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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
31/08/2016 |
Data da última atualização: |
25/04/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA, K. G. de; QUEIROZ, V. A. V.; CARLOS, L. de A.; CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO-SANT'ANA, M. H.; ANUNCIAÇÃO, P. C.; MENEZES, C. B. de; SILVA, E. C. da; BARROS, F. |
Afiliação: |
Kênia Grasielle de Oliveira, Bolsista; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Lanamar de Almeida Carlos, Bolsista; Leandro de Morais Cardoso, Universidade Federal de Juiz de Fora; Universidade Federal de Viçosa; Pamella Cristine Anunciação, Universidade Federal de Viçosa; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; Ernani Clarete da Silva, Bolsista; Frederico Barros, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Effect of the storage time and temperature on phenolic compounds of sorghum grain and flour. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, London, v. 216, p. 390-398, 2017. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2016.08.047 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the effect of storage temperature (4, 25 and 40°C) and time on the color and contents of 3-deoxyanthocyanins, total anthocyanins, total phenols and tannins of sorghum stored for 180 days. Two genotypes SC319 (grain and flour) and TX430 (bran and flour) were analyzed. The SC319 flour showed luteolinidin and apigeninidin contents higher than the grain and the TX430 bran had the levels of all compounds higher than the flour. The storage temperature did not affect most of the analyzed variables. The content of most of the compounds reduced during the first 60 days when they became stable. At day 180, the retention of the compounds in the genotypes SC319 and TX430 ranged from 56.1-77.9% and 67.3-80.1% (3-deoxyanthocyanins), 88.4-93.8% and 84.6-96.8% (total anthocyanins) and 86.7-86.8 and 89.4-100% (phenols) respectively. The retention of tannins ranged from 56.6 to 85.3%. The color of samples remained stable for 120 days. |
Palavras-Chave: |
Composto bioativo. |
Thesagro: |
Antocianina; Sorghum bicolor. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Volume |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amapá; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
12/09/2012 |
Data da última atualização: |
10/11/2016 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
SAGGIN JUNIOR, O. J.; BORGES, W. L.; NOVAIS, C. B. de; SILVA, E. M. R. da. |
Afiliação: |
ORIVALDO JOSE SAGGIN JUNIOR, CNPAB; WARDSSON LUSTRINO BORGES, CPAF-AP; CÂNDIDO BARRETO DE NOVAIS, UFLA; ELIANE MARIA RIBEIRO DA SILVA, CNPAB. |
Título: |
Manual de curadores de germoplasma - micro-organismos: fungos micorrízicos arbusculares. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2011. |
Páginas: |
23 p. |
Série: |
(Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 334; Embrapa Agrobiologia. Documentos, 290; Embrapa Amapá. Documentos, 76). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fungos micorrízicos arbusculares. |
Thesagro: |
Conservação; Microrganismo; Recurso genético. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149774/1/doc334-290-76.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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