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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
21/05/2018 |
Data da última atualização: |
22/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
JUNQUEIRA-FRANCO, M. V. M.; OLIVEIRA, J. E. D. de; NUTTI, M. R.; PEREIRA, H. S.; CARVALHO, J. L. V. de; ABRAMS, S. A.; BRANDÃO, C. F. C.; MARCHINI, J. S. |
Afiliação: |
Márcia Varella Morandi Junqueira-Franco, USP; José Eduardo Dutra de Oliveira, USP; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; Steven A. Abrams, University of Texas; Camila Fernanda Cunha Brandão, USP; Júlio Sérgio Marchini, USP. |
Título: |
Iron absorption from beans with different contents of iron, evaluated by stable isotopes. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Clinical Nutrition ESPEN, v. 25, p. 121-125, June 2018. |
DOI: |
10.1016/j.clnesp.2018.03.120 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The introduction of biofortified foods such as beans with higher iron content may be a useful tool in preventing iron deficiency. The biofortification aims to reach the root of the problem of malnutrition, targets the neediest population, uses embedded distribution mechanisms, is scientifically feasible and effective in terms of cost, and complements other ongoing interventions to control micronutrient deficiency. However, to ensure effectiveness, measurement of the absorption of minerals is essential. |
Palavras-Chave: |
Absorção de ferro; Biodisponibilidade; Biofortificação; Deficiência de ferro; Isótopos estáveis. |
Thesagro: |
Anemia; Deficiência Mineral; Deficiência Nutricional; Feijão; Grão. |
Thesaurus Nal: |
Beans; Bioavailability; Biofortification; Iron absorption; Iron deficiency anemia; Stable isotopes. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01710naa a2200409 a 4500 001 2091747 005 2018-05-22 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.clnesp.2018.03.120$2DOI 100 1 $aJUNQUEIRA-FRANCO, M. V. M. 245 $aIron absorption from beans with different contents of iron, evaluated by stable isotopes.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe introduction of biofortified foods such as beans with higher iron content may be a useful tool in preventing iron deficiency. The biofortification aims to reach the root of the problem of malnutrition, targets the neediest population, uses embedded distribution mechanisms, is scientifically feasible and effective in terms of cost, and complements other ongoing interventions to control micronutrient deficiency. However, to ensure effectiveness, measurement of the absorption of minerals is essential. 650 $aBeans 650 $aBioavailability 650 $aBiofortification 650 $aIron absorption 650 $aIron deficiency anemia 650 $aStable isotopes 650 $aAnemia 650 $aDeficiência Mineral 650 $aDeficiência Nutricional 650 $aFeijão 650 $aGrão 653 $aAbsorção de ferro 653 $aBiodisponibilidade 653 $aBiofortificação 653 $aDeficiência de ferro 653 $aIsótopos estáveis 700 1 $aOLIVEIRA, J. E. D. de 700 1 $aNUTTI, M. R. 700 1 $aPEREIRA, H. S. 700 1 $aCARVALHO, J. L. V. de 700 1 $aABRAMS, S. A. 700 1 $aBRANDÃO, C. F. C. 700 1 $aMARCHINI, J. S. 773 $tClinical Nutrition ESPEN$gv. 25, p. 121-125, June 2018.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
1. | | JUNQUEIRA-FRANCO, M. V. M.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. de; PEREIRA, H. S.; ABRAMS, S. A.; OLIVEIRA, J. E. D. DE; MARCHINI, J. S. Iron absorption from beans with different iron contents evaluated by stable isotopes. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF NUTRITION, 21., 2017, Buenos Aires. Abstracts... Buenos Aires: [s. n.], 2017. p. 1078 [144/1239].Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
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2. | | JUNQUEIRA-FRANCO, M. V. M.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. de; ABRAMS, S.; MARCHINI, J. S.; OLIVEIRA, J. E. D. de. Iron absorption from biofortified beans evalueted by stable isotopes. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. T209. p. 56-59. evalueted [i.e. evaluated]. Título e texto em Inglês. Título equivalente: Absorção de ferro do feijão biofortificado avaliada por isótopos estáveis.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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3. | | JUNQUEIRA-FRANCO, M. V. M.; OLIVEIRA, J. E. D. de; NUTTI, M. R.; PEREIRA, H. S.; CARVALHO, J. L. V. de; ABRAMS, S. A.; BRANDÃO, C. F. C.; MARCHINI, J. S. Iron absorption from beans with different contents of iron, evaluated by stable isotopes. Clinical Nutrition ESPEN, v. 25, p. 121-125, June 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 3 | |
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