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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
10/01/2017 |
Data da última atualização: |
10/01/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. O.; NASCIMENTO, A. F. do; PEDREIRA, B. C. e; PEREIRA, D. H.; RODRIGUES, R. de A. R. |
Afiliação: |
CARINE M. OLIVEIRA, UFMT-SINOP; ALEXANDRE FERREIRA DO NASCIMENTO, CPAMT; BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, CPAMT; DALTON H. PEREIRA, UFMT-SINOP; RENATO DE ARAGAO RIBEIRO RODRIGUES, CNPS. |
Título: |
Nitrous oxide (N2O) emissions from soil cultivated with grass Marandu and subjected to rates and sources of N fertilizers in Amazon of Mato Grosso. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 27-31. |
Série: |
(Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. |
Conteúdo: |
Nitrogen is the nutrient required for the fodder production, and main sources are urea and ammonium sulfate, with 45% and 24% of N, respectively. The application of nitrogen may greatly increase the production of forage since improves the availability of exchangeable N in soil. The minimum and maximum rate usually applied are 40 and 80 kg ha-1 of N (SOUZA et al., 2004).If on the one hand it promotes the growth of plants, on the other the nitrogen fertilization increases N2O emissions from soils. Hence, the increase in emissions because of this agricultural practice must be understood as it contributes to the increase in greenhouse gas concentrations in the atmosphere, which are related to climate changes (RODRIGUES, 2006). Among the gases considered significant to global warming, the N2O is importance to agricultural systems because most global emissions of this gas are from processes occurring in the soil triggered by the N fertilization (Mosier et al., 2004). N2O has a global warming potential 310 times higher than CO2 (GWP - Global Warming Potential) (IPCC, 1997). The aim of this work was to measure the N2O emissions and to calculate the emission factors of two sources and two rates of N fer tilizers in pasture of B. brizantha cv. Marandu in the Amazon of Mato Grosso. |
Thesaurus Nal: |
Fertilizers; Nitrous oxide. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153134/1/2016-cpamt-nascimento-nitrous-oxide-emissons-grass-marandu-27-31.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
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Registros recuperados : 16 | |
2. | | OLIVEIRA, M. O. de; FREITAS, B. M.; SOUZA, F. X. de; CAVALCANTE, M. C.; MILFONT, M. de O. Eficiência de polinização de duas espécies de abelhas visitantes florais da cajazeira (Spondias mombin L.), sob cultivo, na chapada do Apodi, Limoeiro do Norte - CE. In: ENCONTRO SOBRE ABELHAS, 9., 2010, Ribeirão Preto. Resumos... Ribeirão Preto: Universidade de São Paulo, 2010. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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3. | | OLIVEIRA, M. O. de; FREITAS, B. M.; SOUZA, F. X. de; CAVALCANTE, M. C.; MILFONT, M. de O. Diversidade e abundância relativa das abelhas visitantes florais da cajazeira (Spondias mombin L.), sob cultivo, na chapada do Apodi, Limoeiro do Norte - CE. In: ENCONTRO SOBRE ABELHAS, 9., 2010, Ribeirão Preto. Resumos... Ribeirão Preto: Universidade de São Paulo, 2010. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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4. | | OLIVEIRA, M. O.; NASCIMENTO, A. F. do; PEDREIRA, B. C. e; PEREIRA, D. H.; RODRIGUES, R. de A. R. Nitrous oxide (N2O) emissions from soil cultivated with grass Marandu and subjected to rates and sources of N fertilizers in Amazon of Mato Grosso. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 27-31. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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6. | | CAVALCANTE, M. C.; OLIVEIRA, M. O. de; MILFONT, M. de O.; FREITAS, B. M.; MAUES, M. M.; OLIVEIRA, F. F. de. Abelhas polinizadoras da castanheira-do-brasil sob cultivo na Amazônia Central. In: ENCONTRO SOBRE ABELHAS, 9., 2010, Ribeirão Preto. Genética e biologia evolutiva de abelhas: anais. Ribeirão Preto: FUNPEC, 2010. p. 435. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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9. | | ABREU, C. M.; BELLIZZI, N. C.; OLIVEIRA, M. O. A.; HIROSE, E.; GOBBI, A. L.; VICENTINI, R. G.; CARVALHO, L. R.; EVANGELISTA, Z. R. Eficiência de controle de ninfas de mosca branca por inseticidas na cultura da soja. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 31., 2010, Brasília, DF. