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Registros recuperados : 107 | |
81. | | ARBEX, W. A.; SILVA, F. F. e; SILVA, M. V. G. B.; BORGES, C. C. H.; OLIVEIRA, F. C. de; VARONA, L.; VERNEQUE, R. da S. Decision Support in Attribute Selection with Machine Learning Approach. In: CONFERENCIA IBÉRICA DE SISTEMAS Y TECNOLOGÍAS DE INFORMACION, 9., 2014, Barcelona. Actas... Barcelona: Aisti; Salle, 2014. CISTI 2014 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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82. | | GOEPFERT, C. F.; GONCALVES, H.; CUNHA, G. M. da; TEDESCO, A.; MOURA, R. L. de; SVENDSEN, E. R.; OLIVEIRA, F. C. de; GONCALVES, J. C. Experimentos de fontes e niveis de adubos fosfatados na cultura da soja. In: REUNIAO TECNICA DA SOJA, 16., 1972, Porto Alegre. Sumula dos trabalhos fitotecnicos na cultura da soja. Porto Alegre : Secretaria da Agricultura, 1972. p. 4-23. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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83. | | GOEPFERT, C. F.; GONCALVES, H.; CUNHA, G. M. da; TEDESCO, A.; MOURA, R. L. de; SVENDSEN, E. R.; OLIVEIRA, F. C. de; GONCALVES, J. C. Experimentos de fontes e níveis de adubos fosfatados na cultura da soja. In: REUNIÃO TÉCNICA DA SOJA, 16., 1972, Porto Alegre. Súmula dos trabalhos fitotécnicos na cultura da soja, p. 4-23. Porto Alegre: Secretaria da Agricultura, 1972. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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84. | | PONTES, J. P.; CORREIA, V. T. da V.; MIGUEL, R. de A.; QUEIROZ, V. A. V.; OLIVEIRA, F. C. E. de; FERREIRA, A. A. Determinação de antioxidantes e aceitação sensorial de iogurte concentrado tipo grego adicionado de farinha integral de sorgo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de alimentos e seu impacto no mundo em transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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86. | | OLIVEIRA, F. C. de; ALMEIDA, F. N.; SILVA, F. F. e; SILVA, M. V. G. B.; BORGES, C. C. H.; ARBEX, W. A. Metodologia para seleção de marcadores com máquina de vetores de suporte com regressão. In: ARBEX, A.; MARTINS, N. F.; MARTINS, M. F. Talking about computing and genomics - TACG vol.1: Modelos e métodos computacionais em Bioinformática. Brasília, DF: Embrapa, 2014. p. 101-126 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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87. | | COSENDEY-KEZENLEITE, R. I. J.; OLIVEIRA, F. C. R. de; FRAZÃO-TEIXEIRA, E.; DUBEY, J. P.; SOUZA, G. N. de; FERREIRA, A. M. R.; LILENBAUM, W. Occurrence and risk factors associated to Toxoplasma gondii infection in sheep from Rio de Janeiro, Brazil. Tropical Animal Health and Production, v. 46, n. 8, p. 1463-1466, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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88. | | PRADO, M. E. A. do; OLIVEIRA, F. C. E. de; CORREIA, V. T. da V.; MIGUEL, R. de A.; QUEIROZ, V. A. V.; FERREIRA, A. A. Perfil antioxidante de iogurtes tradicionais adicionados de farinhas integrais de sorgo. In: FÓRUM REGIONAL DE LATICÍNIOS, 8.; FÓRUM REGIONAL DE ALIMENTOS, 7.; SIMPÓSIO DO PROGRAMA DE PÓS-GRADUAÇÃO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2., Rio Pomba, 2017. Indústria de alimentos: perspectivas de mercado e tendências tecnológicas: anais... Rio Pomba: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sudeste de Minas Gerais, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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89. | | ARAÚJO, L. da S.; CUNHA, P. C. R. da; SILVEIRA, P. M. da; SOUSA NETTO, M. de; OLIVEIRA, F. C. de. Potencial de cobertura do solo e supressão de tiririca (Cyperus rotundus ) por resíduos culturais de plantas de cobertura. Revista Ceres, Viçosa, MG, v. 62, n. 5, p. 483-488, set./out. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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90. | | PANASOLO, A.; GALVÃO, F.; HIGACHI, H. Y.; OLIVEIRA, E. B. de; OLIVEIRA, F. C. de; WROBLEWSKI, C. A.; GADDA, T.; BALBINOT, C. F. Urban green areas and real estate prices in Curitiba, Brazil. