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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
30/09/2019 |
Data da última atualização: |
30/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MORANDI, P. S.; MARIMON, B. S.; MARIMON-JUNIOR, B. H.; RATTER, J. A.; FELDPAUSCH, T. R.; COLLI, G. R.; MUNHOZ, C. B. R.; SILVA JÚNIOR, M. C. da; LIMA, E. de S.; HAIDAR, R. F.; ARROYO, L.; MURAKAMI, A. A.; AQUINO, F. de G.; WALTER, B. M. T.; RIBEIRO, J. F.; FRANÇOSO, R.; ELIAS, R.; OLIVEIRA, E. A. de; REIS, S. M.; OLIVEIRA, B. de; NEVES, E. C. das; NOGUEIRA, D. S.; LIMA, H. S.; CARVALHO, T. P. de; RODRIGUES, S. A.; VILLARROEL, D.; FELFILI, J. M.; PHILLIPS, O. L. |
Afiliação: |
PAULO S. MORANDI, BIONORTE, UFAM–UNEMAT; BEATRIZ SCHWANTES MARIMON, BIONORTE, UFAM–UNEMAT; BEN HUR MARIMON-JUNIOR, BIONORTE, UFAM–UNEMAT; JAMES A. RATTER, ROYAL BOTANIC GARDEN, UK; TED R. FELDPAUSCH, UNIVERSITY OF EXETER, UK; GUARINO RINALDI COLLI, UNB; CÁSSIA BEATRIZ RODRIGUES MUNHOZ, UNB; MANOEL CLÁUDIO DA SILVA JÚNIOR, UNB; EDSON DE SOUZA LIMA, INSTITUTO PRÓ-CARNÍVOROS; RICARDO FLORES HAIDAR, UNB; LUZMILA ARROYO, UNIVERSIDAD AUTÓNOMA GABRIEL RENE MORENO, BOLIVIA; ALEJANDRO ARAUJO MURAKAMI, UNIVERSIDAD AUTÓNOMA GABRIEL RENE MORENO, BOLIVIA; FABIANA DE GOIS AQUINO, CPAC; BRUNO MACHADO TELES WALTER, Cenargen; JOSE FELIPE RIBEIRO, CPAC; RENATA FRANÇOSO, UNB; FERNANDO ELIAS, UNEMAT; EDMAR ALMEIDA DE OLIVEIRA, BIONORTE, UFAM–UNEMAT; SIMONE MATIAS REIS, BIONORTE, UFAM–UNEMAT; BIANCA DE OLIVEIRA, UNEMAT; EDER CARVALHO DAS NEVES, UNEMAT; DENIS SILVA NOGUEIRA, UNEMAT; HERSON SOUZA LIMA, INSTITUTO PRÓ-CARNÍVOROS; TATIANE PIRES DE CARVALHO, INSTITUTO PRÓ-CARNÍVOROS; SILVO ALVES RODRIGUES, UFMT; DANIEL VILLARROEL, UNIVERSIDAD AUTÓNOMA GABRIEL RENE MORENO, BOLIVIA; JEANINE M. FELFILI, UNB; OLIVER L. PHILLIPS, UNIVERSITY OF LEEDS, UK. |
Título: |
Tree diversity and above-ground biomass in the South America Cerrado biome and their conservation implications. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Biodiversity and Conservation, v. 29, n. 5, p. 1519-1536, 2020. |
DOI: |
10.1007/s10531-018-1589-8 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Carbon stocks; Core area; Diversity-biomass; Neotropics; Richness; Transition. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01479naa a2200517 a 4500 001 2128856 005 2020-12-30 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s10531-018-1589-8$2DOI 100 1 $aMORANDI, P. S. 245 $aTree diversity and above-ground biomass in the South America Cerrado biome and their conservation implications.$h[electronic resource] 260 $c2020 653 $aCarbon stocks 653 $aCore area 653 $aDiversity-biomass 653 $aNeotropics 653 $aRichness 653 $aTransition 700 1 $aMARIMON, B. S. 700 1 $aMARIMON-JUNIOR, B. H. 700 1 $aRATTER, J. A. 700 1 $aFELDPAUSCH, T. R. 700 1 $aCOLLI, G. R. 700 1 $aMUNHOZ, C. B. R. 700 1 $aSILVA JÚNIOR, M. C. da 700 1 $aLIMA, E. de S. 700 1 $aHAIDAR, R. F. 700 1 $aARROYO, L. 700 1 $aMURAKAMI, A. A. 700 1 $aAQUINO, F. de G. 700 1 $aWALTER, B. M. T. 700 1 $aRIBEIRO, J. F. 700 1 $aFRANÇOSO, R. 700 1 $aELIAS, R. 700 1 $aOLIVEIRA, E. A. de 700 1 $aREIS, S. M. 700 1 $aOLIVEIRA, B. de 700 1 $aNEVES, E. C. das 700 1 $aNOGUEIRA, D. S. 700 1 $aLIMA, H. S. 700 1 $aCARVALHO, T. P. de 700 1 $aRODRIGUES, S. A. 700 1 $aVILLARROEL, D. 700 1 $aFELFILI, J. M. 700 1 $aPHILLIPS, O. L. 773 $tBiodiversity and Conservation$gv. 29, n. 5, p. 1519-1536, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
21/06/2021 |
Data da última atualização: |
21/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VINCIGUERRA, L. L.; BÖCK, F. C.; SCHNEIDER, M. P.; REIS, N. A. P. C.; SILVA, L. F. da; SOUZA, K. C. M de; GUERRA, C. C.; GOMES, A. de A.; BERGOLD, A. M.; FERRÂO, M. F. |
Afiliação: |
