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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
18/02/2016 |
Data da última atualização: |
23/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BATISTA, K. D.; SILVA, K. E. da; MARTINS, G. C.; WADT, L. H. de O.; SILVA, L. M. da; MELEM JUNIOR, N. J.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; MAGALHAES, C. A. S.; TARDINI, A. B. B. |
Afiliação: |
KARINE DIAS BATISTA, CPAF-RR; NAGIB JORGE MELEM JUNIOR, CPAF-AP; MARCELINO CARNEIRO GUEDES, CPAF-AP. |
Título: |
Selenium soil mapping under native Brazil nut forests in Brazilian Amazon. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SELENIUM IN THE ENVIRONMENT AND HUMAN HEALTH, 4., 2015, São Paulo. Global advances in selenium research from theory to application: proceedings. Londres: Taylor & Francis Group, 2016. p. 17-18. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editores: Gary S. Banuelos, Zhi-Qing Lin, Milton Ferreira Moraes, Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Andre Rodrigues dos Reis. |
Conteúdo: |
Brazil nut is distributed in Amazon and represents an important source of selenium, which plays an important role in the human diet. The Brazilian Agricultural Research Corporation, EMBRAPA, through the project "Brazil Nut Mapping and Environmental, Social and Economic Characterization of Production Systems in Amazon - MapCast" has been conducting studies in six Amazon States, aiming to increase knowledge about this species. Among the various research lines from the project, studies on selenium in the soil have been developed with a wide sampling spatial range. The results of this study are an important source of information that will subsidize studies on the relationship of Se with fruit production, as well as the association of this element in the soil with selenium content in nuts, contributing to identify areas with higher selenium levels and for food safety of nut human consumers. |
Thesagro: |
Bertholletia Excelsa. |
Thesaurus Nal: |
Brazil nuts. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01961naa a2200265 a 4500 001 2037607 005 2018-05-23 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBATISTA, K. D. 245 $aSelenium soil mapping under native Brazil nut forests in Brazilian Amazon.$h[electronic resource] 260 $c2016 500 $aEditores: Gary S. Banuelos, Zhi-Qing Lin, Milton Ferreira Moraes, Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Andre Rodrigues dos Reis. 520 $aBrazil nut is distributed in Amazon and represents an important source of selenium, which plays an important role in the human diet. The Brazilian Agricultural Research Corporation, EMBRAPA, through the project "Brazil Nut Mapping and Environmental, Social and Economic Characterization of Production Systems in Amazon - MapCast" has been conducting studies in six Amazon States, aiming to increase knowledge about this species. Among the various research lines from the project, studies on selenium in the soil have been developed with a wide sampling spatial range. The results of this study are an important source of information that will subsidize studies on the relationship of Se with fruit production, as well as the association of this element in the soil with selenium content in nuts, contributing to identify areas with higher selenium levels and for food safety of nut human consumers. 650 $aBrazil nuts 650 $aBertholletia Excelsa 700 1 $aSILVA, K. E. da 700 1 $aMARTINS, G. C. 700 1 $aWADT, L. H. de O. 700 1 $aSILVA, L. M. da 700 1 $aMELEM JUNIOR, N. J. 700 1 $aGUEDES, M. C. 700 1 $aOLIVEIRA JUNIOR, R. C. de 700 1 $aMAGALHAES, C. A. S. 700 1 $aTARDINI, A. B. B. 773 $tIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SELENIUM IN THE ENVIRONMENT AND HUMAN HEALTH, 4., 2015, São Paulo. Global advances in selenium research from theory to application: proceedings. Londres: Taylor & Francis Group, 2016. p. 17-18.
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
07/03/2002 |
Data da última atualização: |
14/11/2016 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
VEIGA, J. B. da; POCCARD-CHAPUIS, R.; PIKETTY, M. G.; TOURRAND, J. F. |
Afiliação: |
JONAS BASTOS DA VEIGA, CPATU; RENE POCCARD-CHAPUIS, BOLSISTA CIRAD/CPATU; MARIE GABRIELLE PIKETTY, CIRAD; JEAN FRANÇOIS TOURRAND, CONVÊNIO CPATU/UFPA/CIRAD. |
Título: |
Produção leiteira e o desenvolvimento regional na Amazônia Oriental. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2001. |
Páginas: |
24 p. |
Série: |
(Embrapa Amazônia Oriental. Documentos, 80). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A constituição de bacias leiteiras na Amazônia; O crescimento da pecuária leiteira na agricultura familiar; Características dos sistemas de produção; Inserção no mercado e o desenvolvimento de uma rede de indústrias; As limitações da comercialização; Surgimento dos primeiros laticínios; Regionalização da cadeia produtiva; Participação no desenvolvimento regional e sustentabilidade; Pecuária,k agricultura familiar e desenvolvimento durável; Sustentabilidade dos sistemas de produção; O futuro da qualidade. |
Palavras-Chave: |
Agricultura familia; Amazônia Oriental; Brasil; Desenvolvimento regional; Development; Family agricultural; Pará; Produção leiteira - Amazônia Oriental - Brasil; Production; Regional development. |
Thesagro: |
Agricultura Familiar; Bacia Leiteira; Leite; Pecuária; Produção; Produção Leiteira; Sistema de Produção. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia; Brazil; family farms; livestock; milk; milk production. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63484/1/Oriental-Doc80.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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