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 39, (nesp), e201902043, 2019. p. 67. Edição especial dos resumos do IUFRO World Congress, 25., 2019, Curitiba. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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91. | | PRADO, M. E. A. de; CORREIA, V. T. da V.; MIGUEL, R. de A.; QUEIROZ, V. A. V.; NEVES, L. M.; PIRES, C. V.; OLIVEIRA, F. C. E. de. Composição centesimal de hambúrgueres bovinos adicionados de farinhas integrais de sorgo. In: FÓRUM REGIONAL DE LATICÍNIOS, 8.; FÓRUM REGIONAL DE ALIMENTOS, 7.; SIMPÓSIO DO PROGRAMA DE PÓS-GRADUAÇÃO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2., Rio Pomba, 2017. Indústria de alimentos: perspectivas de mercado e tendências tecnológicas: anais... Rio Pomba: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sudeste de Minas Gerais, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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92. | | DRAGO, V. A.; PINTO, A. do C.; MONTALVAO, R. M. G. de; SANTOS, R. O. B. dos; SIMOES, M. A.; OLIVEIRA, F. C.; BEZERRA, P. E. L.; PRADO, P.; FERNANDES, C. A. C.; TASSINARI, C. C. G. Geologia. In: BRASIL. Ministerio das Minas e Energia. Secretaria Geral. Projeto Radambrasil. Folha SD.22 Goias: geologia, geomorfologia, pedologia, vegetacao, uso potencial da terra. Rio de Janeiro, 1981. p.27-300. il. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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93. | | VALADARES, W. S.; RONCHETI, E. F. S.; QUEIROZ, V. A. V.; CONCEIÇÃO, R. R. P. da; MIGUEL, R. de A.; PRADO, M. E. A. do; OLIVEIRA, F. C. E. de. Capacidade antioxidante e concentração de fenólicos totais em bifes de hambúrgueres com adição de farinha integral sorgo do genótipo BRS 305 durante armazenamento sob congelamento. In: JORNADA DE ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 4., 2019, Diamantina. Inovação e sustentabilidade na indústria de alimentos: [anais]. Diamantina: Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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94. | | ARAUJO FILHO, J. C. de; BARROS, A. H. C.; LIMA, E. de P.; XAVIER, J. P. de S.; OLIVEIRA, F. C. S. F. de; SILVA FILHO, A. D. da; BARROS, J. P. F. G. Avaliação, predição e mapeamento de água disponível em solos do Brasil. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE CIÊNCIA DO SOLO, 23.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 38., 2023, Florianópolis. Anais [...]. Florianópolis: Epagri, 2023. p. 383. Ref. ID 145. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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95. | | ALMEIDA, R. G. dos S.; MARTINS, M. A.; OLIVEIRA, F. C.; ESPIRITO SANTO, F.; CALVES, G. S.; PILARSKI, F.; CHAGAS, E. C.; FERNANDES, C. E.; MARTINS, M. L.; CAMPOS, C. M. de. Dietary supplementation of ginger (Zingiber officinale) essential oil exhibits positive immunomodulatory effects on the Neotropical catfish Pseudoplatystoma reticulatum without negative effects on fish liver histomorphometry. Latin American Journal of Aquatic Research, v. 49, n. 4, p. 595-607, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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96. | | MORAES, E. A.; OLIVEIRA, F. C. E. de; QUEIROZ, V. A. V.; SCHAFFERT, R. E.; CECON, P. R.; MOREIRA, A. V.; RIBEIRO, S. M. R.; MARTINO, H. S. D. Domestic processing effects on antioxidant capacity, total phenols and phytate content of sorghum. Current Nutrition & Food Science, v. 16, n. 4, p. 501-507, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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97. | | HAAS, C. S.; OLIVEIRA, F. C.; ROVANI, M. T.; FERST, J. G.; VARGAS JUNIOR, S. F.; VIEIRA, A. D.; MONDADORI, R. G.; PEGORARO, L. M. C.; GONÇALVES, P. B. D.; BORDIGNON, V.; FERREIRA, R.; GASPERIN, B. G. Bone morphogenetic protein 15 intrafollicular injection inhibits ovulation in cattle. Theriogenology, v. 182, p. 148-154, 2022. Available online 10 February 2022. