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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  12/03/2013
Data da última atualização:  09/08/2018
Autoria:  MORALES, L.; MOSCARDI, F.; SOSA-GOMEZ, D. R.; PARO, F. E.; SOLDORIO, I. L.
Afiliação:  LAURO MORALESI; FLÁVIO MOSCARDI; DANIEL RICARDO SOSA GOMEZ, CNPSO; FABIO EDUARDO PARO, CNPSO; IVANILDA LUZIA SOLDORIO, CNPSO.
Título:  Enhanced activity of anticarsia gemmatalis hüb. (lepidoptera: noctuidae) nuclear polyhedrosis virus by boric acid in the laboratory.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Anais da Sociedade Entomológica do Brasil, [online]. v.26, n.1, p. 115-120,1997.
ISSN:  0301-8059.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0301-80591997000100016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT Boric acid concentrations (0.02,0.03,0.045,0.067 and 0.101 g/100 ml of diet) were evaluated in combination with the Anticarsia gemmatalis Hüb. nuclear polyhedrosis virus (AgNPV) for enhanced virali activity against the insect. Seven days after inoculation, the median lethal concentration (LC50) was 1.52 x 105 for the AgNPV alone and 7.95 x 102 for the NPV mixed with 0.045g of boric acid/100 ml of diet. At subsequent evaluation dates (9,11 and 14 days after inoculation) LC50's for NPV+boric acid were ca. 4x lower than those observed for the NPV alone. The median lethal time (LT50) was 13.6 days when the NPV was used alone, while, when in mixture with increasing concentrations of boric acid, LT50 values ranged from 13.7 days (boric acid at 0.02g/100 ml of diet) to 7.4 days (boric acid at 0.101 g/ml of diet). Therefore, boric acid added to the AgNPV significantly increased A. gemmatalis larval mortality and shortened mortality time by the pathogen. Key words: Insecta, velvetbean caterpiliar, biological control, baculovirus.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/78877/1/ID-34344.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO34344 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  16/11/2011
Data da última atualização:  16/11/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  ALMEIDA, M. M. de; SILVA, L. H. da; CONRADO, L. de S.; MOTA, J. C.; FREIRE, R. M. M.
Afiliação:  Mércia Melo de Almeida; Flávio Luiz Honorato da Silva; Líbia de Sousa Conrado; José Carlos Mota; ROSA MARIA MENDES FREIRE, CNPA.
Título:  Estudo cinético e caracterização da bebida fermentada do Cereus jamacaru P. DC.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Verde, v. 6, n. 2, p. 176-183, abr., 2011.
ISSN:  1981-8203
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Açúcar total; Bebida fermentada; Caracterização físico-química.
Thesagro:  Fermentação Alcoólica; Vinho.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/46766/1/742-1566-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA25657 - 1UPCAP - DD
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