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Registros recuperados : 14 | |
3. | | OLIVEIRA, G. A. de; SILVA, L. F. da; NASCIMENTO, J. S.; AGOSTINHO, P. R.; PADOVAN, M. P. Valoração econômica de serviços ambientais em sistemas agroflorestais biodiversos: um estudo de caso no Assentamento Lagoa Grande, em Dourados-MS. In: SEMINÁRIO ESTADUAL DE EDUCAÇÃO NO CAMPO, 3.; SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 7.; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MATO GROSSO DO SUL, 6.; Seminário de sistemas agroflorestais em bases agroecológicas de MATO GROSSO DO SUL, 3., 2018, Campo Grande, MS. Sistemas agroflorestais agroalimentares, sociobiodiversidade, saúde, educação: desafios e perspectivas. Campo Grande, MS, 2018. AGROECOL 2018 Publicado também no Cadernos de Agroecologia, v. 13, n. 2, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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4. | | BISPO, M. de S.; FAUSTINO, M. A. da G.; LIMA, M. M. de; OLIVEIRA, G. A. de; RAMOS, C. A. N.; BISPO, C. A. S. Avaliação do tratamento anti-helmíntico com oxfendazole e ivermectina em rebalho caprino do Instituto Xingó - município de Piranhas - Alagoas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 12.; SEMINÁRIO DE PARASITOSES NA CLÍNICA DE PEQUENOS ANIMAIS, 1.; SEMINÁRIO DE COCCÍDIOS E COCCIDIOSES, 1; SEMINÁRIO DE MANEJO INTEGRADO DA RESISTÊNCIA, 1.; CURSO DE GEOPROCESSAMENTO E SEU USO EM ESTUDOS EPIDEMIOLÓGICOS, 2002, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: UFRRJ: Colégio Brasileiro de Parasitologia Veterinária, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | OLIVEIRA, G. A. de; OLIVEIRA, R. F. G. de; MÜLLER, M.; SUÑÉ, R. W.; SILVA, F. M.; CASTILHO, J. O. P. Detecção de erros no processo de rastreabilidade de bovinos de corte. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 9., 2014, Ilheus. Produção animal: novas diretrizes: trabalhos apresentados. Areia: SNPA, 2014. p. 2285-2287. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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6. | | BISPO, M de S.; FAUSTINO, M. A. da G.; LIMA, M. M. de; OLIVEIRA, G. A. de; RAMOS, C. A. do N.; BISPO, C. A. S. Frequência de infecção pelo gênero Eimeria em rebalho caprinos do Instituto Xingó - município de Piranhas - AL. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 12.; SEMINÁRIO DE PARASITOSES NA CLÍNICA DE PEQUENOS ANIMAIS, 1.; SEMINÁRIO DE COCCÍDIOS E COCCIDIOSES, 1; SEMINÁRIO DE MANEJO INTEGRADO DA RESISTÊNCIA, 1.; CURSO DE GEOPROCESSAMENTO E SEU USO EM ESTUDOS EPIDEMIOLÓGICOS, 2002, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: UFRRJ: Colégio Brasileiro de Parasitologia Veterinária, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | CARVALHO, C. A. L. de; SODRÉ, G. da S.; FONSECA, A. A. O.; SILVA, S. M. P. C. da; OLIVEIRA, G. A. de; CLARTON, L. Perfil sensorial de amostras de méis de espécies de abelhas sem ferrão do Estado da Bahia. Magistra, v. 18, n. 4, p. 265-269, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | OLIVEIRA, G. A. de; SILVA, L. F. da; AGOSTINHO, P. R.; SOARES, J. A. B.; SERRANO, M. R.; PEREIRA, Z. V.; NASCIMENTO, J. S.; PADOVAN, M. P. Valoração econômica de sequestro de carbono em sistemas agroflorestais biodiversos no bioma cerrado. In: SOUSA, C. S.; LIMA, F. S.; SABIONI, S. C. (Org.). Agroecologia: métodos e técnicas para uma agricultura sustentável. [S.l.]: Editora Científica Digital, 2021, v. 5, p. 356-366. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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9. | | SOUZA, D. D. de; AZEVEDO, J. A. G.; ARAUJO, G. G. L. de; CRUZ, C. L. dos S.; CABRAL, I. dos S.; ALMEIDA, F. M. de; OLIVEIRA, G. A. de; OLIVEIRA, B. S. Crude glycerin for Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs. Small Ruminant Research, v. 129, Aug. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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10. | | NASCIMENTO, L. S.; OLIVEIRA, G. A. De; AZEVÊDO, J. A. G.; SOUZA, L. L.; SILVI, R. R.; FERREIRA, D. M. F.; SANTOS, J. P. Dos; PEREIRA, L. G. R. Digestibilidade aparente dos nutrientes em cordeiros de três classes sexuais alimentados individualmente ou em grupo In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 26., 2016, Santa Maria. Cinquenta anos de zootecnia no Brasil: anais. Santa Maria: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | | CABRAL, I. dos S.; AZEVEDO, J. A. G.