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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98. | | MOREIRA, A. P.; OLIVEIRA, F. C.; FERREIRA, A. L.; ALMEIDA, P. R. de; COSTA, D. C.; CARDOSO, C. A. L.; CHAVES, F. C. M.; CHAGAS, E. C.; CAMPOS, C. M. de. Efficacy of essential oil from ginger (Zingiber officinale) for anesthesia and transport sedation of pacu (Piaractus mesopotamicus). Fish Physiology and Biochemistry, 2024. Online first. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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99. | | PRADO, M. E. A. do; QUEIROZ, V. A. V.; CORREIA, V. T. da V.; NEVES, E. O.; RONCHETI, E. F. S.; GONÇALVES, A. C. A.; MENEZES, C. B. de; OLIVEIRA, F. C. E. de. Physicochemical and sensorial characteristics of beef burgers with added tannin and tannin-free whole sorghum flours as isolated soy protein replacer. Meat Science, v. 150, p. 93-100, 2019. Publicado online em 13 dez. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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100. | | FERREIRA, A. A.; PONTES, J. P.; PRADO, M. E. A. do; CORREIA, V. T. da V.; MIGUEL, R. de A.; QUEIROZ, V. A. V.; OLIVEIRA, F. C. E. de. Propriedades antioxidantes e perfil sensorial de iogurte concentrado adicionado de farinha integral de sorgo. In: FÓRUM REGIONAL DE LATICÍNIOS, 8.; FÓRUM REGIONAL DE ALIMENTOS, 7.; SIMPÓSIO DO PROGRAMA DE PÓS-GRADUAÇÃO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2., Rio Pomba, 2017. Indústria de alimentos: perspectivas de mercado e tendências tecnológicas: anais... Rio Pomba: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sudeste de Minas Gerais, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 107 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
15/04/2015 |
Data da última atualização: |
07/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CARVALHO, A. M. de; MARCHAO, R. L.; BUSTAMANTE, M. M. da C.; ALCANTARA, F. A. de; COSER, T. R. |
Afiliação: |
ARMINDA MOREIRA DE CARVALHO, CPAC; ROBELIO LEANDRO MARCHAO, CPAC; MERCEDES MARIA DA CUNHA BUSTAMANTE; FLAVIA APARECIDA DE ALCANTARA, CNPAF; THAIS RODRIGUES COSER. |
Título: |
Characterization of cover crops by NMR spectroscopy: impacts on soil carbon, nitrogen and phosphorus under tilage regimes. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ciência Agronômica, v. 45, n. 5, p. 968-975, 2014. |
ISSN: |
1806-6690 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to investigate the chemical composition of cover crops by solid-state CPMAS 13C NMR spectroscopy and its effects on carbon, nitrogen and phosphorus in a Typic Acrustox. Cover crops (Crotalaria juncea, Canavalia brasiliensis, Cajanus cajan, Mucuna pruriens and Raphanus sativus) and natural fallow were studied in rotation with maize under conventional and no-tillage regimes. Tissues of Crotalaria juncea, Canavalia brasiliensis, Mucuna pruriens and Raphanus sativus were analyzed using CPMAS 13C NMR spectroscopy. Soil samples were collected at the end of the growing season of the cover crops (September 2002) and during the grain filling period in corn from 0-5 and 5-10 cm layers. Cajanus cajan presented the lowest content of polysaccharides and along with Mucuna pruriens presented the highest percentage of aromatic carbon compounds, reflecting the slow decomposition of highly lignified material. Carbon stocks were higher in the superficial soil layer and under no-tillage due to the accumulation and slower decomposition of plant tissues under these conditions. Increases in the C/N ratio of the soil with Mucuna pruriens and the C/P ratio with Cajanus cajan in the dry season were also related to slower rates of decomposition, caused by the large concentration of aromatic compounds in the tissues of these species. The higher C/P ratios found at 0-5 cm layer are due to higher values of P (Mehlich-1) at 5-10 cm (25 mg kg-1) layer and the higher concentration of carbon in the superficial soil layer as a result of the accumulation of plant residues. MenosThe objective of this study was to investigate the chemical composition of cover