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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
27/01/2021 |
Data da última atualização: |
27/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PEREIRA, G. E.; PADHI, E. M. T.; SUDARSHANA, M. R.; FIALHO, F. B.; MEDINA-PLAZA, C.; GIRARDELLO, R. C.; TSENG, D.; BRUCE, R. C.; ERDMANN, J. E.; SLUPSKY, C. M.; OBERHOLST, A. |
Afiliação: |
GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; EMILY M. T. PADHI, University of California, Department of Food Science & Technology, Davis, CA95616, EUA; MYSORE R. SUDARSHANA, United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service, University of California, Department of Plant Pathology, Davis, CA95616, EUA; FLAVIO BELLO FIALHO, CNPUV; CRISTINA MEDINA-PLAZA, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616, EUA; RAUL C. GIRARDELLO, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616, EUA; DAVE TSENG, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616; ROBERT C. BRUCE, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616; JESSE N. ERDMANN, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616; CAROLYN M. SLUPSKY, University of California, Department of Food Science & Technology, Davis, CA95616; ANITA OBERHOLST, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616. |
Título: |
Impact of grapevine red blotch disease on primary and secondary metabolites in "Cabernet Sauvignon" grape tissues. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 342, e128312, April 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128312 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The grapevine red blotch disease (GRBD) was first noticed in 2008, impacting grape ripening. In general, GRBD reduces grape and wine quality resulting in significant economic losses. The purpose of the present study was to evaluate the effect of GRBD on agronomical parameters of ?Cabernet Sauvignon? vines at harvest. Using a metabolomics approach, the influence on primary and secondary metabolite profiling in skin + pulp/flesh and seeds were also determined. GRBD influenced °Brix and berry weight, as well as primary and secondary metabolites in both tissues. 1D 1H NMR was effective in quantifying the main primary and secondary metabolites affected by GRBD. RP-HPLC was similarly able to quantify the main phenolics affected. Multivariate analysis showed the influence of the virus on grape metabolites using both tools in two berry tissues. The effectiveness of both tools to describe sample variability was compared and the most affected metabolites in each tissue could be identified. |
Palavras-Chave: |
1D 1H NMR spectroscopy and RP-HPLC-DAD; Cabernet Sauvignon grape; Grapevine red blotch virus; Organic acids and amino acids. |
Thesagro: |
Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Metabolome; Phenolic compounds; Sugars. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
02/04/1997 |
Data da última atualização: |
10/09/2013 |
Autoria: |
ARAÚJO, A. E. de; ARAÚJO, J. C. A. de; NUNES, C. D. M.; CUNHA, R. N. V. da. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CPAA. |
Título: |
Doenças do dendezeiro em plantio experimental no município de Rio Preto da Eva, AM. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
Manaus: EMBRAPA-CPAA, 1996. |
Páginas: |
5 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPAA. Pesquisa em Andamento, 27). |
ISSN: |
0103-5924 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
No período de 1987 a 1992, foi adotado um programa de ronda fitossanitária, no qual todas as plantas foram visitadas, pelo menos uma vez por mês, e elaborado um mapa do estado fitossantário de cada planta, obtido da observação visual. De posse do mapeamento geral das áreas experimentais, procedeu-se uma nova visita àquelas plantas que apresentaram anormalidades, as quais foram examinadas e estabelecidos procedimentos de diagnose visando a identificação das causas. |
Palavras-Chave: |
Amazonas; Brasil; Control; Controle; Diseases; Oil palm; Rio Preto da Eva. |
Thesagro: |
Dendê; Doença; Elaeis Guineensis; Praga. |
Thesaurus NAL: |
pests. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/52645/1/Pesquisa-em-Andamento-27.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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