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CRUZ, C. L. dos S.; NOGUEIRA, A. S.; SOUZAM L. L.; OLIVEIRA, G. A. de. Performance and characteristics of carcass and non-carcass components of lambs fed peach-palm by-product. Tropical Animal Health and Production, v. 45, p. 1737-1743, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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12. | | CABRAL, Í. dos S.; AZEVÊDO, J. A. G.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; NOGUEIRA, A. S.; SOUZA, L. L.; OLIVEIRA, G. A. de; OLIVEIRA FILHO, C. A. A. de. Silage or fresh by-product of peach palm as roughage in the feeding of lambs. Tropical Animal Health and Production, v. 47, n. 3, p. 525-531, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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13. | | AZEVÊDO, J. A. G.; SOUZA, L. L.; SALT, M. P. F.; NASCIMENTO, L. S.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, R. R.; OLIVEIRA, G. A. de; FERREIRA, D. M. F.; ALMEIDA, V. V. S. de. Substituição do milho pela silagem de jaca em dietas para cordeiros confinados. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 3, p. 1599-1608, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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14. | | FONSECA, A. A. O.; SODRÉ, G. da S.; CARVALHO, C. A. L. de; ALVES, R. M. de O.; SOUZA, B. de A.; SILVA, S. M. P. C. da; OLIVEIRA, G. A. de; MACHADO, C. S.; CLARTON, L. Qualidade do mel de abelhas sem ferrão: uma proposta para boas práticas de fabricação. Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2006. 70 p. (Série meliponicultura, n. 5). Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado... Mostrar Todas |
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Registros recuperados : 14 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
22/08/2019 |
Data da última atualização: |
12/02/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
ANDERSON, J. A.; ELLSWORTH, P. C.; FARIA, J. C.; HEAD, G. P.; OWEN, M. D. K.; PILCHER, C. D.; SHELTON, A. M.; MEISSLE, M. |
Afiliação: |
JENNIFER A. ANDERSON, CORTEVA AGRISCIENCE; PETER C. ELLSWORTH, UNIVERSITY OF ARIZONA; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; GRAHAM P. HEAD, BAYER CROP SCIENCE; MICHEAL D. K. OWEN, IOWA STATE UNIVERSITY; CLINTON D. PILCHER, CORTEVA AGRISCIENCE; ANTHONY M. SHELTON, CORNELL UNIVERSITY; MICHAEL MEISSLE, AGROSCOPE, Zurich. |
Título: |
Genetically engineered crops: importance of diversified integrated pest management for agricultural sustainability. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers in Bioengineering and Biotechnology, v. 7, article 24, Feb. 2019. |
DOI: |
10.3389/fbioe.2019.00024 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
As the global population continues to expand, utilizing an integrated approach to pest management will be critically important for food security, agricultural sustainability, and environmental protection. Genetically engineered (GE) crops that provide protection against insects and diseases, or tolerance to herbicides are important tools that complement a diversified integrated pest management (IPM) plan. However, despite the advantages that GE crops may bring for simplifying the approach and improving efficiency of pest and weed control, there are also challenges for successful implementation and sustainable use. This paper considers how several GE traits, including those that confer protection against insects by expression of proteins from Bacillus thuringiensis (Bt), traits that confer tolerance to herbicides, and RNAi-based traits that confer resistance to viral pathogens, can be key elements of a diversified IPM plan for several different crops in both developed and developing countries. Additionally, we highlight the importance of community engagement and extension, strong partnership between industry, regulators and farmers, and education and training programs, for achieving long-term success. By leveraging the experiences gained with these GE crops, understanding the limitations of the technology, and considering the successes and failures of GE traits in IPM plans for different crops and regions, we can improve the sustainability and versatility of IPM plans that incorporate these and future technologies. MenosAs the global population continues to expand, utilizing an integrated approach to pest management will be critically important for food