crops by solid-state CPMAS 13C NMR spectroscopy and its effects on carbon, nitrogen and phosphorus in a Typic Acrustox. Cover crops (Crotalaria juncea, Canavalia brasiliensis, Cajanus cajan, Mucuna pruriens and Raphanus sativus) and natural fallow were studied in rotation with maize under conventional and no-tillage regimes. Tissues of Crotalaria juncea, Canavalia brasiliensis, Mucuna pruriens and Raphanus sativus were analyzed using CPMAS 13C NMR spectroscopy. Soil samples were collected at the end of the growing season of the cover crops (September 2002) and during the grain filling period in corn from 0-5 and 5-10 cm layers. Cajanus cajan presented the lowest content of polysaccharides and along with Mucuna pruriens presented the highest percentage of aromatic carbon compounds, reflecting the slow decomposition of highly lignified material. Carbon stocks were higher in the superficial soil layer and under no-tillage due to the accumulation and slower decomposition of plant tissues under these conditions. Increases in the C/N ratio of the soil with Mucuna pruriens and the C/P ratio with Cajanus cajan in the dry season were also related to slower rates of decomposition, caused by the large concentration of aromatic compounds in the tissues of these species. The higher C/P ratios found at 0-5 cm layer are due to higher values of P (Mehlich-1) at 5-10 cm (25 mg kg-1) layer and the higher concentr... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Latossolo Vermelho-Amarelo; Ressonância magnetica nuclear. |
Thesagro: |
Carbono; Cerrado; Matéria Orgânica; Planta de Cobertura. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122351/1/rca.pdf
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Marc: |
LEADER 02400naa a2200253 a 4500 001 2013554 005 2024-03-07 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1806-6690 100 1 $aCARVALHO, A. M. de 245 $aCharacterization of cover crops by NMR spectroscopy$bimpacts on soil carbon, nitrogen and phosphorus under tilage regimes.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe objective of this study was to investigate the chemical composition of cover crops by solid-state CPMAS 13C NMR spectroscopy and its effects on carbon, nitrogen and phosphorus in a Typic Acrustox. Cover crops (Crotalaria juncea, Canavalia brasiliensis, Cajanus cajan, Mucuna pruriens and Raphanus sativus) and natural fallow were studied in rotation with maize under conventional and no-tillage regimes. Tissues of Crotalaria juncea, Canavalia brasiliensis, Mucuna pruriens and Raphanus sativus were analyzed using CPMAS 13C NMR spectroscopy. Soil samples were collected at the end of the growing season of the cover crops (September 2002) and during the grain filling period in corn from 0-5 and 5-10 cm layers. Cajanus cajan presented the lowest content of polysaccharides and along with Mucuna pruriens presented the highest percentage of aromatic carbon compounds, reflecting the slow decomposition of highly lignified material. Carbon stocks were higher in the superficial soil layer and under no-tillage due to the accumulation and slower decomposition of plant tissues under these conditions. Increases in the C/N ratio of the soil with Mucuna pruriens and the C/P ratio with Cajanus cajan in the dry season were also related to slower rates of decomposition, caused by the large concentration of aromatic compounds in the tissues of these species. The higher C/P ratios found at 0-5 cm layer are due to higher values of P (Mehlich-1) at 5-10 cm (25 mg kg-1) layer and the higher concentration of carbon in the superficial soil layer as a result of the accumulation of plant residues. 650 $aCarbono 650 $aCerrado 650 $aMatéria Orgânica 650 $aPlanta de Cobertura 653 $aLatossolo Vermelho-Amarelo 653 $aRessonância magnetica nuclear 700 1 $aMARCHAO, R. L. 700 1 $aBUSTAMANTE, M. M. da C. 700 1 $aALCANTARA, F. A. de 700 1 $aCOSER, T. R. 773 $tRevista Ciência Agronômica$gv. 45, n. 5, p. 968-975, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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