
Data da última atualização:  15/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RAMOS, R. da M.; COSTA, R. S. C. da; PASSOS, A. M. A. dos; AKER, A. M.; SOBRAL, I. M.; LENA, A. G.
Afiliação:  Ronaldo da Mota Ramos, FIMCA; ROGERIO SEBASTIAO CORREA DA COSTA, CPAF-RO; ALEXANDRE MARTINS ABDAO DOS PASSOS, CPAF-RO; Andréia Marcilane Aker, UNIR; Ito Medeiros Sobral, FIMCA; ALDOIR GUILHERME LENA, CPAF-RO.
Título:  Fungos micorrízicos arbusculares em plantas de cobertura utilizadas no plantio direto.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 6.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 2015, Porto Velho, RO. Anais... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2015. p. 88.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O trabalho tem como objetivo monitorar a influência das plantas de coberturas na população dos fungos micorrízicos arbusculares, em um sistema de plantio direto no campo experimental da Embrapa Rondônia, em Porto Velho.
Palavras-Chave:  FMA.
Thesagro:  Cobertura do Solo; Simbiose.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141221/1/VI-EIPER-Micorrizas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO17620 - 1UMTRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  24/01/2020
Data da última atualização:  24/01/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  COELHO, C. C. de S.; PEREIRA, A. da S.; SOARES, V. G.; BARBOZA, H. T. G.; SILVA, J. P. L. da; FREITAS-SILVA, O.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  Caroline Corrêa de Souza Coelho, UFRJ; Adejanildo da Silva Pereira, UFRJ; Vinícius Gonçalves Soares, UFRJ; HENRIQUETA TALITA GUIMARAES BARBOZA, CTAA; JANINE PASSOS LIMA DA SILVA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Edible starch-based coating reinforced with cellulose nanocrystals to improve shelf-life of fresh strawberries.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 13., 2019, Campinas. O futuro dos alimentos: Anais... Campinas: Galoá, 2019. 1 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Pôster. Publicado no Anais Eletrônico da Galoá Proceddings. SLACA. De 10 A 12 nov. 2019. Ref. 117250.
Conteúdo:  Strawberries (Fragaria × ananassa Duch.) are very popular fruits due to their attractive color and taste, nutritional values and the wide possibility of industrial processing. However, they have a short shelf life. To circumvent this problem the objective of this study was to evaluate the starch-based filmogenic solutions (ST), as coatings on strawberries, with different cellulose nanocrystals (CNC) concentrations (1, 2, 5, 10 and 15% dry weight) and plasticized with glycerol. Coated strawberries were stored at 7 °C for 12 days and evaluated for weight loss, firmness, reducing sugars, fungi and yeast, and aerobic mesophilic bacteria. The results showed that the ST coating presented positive results in relation to weight loss, but the CNC based reinforcement was not able to form a coating on the fruits with better water vapor barrier property. The addition of CNCs did not cause changes in the physical and chemical properties of strawberries. The fruits presented initial firmness of 1.48 N and at the end of the experimental period, 1.22 N. Regarding sugars, there was a slight increase in fructose during the storage period (2.03 to 2.10 g 100 g-1, on the 12th day). However, glucose remained constant until 3rd and showed a slight decrease at the end of the storage period (1.79 to 1.67 g 100 g-1, on the 12nd day). Sucrose was detected only on day 0 (0.35 g 100 g-1), while during storage this sugar was not detected. The CNCs addition in coatings reduced the aerobic mesophilic bact... Mostrar Tudo
Thesagro:  Processamento; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Shelf life.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209562/1/galoa-proceedings-SLACA-2019-117250.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14809 - 1UPCRA - DD
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