LAYANE LENARDON VINCIGUERRA, Faculty of Pharmacy, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazil; FERNANDA CARLA BÖCK, Institute of Chemistry, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazil; MATEUS PIRES SCHNEIDER, Institute of Chemistry, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazil; NATALIA ALEJANDRA PISONI CANEDO REIS, Faculty of Pharmacy, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazil; LETICIA FLORES DA SILVA, CNPUV; KELLY CHRISTINA MENDES DE SOUZA, Instituto de Ciˆencias Exatas-ICE. Universidade Federal do Sul e Sudeste do Para-Unifesspa; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; ADRIANO DE ARAÚJO GOMES, Instituto de Ciˆencias Exatas-ICE. Universidade Federal do Sul e Sudeste do Pará-Unifesspa; ANA MARIA BERGOLD, Faculty of Pharmacy, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazil; MARCO FLÔRES FERRÂO, Instituto Nacional de Ciˆencia e Tecnologia-Bioanalítca (INCT-Bioanalítica), Cidade Universit´aria, Zeferino Vaz s/n, Campinas, São Paulo, Brazil. |
Título: |
Geographical origin authentication of southern Brazilian red wines by means of EEM-pH four-way data modelling coupled with one class classification approach. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 362, n. 130087, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
EEM data recorded at different pH values was exploited by MCR-ALS in order to determine qualitative information about Brazilian red wines. In addition, the geographical traceability of wines produced in the Serra Gaúcha (Rio Grande do Sul) was carried out by DD-SIMCA considering 53 samples from the target class and 20 from other producing regions. The fluorescence signal corresponds to 9 EEMs recorded at different pH (3?11), generating four-way data. By MCR-ALS decomposition, eight factors were retrieved and related to typical chemical compounds found in red wine. In addition, the EEM pH data was used to build a one-class classification model, considering that MCR scores and all samples of the target class were properly recognised as belonging to the target class, with maximal sensitivity equal to 1. Samples of the non-target class were also adequately rejected by the model, and the specificity was found to be 0.97. |
Palavras-Chave: |
MCR-ALS; Multiway data; One-class classification; Red wine; Serra Gaúcha. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223909/1/Layane.Vinciguerra.et.al-Food.Chemistry-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 01815naa a2200289 a 4500 001 2132416 005 2021-06-21 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVINCIGUERRA, L. L. 245 $aGeographical origin authentication of southern Brazilian red wines by means of EEM-pH four-way data modelling coupled with one class classification approach.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aEEM data recorded at different pH values was exploited by MCR-ALS in order to determine qualitative information about Brazilian red wines. In addition, the geographical traceability of wines produced in the Serra Gaúcha (Rio Grande do Sul) was carried out by DD-SIMCA considering 53 samples from the target class and 20 from other producing regions. The fluorescence signal corresponds to 9 EEMs recorded at different pH (3?11), generating four-way data. By MCR-ALS decomposition, eight factors were retrieved and related to typical chemical compounds found in red wine. In addition, the EEM pH data was used to build a one-class classification model, considering that MCR scores and all samples of the target class were properly recognised as belonging to the target class, with maximal sensitivity equal to 1. Samples of the non-target class were also adequately rejected by the model, and the specificity was found to be 0.97. 653 $aMCR-ALS 653 $aMultiway data 653 $aOne-class classification 653 $aRed wine 653 $aSerra Gaúcha 700 1 $aBÖCK, F. C. 700 1 $aSCHNEIDER, M. P. 700 1 $aREIS, N. A. P. C. 700 1 $aSILVA, L. F. da 700 1 $aSOUZA, K. C. M de 700 1 $aGUERRA, C. C. 700 1 $aGOMES, A. de A. 700 1 $aBERGOLD, A. M. 700 1 $aFERRÂO, M. F. 773 $tFood Chemistry$gv. 362, n. 130087, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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