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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. N. dos; DUARTE, L. N.; SAMBORSKI, T.; OLIVEIRA, M. dos S.; MELLO, A. F. S.; SEVERO, J. Retenção de carotenoides em produtos alimentícios elaborados com batata-doce biofortificada. 26. SEMINÁRIO INICIAÇÃO CIENTÍFICA; 23. JORNADA DE PESQUISA; 29. JORNADA DE EXTENSÃO; 8. MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA JÚNIOR; 8. SEMINÁRIO DE INOVAÇÃO TECNOLÓGICA. Mostra de Salão do Conhecimento: ciências para a redução das desigualdades. Ijuí, 2018. 5 p.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. dos S.; FEDDERN, V.; KUPSKI, L.; CIPOLATTI, E. P.; FURLONG, E. B.; SOARES, L. A. de S. Changes in lipid, fatty acids and phospholipids composition of whole rice bran after solid-state fungal fermentation Bioresource Technology, v. 102, n. 17, p. 8335-8338, 2011. Projeto: 11.11.11.111.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  25/01/2016
Data da última atualização:  03/08/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  BECARO, A. A.; JONSSON, C. M.; PUTI, F. C.; SIQUEIRA, M. C.; MATTOSO, L. H. C.; CORREA, D. S.; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA; DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Toxicity of PVA-stabilized silver nanoparticles to algae and microcrustaceans.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Environmental Nanotechnology, Monitoring and Management, [S. l.], v. 3, p. 22-29, 2015.
ISSN:  2215-1532
DOI:  10.1016/j.enmm.2014.11.002
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Over the years there has been a significant increase in the manufacturing of silver nanoparticles-based products, mainly due to their antimicrobial activity, with application in medicine and textile and food industry. However, the inappropriate use and disposal of these materials can allow the entry of silver nanoparticles (AgNP) into the aquatic environment, with potential toxicological effects. In this study we used Pseudokirchneriella subcapitata, Artemia salina and Daphnia similis as model organisms to investigate the toxicity of PVA-stabilized AgNP at several concentration levels. AgNP were physico-chemically characterized by UV?vis spectroscopy, particle size distribution, zeta potential analyzes and Transmission Electron Microscopy (TEM). AgNP presented a maximum absorption at 400 nm and size range between 2 and 18 nm. Each specific organism was exposed to AgNP concentrations through standardized protocol. For P. subcapitata and A. salina the EC50 value found, 1.09 mg L?1 and 5.5 × 10?2 mg/L, respectively, were in accordance to previous results reported in the literature. However, for D. similis, the EC50 24?48 h values indicate a higher toxicity than other results reported for other daphnids.
Palavras-Chave:  Dáfnia; Microcrustáceo; Nanopartículas; Nanotecnologia; Pseudokirchneriella subcapitata; Silver nanoparticle.
Thesagro:  Alga; Artemia salina; Poluição da água; Toxidez.
Thesaurus NAL:  Daphnia similis; Nanosilver; Toxicity; Water pollution.
Categoria do assunto:  --
H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA15566 - 1UPCAP - DDPROCI-15.000682015.00068
CNPMA14771 - 1UPCAP - DD
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