Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  09/03/2020
Data da última atualização:  09/03/2020
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  FREITAS, S. T. de; PAREEK, S. (ed.).
Afiliação:  SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; SUNIL PAREEK, National Institute of Food Technology - India.
Título:  Postharvest physiological disorders in fruits and vegetables.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Boca Raton: CRC Press, 2019.
Páginas:  823p.
Descrição Física:  il. color.
ISBN:  9781138935508; 978-1-138-03550-8
Idioma:  Português
Conteúdo:  This book, chock full of color illustrations, addresses the main postharvest physiological disorders studied in fruits and vegetables. For a wide variety of fruits and vegetables, Postharvest Physiological Disorders in Fruits and Vegetables describes visual symptoms, triggering and inhibiting mechanisms, and approaches to predict and control these disorders after harvest. Color photographs illustrate the disorders, important factors, physiology, and management. The book includes a detailed description of the visual symptoms, triggering and inhibiting mechanisms, and possible approaches to predict and control physiological disorders. The mechanisms triggering and inhibiting the disorders are discussed in detail in each chapter, based on recent studies, which can help readers better understand the factors regulating each disorder. The description of possible approaches to predict and control each disorder can help growers, shippers, wholesalers, and retailers to determine the best management practices to reduce disorder incidence and crop losses. Features:Presents visual symptoms of postharvest physiological disorders that will help readers to precisely identify the disorders in fruits and vegetables; Details mechanisms triggering and inhibiting the postharvest disorders; Explains possible approaches to predict and control these disorders; Suggests the best postharvest management approaches for each crop; Although there are many scientific publications on postharvest physiolog... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fisiologia de pós-colheita; Manejo de pós-colheita; Tecnologia de pós-colheita.
Thesagro:  Distúrbio Fisiológico; Doença; Fisiologia; Fruticultura; Hortaliça; Legume; Perda Pós-Colheita; Pós-Colheita.
Thesaurus Nal:  Postharvest diseases; Postharvest physiology; Postharvest technology.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59095 - 1UPCLV - PP631.56F866p2020.00002
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/03/2023
Data da última atualização:  06/03/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  KAMINSKI, J.; BRUNETTO, G.; SILVA, L. S. DA; MELO, G. W. B. de; GIROTTO, E.
Afiliação:  JOÃO KAMINSKI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; GUSTAVO BRUNETTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; LEANDRO SOUZA DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; EDUARDO GIROTTO, INSTITUTO FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL.
Título:  Evolução e fertilidade em solos e contaminação em vinhedos e pomares.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: BRUNETTO, G.; TRENTIN, E.; MELO, G. W. B. de; GIROTTO, E. Contaminação em solos de pomares e vinhedos: causas, efeitos e estratégias de manejo. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo - Núcleo Regional Sul, 2022.
Páginas:  p. 17-47
ISBN:  978-65-89469-23-0
Idioma:  Português
Conteúdo:  Os solos ácidos e que não possuem a quantidade suficiente de nutrientes para suprir a demanda das plantas necessitam ser submetidos à calagem e adubação. A recomendação da calagem e adubação pode ser estabelecida em sistemas regionais. Assim, no presente capítulo, inicialmente apresentaremos a concepção e evolução histórica dos sistemas de clagem e adubação em solos, com ênfase ao sistema de recomendação estabelecido aos estados do Rio Grande do Sul (RS) e de Santa Catarina (SC).
Thesagro:  Contaminação; Fertilidade; Fertilidade do Solo; Solo; Solo Ácido.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152094/1/ID19088.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV19088 - 1UPEPL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional