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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
12/01/2005 |
Data da última atualização: |
08/03/2010 |
Autoria: |
LEITE, F. L.; BORATO, C. E.; OLIVEIRA JR. O. N.; HERRMANN, P. S. P.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
Study of adsorption of polyelectrolytes using atomic force spectroscopy. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: The polymer processing society PPS 2004 Americas Regional Meeting. Anais... Florianópolis, 2004, p.152-153. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Recent developments in taste sensors have shown that extremely high sensivity can be achieved if the sensing units are made up with nanostructured organic films deposited onto interdigitated electrodes, and the principle of detection is impedance spectroscopy.
Since the performance of sensing units is governerd by surface forces, measurements of interactions between surfaces bearing polyelectrolyte layers can provide a useful insight into the mechanisms responsible for detection of trace amounts of pollutants in waters. |
Palavras-Chave: |
Espectroscopia; Força atômica; Polieletrólito; Sensores. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Registros recuperados : 44 | |
6. | | WILSON, D. W.; IBAÑEZ, G.; MATERÓN, E.; CORREA, D. S.; OLIVEIRA JR. O. N. Magnetic nanoparticles modified with L-Lysine and Melittin as recognition system in the detection of pathogenic bacteria in food samples. In: BRAZIL MRS MEETING - SBPMAT, 17, 2018, Natal, RN. Proceedings... Natal, RN: SBPMat, 2018.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | BORATO, C. E.; LEITE, F. L.; OLIVEIRA JR, O. N.; MATTOSO, L. H. C. Efficient taste sensors made of bare metal electrodes. Sensor Letters, University Park, Pennsylvania, v. 4, n. 2, p. 1-5, 2006.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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10. | | RIUL JR, A.; DHANABALAN, A.; MATTOSO, L. H. C.; SOUZA, L. M. de; TICIANELLI, E. A.; OLIVEIRA JR, O. N. Characterization of 16-mer polyaniline composite Lamgmuir-blodgett films. Thin solid films, Lausanne, v. 327/329, p. 576-580, 1998.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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14. | | CARVALHO, E. R.; CONSOLIN FILHO, N.; FIRMINO, A.; OLIVEIRA JR, O. N.; MATTOSO, L. H. C.; MARTIN-NETO, L. Sensorial system to detect chloroform in water. Sensor Letters, University Park, Pennsylvania, v. 4, n. 2, p. 1-6, 2006.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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18. | | RIUL JR. A.; WOHNRATH, K.; DI TOMMAZO, R.; CARVALHO, A. C. P. L. F.; FONSECA, F. J.; OLIVEIRA JR. O. N.; TAYLOR, D. M.; MATTOSO, L. H. C. Artificial taste sensor: efficient combination of sensors made rom langmuir-blodget films of conducting polymers and a ruthenium complex and self-assembled films of na azobenzene-containing polymer. Langmuir, Washington, v.18, n.1, p.239-245, 2001.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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19. | | MANZOLI, A.; MERCANTE, L. A.; SHIMIZU, F. M.; PARIS, E. C.; OLIVEIRA JR, O. N.; CORREA, D. S.; MATTOSO, L. H. C. Caracterização de filmes LBL dos nanocompósitos híbridos AGCL/PANI. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 55-58. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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20. | | SOARES, A. C.; SOARES, J. C.; RODRIGUES, V. C.; BRANDAO, H. de M.; OLIVEIRA JR, O. N.; MATTOSO, L. H. C. Biossensores microfluidicos aplicados na detecção de mastite em gados leiteiros. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 651-653Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia |
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Registros recuperados : 44 | |
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