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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoRITCHIE, B.; McDOUGALL, C.; HAGGITH, M.; OLIVEIRA, N. B. de. Critérios e indicadores de sustentabilidade em florestas manejadas por comunidades: um guia introdutório. Bogor: CIFOR, 2001. 122 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, N. B.; SCHWARTZ, C. A.; BLOCH JUNIOR, C.; PAULINO, L.; PIRES JÚNIOR, O. R. Bioacumulation of cyanotoxins in Hypophthalmichthys molitrix (Silver Carp) in Paranoá Lake, Brasilia-DF, Brazil. Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, v. 90, p. 308-313, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMELO, S. de S. C. de; CÂMARA, V. B.; OLIVEIRA, N. B. de. A Propriedade Intelectual na Indústria Fonográfica. Revista Científica Multidisciplinar Núcleo do Conhecimento, ano 3, ed. 7, v. 1, p. 5-20, 2018. Artigo disponível em italiano, alemão, espanhol, francês e inglês.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, J. E. F. W.; Di SILVA, F. D. M.; MARTINS, P. R.; CARVALHO SOBRINHO, H. de; OLIVEIRA, N. B. Modelagem da erosão como subsídio a implantação do Programa Produtor de Águas na Bacia do Ribeirão Pipiripau. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 16., 2013, Foz do Iguaçú. Anais... São José dos Campos: INPE, 2013. p. 5673-5680

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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5.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, Q. S. de; WALTER, J. A.; FLORÊNCIO, V.; CAMPOS, C. A.; OLIVEIRA, N. B. de; AMARAL, E. F. do. Uso do levantamento utilitário em nível de pequena propriedade rural em um projeto de assentamento no estado do Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 27., 1999, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa-CPAC: UNB, 1999. 1 p. 1 CD ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Acre.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBARBOSA, E. F.; MONGE-FUENTES, V.; OLIVEIRA, N. B.; TAVARES, R.; XAVIER, M. A. E.; BEMQUERER, M. P.; SILVA, L. P. Protein characterisation of Brosimum gaudichaudii Trécul latex and study of nanostructured latex film formation. IET Nanobiotechnology, v. 8, n. 4, p. 222-229, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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7.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, J. E. F. W.; OLIVEIRA FILHO, E. C. de; MARTINS, P. R.; Di SILVA, F. D. M.; CARVALHO SOBRINHO, H. de; ARAUJO, L. S. de; OLIVEIRA, L. de; RODRIGUES, N. G.; OLIVEIRA, N. B. Instalação de calhas de monitoramento da enxurrada para apoio a estudos hidrológicos no Bioma Cerrado. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS HÍDRICOS, 20., 2013, Bento Gonçalves, RS. Anais... Bento Gonçalves, RS: Associação Brasileira de Recursos Hídricos, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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8.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, N. G.; LIMA, J. E. F. W.; OLIVEIRA FILHO, E. C. de; Di SILVA, F. D. M.; MARTINS, P. R.; ARAUJO, L. S. de; OLIVEIRA, L. de; OLIVEIRA, N. B. Implantação de calhas para o levantamento de parâmetros da Equação Universal de Perda de Solos adequados a áreas agrícolas do Cerrado. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CERRADOS, 2013, Planaltina, DF. Jovens Talentos 2013: resumos. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2013. (Embrapa Cerrados. Documentos, 319). p. 95

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  04/03/2022
Data da última atualização:  10/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  MONTEIRO, M. L. G.; DELIZA, R.; MARSICO, Eliane T.; ALCANTARA, M. de; CASTRO, I. P. L.; CONTE-JUNIOR, C. A.
Afiliação:  MARIA LUCIA G. MONTEIRO, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; Universidade Federal Fluminense -UFF; ROSIRES DELIZA, CTAA; ELIANE T. MARSICO, Universidade Federal Fluminense - UFF; MARCELA DE ALCANTARA, CNPq; ISABELE P. L. DE CASTRO, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; CARLOS A. CONTE-JUNIOR, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; Universidade Federal Fluminense -UFF.
Título:  What Do Consumers Think About Foods Processed by Ultraviolet Radiation and Ultrasound?
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Foods, v. 11, n. 3, 434, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.3390/foods11030434
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  his study aimed to investigate Brazilian consumers' perception concerning foods processed by ultraviolet (UV) radiation and ultrasound (US) and define consumer segments considering their socioeconomic characteristics and eating habits towards industrialized products through free word association tasks answered by 1004 participants via an online platform. UV- and US-treated foods were more frequently related to unfamiliar words/terms (21.51 and 36.95%) and negative associations (36.25 and 26.70%) than positive ones (29.89 and 24.20%), respectively. Unfamiliarity and health risk concerns were more reported for US-treated foods by women aged 18-25 and >= 46 with low income, and low and frequent industrialized products consumption, as well as for UV-treated foods by consumers <= 35 years old with low and medium income, and low and frequent industrialized products consumption. This indicates that more clear and trustworthy information is needed before introducing these products in the Brazilian market, mainly for potential target consumer groups identified in this study.
Palavras-Chave:  Emerging non-thermal technologies novel technologies UV light high-intensity ultrasound free word association; TECHNOLOGIES ACCEPTANCE ATTITUDES WILLINGNESS PRODUCTS SAFETY RISK.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232184/1/foods-11-00434-v2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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