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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/09/2011
Data da última atualização:  23/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ARAUJO, M. de; OLIVEIRA, F. T. G. de; MARRA, R.; SOUZA, M. O. de.
Afiliação:  MARLENE DE ARAUJO, SGE; FRANCISCO TARCIZIO GOES DE OLIVEIRA, SGE; RENNER MARRA, SGE; MIRIAN OLIVEIRA DE SOUZA, SGE.
Título:  Sugarcane: the evolution of technological thinking in agriculture.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 19, n. 4, p. 65-77, Out./Nov./Dez. 2010.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The purpose of this study is to show the importance of technological progress in sugarcane production and its impact on the Brazilian economy. The evolution is shown using the time line concept to separate the most important cycles of the sugar-alcohol sector, while economic, social and environmental indicators are used to measure the results. The indicators clearly point out the sector?s progress and modernization. The study focuses on the advances achieved through the generation of new crop varieties with specific characteristics and the development of new products and byproducts of the sugarcane industrialization process. Special attention is accorded to the growth and increasing importance of the crop in the local and national economies, shown on the basis of the harvest values for the last ten years and production forecasts until 2020. The study concludes that the evolution of the agricultural and industrial technology in the recent past has enabled the sugarcane sector to become the most important and competitive in the world.
Palavras-Chave:  Sugar-alcohol sector; Sugarcane and ethanol technology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42217/1/Sugarcane-the-evolution.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE51340 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/11/2019
Data da última atualização:  06/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LEAO, P. C. de S.; NASCIMENTO, J. H. B. do; MORAES, D. S. de; SOUZA, E. R. de.
Afiliação:  PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; JOSÉ HENRIQUE BERNARDINO DO NASCIMENTO; DAYANE SILVA DE MORAES; EDIMARA RIBEIRO DE SOUZA.
Título:  Influência do porta enxerto na produtividade e características das uvas BRS Vitória no Vale do Submédio São Francisco.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019.
Páginas:  p. 1511-1514.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo do presente trabalho foi caracterizar o desempenho produtivo, características dos frutos e qualidade da uva BRS Vitória sobre diferentes porta-enxertos no Vale do Submédio São Francisco.
Palavras-Chave:  Uva de mesa.
Thesagro:  Porta Enxerto; Sistema de Cultivo; Uva.
Thesaurus NAL:  Grapes; Seedless varieties.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205627/1/Influencia-da-porta-enxerto-na-produtividade-e-caracteristicas-das-uvas-BRS-Vitoria-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58886 - 1UMTAA - DD
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