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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, J. B. de; CASTRO, R. de; LIMA, L. L. de A.; ONO, E> O.; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
Juliane Barreto de Oliveira, Master in Irrigated Horticultural, Estate University of Bahia, Juazeiro, BA, Brazil; Rogério de Castro, Technical University of Lisbon, Superior Institute of Agronomy, Lisbon, Portugal; Luciana Leite de Andrade Lima, Federal Rural University of Pernambuco, Recife, PE, Brazil; Elizabeth Orika Ono, UNESP, Botanic Department, Botucatu, SP, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA. |
Título: |
Sensory profile of tropical Syrah wines from different clones and rootstocks. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 57. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In oenology, sensory evaluation is an important tool that enologists have to assess the quality of the wines. Consists in evaluate wines aiming to identify its defects and describe the qualitative attributes, regarding visual, olfactive and gustative characteristics (Rizzon, 2010). There are many factors affecting composition and quality of wines. Among them, soil, climate, vine management and winemaking process (Sánchez and Dokoozlian, 2005). Through chemical and sensory analyses, wines can be characterized by explaining their qualities and typicality. In this way, this study aimed to evaluate the effects of rootstocks, clones and harvest date on sensory characteristics of 'Syrah' wines, from grapes cultivated in a partner winery, in Lagoa Grande, Pernambuco state, Brazil, from 2009 and 2010 vintages. |
Palavras-Chave: |
Perfil sensorial; Porta-enxerto; Syrah; Vinho tropical. |
Thesagro: |
Uva; Vinho. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152859/1/Giuliano-p57-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 36 | |
5. | | AIRES, E. S.; ARAGÃO, C. A.; DANTAS, B. F.; RODRIGUES, J. D.; ONO, E. O. Light intensity modulates the accumulation of carbohydrates, antioxidant enzymes and production of iceberg lettuce under tropical conditions. Horticulturae, v. 7, n. 12, 553, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | ONO, E. O.; RODRIGUES, J. D.; PINHO, S. Z. de; RODRIGUES, S. D. Enraizamento de Estacas de Cafe Cv. 'Mundo Novo', submetidas a Tratamentos Auxinicos e com Boro. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.28, n.7, p.773-777,jul.1993Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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8. | | ONO, E. O.; BARROS, S. A. de; RODRIGUES, J. D.; PINHO, S. Z. de. Enraizamento de estacas de Platanus acerifolia, tratadas com auxinas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 9, p. 1373-1380. set. 1994. Título em inglês: Rooting of Platanus acerifolia stem cuttings treated with auxins.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | | MOUCO, M. A. do C.; ONO, E. O.; RODRIGUES, J. D.; SILVA, G. J. N. Plant regulators on vegetative growth of Tommy Atkins mangoes. Acta Horticulturae, Leuven, n. 992, p. 187-192, may, 2013. Edição do Proceedings of the IX International Mango Symposium, Sanya, Hainan Island, China, May, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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12. | | MOUCO, M. A. do C.; ONO, E. O.; RODRIGUES, J. D. Mango flower induction in the brazilian Northeast semi-arid with gibberellin synthesis inhibitors. Acta Horticulturae, Leuven, n. 884, p. 591-596, 2010. Edição do Proceedings of the 11 International Symposium on Plant Bioregulators in Fruit Production, Bologna, Italy, December, 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | CAMARGO, R. B.; ONO, E. O.; QUEIROZ, M. A.; BARBOSA, M. A. G.; RODRIGUES, J. D. Cytokinin, pyraclostrobin, and putrescine: influence on seedling development of three grape cultivars in different environments. In: BRAZILIAN CONGRESS OF PLANT PHYSIOLOGY, 16., 2017, São Pedro, SP. Abstract book... São Pedro, SP: SBFV, 2017. p. 31.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | SOUZA, E. R.; RIBEIRO, V. G.; DANTAS, B. F.; LIMA FILHO, J. M.; ONO, E. O. Defoliation levels on gas exchange and composition of grape clusters cv. Italia. Applied Research & Agrotechnology, Guarapuava, v. 7, n. 1, p. 29-37, 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | | MARQUES, A. P. S.; CAMARGO, R. C. R. de; MALAGODI-BRAGA, K. S.; ONO, E. O.; URCHEI, M. A. Avaliação do potencial melífero e polinífero de Crotalaria juncea L. e Crotalaria spectabilis Roth. (Fabaceae, Papilionoideae). Cadernos de Agroecologia, Cruz Alta, v. 8, n. 2, 2013. 4 p. Edição dos resumos do VIII Congresso Brasileiro de Agroecologia, Porto Alegre, 2013.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registros recuperados : 36 | |
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