security, agricultural sustainability, and environmental protection. Genetically engineered (GE) crops that provide protection against insects and diseases, or tolerance to herbicides are important tools that complement a diversified integrated pest management (IPM) plan. However, despite the advantages that GE crops may bring for simplifying the approach and improving efficiency of pest and weed control, there are also challenges for successful implementation and sustainable use. This paper considers how several GE traits, including those that confer protection against insects by expression of proteins from Bacillus thuringiensis (Bt), traits that confer tolerance to herbicides, and RNAi-based traits that confer resistance to viral pathogens, can be key elements of a diversified IPM plan for several different crops in both developed and developing countries. Additionally, we highlight the importance of community engagement and extension, strong partnership between industry, regulators and farmers, and education and training programs, for achieving long-term success. By leveraging the experiences gained with these GE crops, understanding the limitations of the technology, and considering the successes and failures of GE traits in IPM plans for different crops and regions, we can improve the sustainability and versatility of IPM plans that in... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Adoção de Inovações; Engenharia Genética; Resistência Genética. |
Thesaurus NAL: |
Genetically engineered microorganisms; Genetically modified plants; Innovation adoption; Integrated pest management; Integrated weed management; Resistance management; Sustainability science and engineering. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201167/1/CNPAF-2019-fbb.pdf
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Marc: |
LEADER 02664naa a2200337 a 4500 001 2111550 005 2020-02-12 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3389/fbioe.2019.00024$2DOI 100 1 $aANDERSON, J. A. 245 $aGenetically engineered crops$bimportance of diversified integrated pest management for agricultural sustainability.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAs the global population continues to expand, utilizing an integrated approach to pest management will be critically important for food security, agricultural sustainability, and environmental protection. Genetically engineered (GE) crops that provide protection against insects and diseases, or tolerance to herbicides are important tools that complement a diversified integrated pest management (IPM) plan. However, despite the advantages that GE crops may bring for simplifying the approach and improving efficiency of pest and weed control, there are also challenges for successful implementation and sustainable use. This paper considers how several GE traits, including those that confer protection against insects by expression of proteins from Bacillus thuringiensis (Bt), traits that confer tolerance to herbicides, and RNAi-based traits that confer resistance to viral pathogens, can be key elements of a diversified IPM plan for several different crops in both developed and developing countries. Additionally, we highlight the importance of community engagement and extension, strong partnership between industry, regulators and farmers, and education and training programs, for achieving long-term success. By leveraging the experiences gained with these GE crops, understanding the limitations of the technology, and considering the successes and failures of GE traits in IPM plans for different crops and regions, we can improve the sustainability and versatility of IPM plans that incorporate these and future technologies. 650 $aGenetically engineered microorganisms 650 $aGenetically modified plants 650 $aInnovation adoption 650 $aIntegrated pest management 650 $aIntegrated weed management 650 $aResistance management 650 $aSustainability science and engineering 650 $aAdoção de Inovações 650 $aEngenharia Genética 650 $aResistência Genética 700 1 $aELLSWORTH, P. C. 700 1 $aFARIA, J. C. 700 1 $aHEAD, G. P. 700 1 $aOWEN, M. D. K. 700 1 $aPILCHER, C. D. 700 1 $aSHELTON, A. M. 700 1 $aMEISSLE, M. 773 $tFrontiers in Bioengineering and Biotechnology$gv. 7, article 24, Feb. 2019.
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Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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