|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
23/01/2006 |
Data da última atualização: |
18/09/2017 |
Autoria: |
SCAPIM, C. A.; PACHECO, C. A. P.; TONET, A.; BRACCINI, A. de L. E.; PINTO, R. J. B. |
Afiliação: |
CLESO ANTONIO PATTO PACHECO, CNPMS. |
Título: |
Analise dialética e heterose de populações de milho-pipoca. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Bragantia, Campinas, v. 61, n. 3 p. 219-230, 2002. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A diallel set of crosses among nine popcorn (Zea mays) cultivars, UNB-2, RS-20, UEM-J1, UEM-M2, CMS 42, CMS 43, Vicosa, Beija-flor and advanced generation of hybrid three-way Zelia, and their hybrid combinations was carried out to obtain heritability and heterosis estimates. The cultivars and F1s were evaluated in two crop years (1998/99 and 1999/2000) with three replications each year in Iguatemi, State of Parana, Brazil. The results allowed the synthesis of composts based on cultivars of high combining ability for yield such as UNB-2 and CMS-42 and the cultivars Zelia, RS-20 and UEM-M2 to popping expansion. The cultivars Beija-flor and RS-20 were recommend to be used in a reciprocal recurrent selection programme. For popping expansion there are positive and negative heterosis, indicating non-unidirectional dominance.. DESCRIPTORS: combining-ability; crop-yield; cultivars-; diallel-analysis; heritability-; heterosis-; maize-; popcorn-; popping-quality |
Palavras-Chave: |
combining-ability; crop-yield; cultivars-; diallel-analysis; heritability-; heterosis-; maize-; popcorn-; popping-quality. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31360/1/Analise-dialetica.pdf
|
Marc: |
LEADER 01713naa a2200277 a 4500 001 1489130 005 2017-09-18 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSCAPIM, C. A. 245 $aAnalise dialética e heterose de populações de milho-pipoca.$h[electronic resource] 260 $c2002 520 $aA diallel set of crosses among nine popcorn (Zea mays) cultivars, UNB-2, RS-20, UEM-J1, UEM-M2, CMS 42, CMS 43, Vicosa, Beija-flor and advanced generation of hybrid three-way Zelia, and their hybrid combinations was carried out to obtain heritability and heterosis estimates. The cultivars and F1s were evaluated in two crop years (1998/99 and 1999/2000) with three replications each year in Iguatemi, State of Parana, Brazil. The results allowed the synthesis of composts based on cultivars of high combining ability for yield such as UNB-2 and CMS-42 and the cultivars Zelia, RS-20 and UEM-M2 to popping expansion. The cultivars Beija-flor and RS-20 were recommend to be used in a reciprocal recurrent selection programme. For popping expansion there are positive and negative heterosis, indicating non-unidirectional dominance.. DESCRIPTORS: combining-ability; crop-yield; cultivars-; diallel-analysis; heritability-; heterosis-; maize-; popcorn-; popping-quality 653 $acombining-ability 653 $acrop-yield 653 $acultivars- 653 $adiallel-analysis 653 $aheritability- 653 $aheterosis- 653 $amaize- 653 $apopcorn- 653 $apopping-quality 700 1 $aPACHECO, C. A. P. 700 1 $aTONET, A. 700 1 $aBRACCINI, A. de L. E. 700 1 $aPINTO, R. J. B. 773 $tBragantia, Campinas$gv. 61, n. 3 p. 219-230, 2002.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 23 | |
21. | | NASCIMENTO, M. R. F.; SOUZA, V. F. de; OLIVEIRA, N. G. M.; OLIVEIRA, K. C. C. DE; ASCHERI, J. L. R. Propriedades viscoamilográficas e higroscópicas das farinhas dos caroços de abacate (Persea Gratíssima Gaertner F.), jaca (Artocarpus Heterophyllus L.) e seriguela (Spondias Purpúrea L.). Brazilian Journal of Development, Curitiba, v. 8, n. 7, p. 48730-48748, jul., 2022. Viscoamylographic and hygroscopic properties of avocado (Persea Gratíssima Gaertner F.), jackfruit (Artocarpus Heterophyllus L.) and seriguela (Spondias Purpúrea L.).Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
22. | | MARINHO, A. F.; AZEVEDO, E. B. M. DE; SILVA, J. S. DE; FERREIRA, N. K. F.; LIMA, C. F.; ARAÚJO, F. DE O.; NASCIMENTO, M. R. F.; ASCHERI, J. L. R. Caracterização da textura de snacks obtidos de farinhas mistas de arroz, cevada e trigo. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 6, jun. 2020. p. 35909-35920Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
23. | | MARINHO, A. F.; BRANDÃO, C. B.; AZEDO, E. B. M. de; SILVA, J. S. da; LIMA, C. F.; ARAÚJO, F. de O.; SOUZA, V. F. de; NASCIMENTO, M. R. F.; OLIVEIRA, N. G. M.; AZEVEDO, F. de F. M.; ZINGER, S.; ASCHERI, J. L. R. Estudo das características de viscosidade em farinhas mistas extrudadas de cereais. SILVA, F. F. (ORG.). In: Prática e Pesquisa em Ciência e Tecnologia de Alimentos 2. Ponta Grossa, PR: Atena Editora, 2020. cap. 5. p. 50-56.Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
Registros recuperados : 23 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|