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 113-115. Editores técnicos: Adilson de Oliveira Junior, Odilon Ferreira Saraiva, Regina Maria Villas Bôas de Campo Leite, César de Castro, Jussara Flores de Oliveira Arbues, Wellington Cavalcanti.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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10. | | CAVALCANTE, M. C.; OLIVEIRA, M. O. de; SOARES, A. A.; BOMFIM, I. G. A.; MILFONT, M. de O.; FREITAS, B. M.; MAUES, M. M. O papel dos polinizadores e o layout do cultivo na baixa produtividade da castanheira-do-brasil (Bertholletia excelsa) na Amazônia Central. In: ENCONTRO SOBRE ABELHAS, 9., 2010, Ribeirão Preto. Genética e biologia evolutiva de abelhas: anais. Ribeirão Preto: FUNPEC, 2010. p. 392. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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11. | | LUIZ, D. de B.; MUÑOZ, A. E. P.; LIMA, L. K. F. de; OLIVEIRA, M. O. dos S.; MARTO, V. C. de O.; CAMPELO, S. R.; ALVES, R. R.; CHICRALA, P. C. M. S.; SANTOS, V. R. V. dos. Caracterização e minimização do uso de água em indústria de processamento de peixes: estudo de caso (grupo siluriformes e grupo redondos). In: LUIZ, D. de B.; SANTOS, V. R. V. dos (ed.). Processamento sustentável de peixe: relatos de casos em indústrias. Brasília, DF: Embrapa, 2024. cap. 4, p. 111-140.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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12. | | PORTOCARRERO, M.; RATI, F.; CARNEIRO, I. R. F.; WERNECK, G. O.; SANTOS, I.; SILVA, M.; BOLFE, E. L.; CRAPINA, P. A.; FERREIRA, P. H.; PRATES, R.; PRESOTTO, D.; OLIVEIRA, M. O. M. de. Gargalos nas cadeias de produção. In: BRASIL. Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento. Secretaria de Inovação, Desenvolvimento Sustentável e Irrigação. Potencialidades e desafios do Agro 4.0: GT III "Cadeias Produtivas e Desenvolvimento de Fornecedores" Câmara do Agro 4.0 (MAPA/MCTI). Brasília, DF, 2021. cap. II, p. 22-40.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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13. | | OLIVEIRA, M. O. dos S.; LUIZ, D. de B.; SANTOS, V. R. V. dos; LIMA, L. K. F. de; CHICRALA, P. C. M. S.; MARTO, V. C. de O.; ALVES, R. R.; MARTINS, G. A. de S. Influência do estado de conservação da matéria-prima no processamento de pescado: peixe fresco x resfriado. Palmas: Embrapa Pesca e Aquicultura, 2016. 22 p. (Embrapa Pesca e Aquicultura. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 13).Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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14. | | OLIVEIRA, M. O. S.; MARTO, V. C. O.; SANTOS, V. R. V.; CHICRALA, P. C. M. S.; LIMA, L. K. F.; CAMPELO, S. R.; IWASHITA, M. K. P.; LUIZ, D. B. Microbiological quality of fresh local fish: coagulase-positive Staphylococci analysis. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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15. | | BOLFE, E. L.; CARNEIRO, I. R. F.; WERNECK, G. O.; SANTOS, I.; MUSTEFAGA, P.; PORTOCARRERO, M.; RATI, F.; MATTOSO, M.; GUIMARÃES, D. D.; SILVA, M.; MENEZES, J.; WOLF, K.; FERREIRA, P. H.; CRAPINA, P. A.; RITT, E.; PRESOTTO, D.; PINHEIRO, F. F.; OLIVEIRA, M. O. M. de; RISSO, J.; ALVES JUNIOR, X. Potencialidades das certificações e da rastreabilidade para explicitar a sustentabilidade, qualidade e agregar maior valor à produção agrícola brasileira. In: BRASIL. Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento. Secretaria de Inovação, Desenvolvimento Sustentável e Irrigação. Potencialidades e desafios do Agro 4.0: GT III "Cadeias Produtivas e Desenvolvimento de Fornecedores" Câmara do Agro 4.0 (MAPA/MCTI). Brasília, DF, 2021. cap. III, p. 41-62.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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16. | | CÂNDIDO, M.; ANDRADE, N.; CARNEIRO, I. R. F.; WERNECK, G. O.; SANTOS, I.; SILVA, M.; NASCIMENTO, A.; BOLFE, E. L.; CRAPINA, P. A.; FERREIRA, P. H.; SOUZA, M. B. de; PEREIRA, P. A.; LINS, K.; PRESOTTO, D.; OLIVEIRA, M. O. M. de. Perfil dos pequenos e médios produtores em relação à adoção de tecnologias do Agro 4.0. In: BRASIL. Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento. Secretaria de Inovação, Desenvolvimento Sustentável e Irrigação. Potencialidades e desafios do Agro 4.0: GT III "Cadeias Produtivas e Desenvolvimento de Fornecedores" Câmara do Agro 4.0 (MAPA/MCTI). Brasília, DF, 2021. cap. I, p. 11-21.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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